ayvalık-altınova

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında troster tarafından paylaşıldı.

1. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    herkese selam, bu mevsimde altınova-ayvalık hattında kıyıdan neler tutabiliriz? bilgisi olan varsa cevap lütfen? (özellikle midilliye bakan kısımdan)

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sabah saatlerinde kaba lidaki ve çipura yakalayabilirsin. Ancak iç kısımda sabah erken saatlerinde adanın ilerilerinde atçekle levrek alma şansın bu mevsimde yüksek. İllaki açıkta avlanacaksan köprüden çıkınca fırtınada yıkılan sol taraftaki gazinonun önündeki kısımdan avlanmalısın. Orası kumsal üstü kayalıktır. çok iyi karagöz ve çipura yapar. Sörf kamışla biraz ileri atabilirsen ileride daha çok kayalık yerlere denk getirebilirsin. Tuzlanmış bütün yada yarım sardalya en iyi yem. Sakın adanın uçlarına gidip kendini yorma. İnce lidaki ve ısparozdan başka birşey çıkmaz.

Ancak karakoç deresinin ağzına gidebilirsen Altınova'nın en iyi avları orda çıkar. Orda her çeşit balık var.Altınovanın ne tarafındasınız? Yazın oralarda oluyorum.

3. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SELAMLAR, amcamın yazlığı var orda doğal mendireğin,hemen arka kısmınrda kalan sitede..yazları gidiyorum genelde ama ,kardeşimin yemin töreni için orda olacağım 2 gün..şu yıkılan gazino hemen mendireğe köprüden geçince gözükenmi ?? karakoç deresinide bilimiyorum malesef..takım olarak neler önerir siniz ??

4. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    birde yem olarak ,tuzlanmış karides içi, boru kurdu iş yaparmı ??

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sahile giden uzun köprünün sonunda kumsalda biri sağda biri solda iki gazino vardı. Sol taraftaki birkaç sene önce lodosta yıkıldı. Yıkıntıları görürsünüz. Yani köprüden kumsala inince 50m sola yürüyün. Ordan rüzgarın durumuna göre 40lık 50 likgezer kurşunla fırdöndüden sonra 60 cm 0 28 lik misinayla ucunda tekli çipura iğnesi çok taze tuzlanmış sardalya yı kesip iğneye taktıktan sonra atabildiğinizce ileri atın. Yani gezer hareketli kurşun fırdöndünün gerisinde kalacak yem serbest kalacak. Orda klasik 2 iğneli dip kurşunlu takım satarlar. ispariden başka bişey gelmez ona. Benim bahsettiğim takımla çupra şansınız yüksek. Tabi sabah erkenden giderseniz. Kamış kullanacaksanız kafa açık kalsın ki yemi alınca iyicene yutsun. Elle tutacaksanız çok gergin tutmayın. . Boru kurdu kullanacaksanız tuzlanmış değil tazesini kullanın. Altınova da sardalyadan başka yemde yoktur zaten. Ancak masmavi ışıl ışıl parlayan buzane olmayan kıvrık kıvrık olmayan sardalyayı kullanın. Ayvalık'a giderseniz canlı sülünes bulursunuz. Sülünesleride ava gitmeden önce açıp tuzlamayı unutmayın ki iğneden hemen çıkmasın. Sabahları erken balıkçı teknelerinde ağlarına takılmış sübye vs olabiliyor.

Karides çok çabuk dağılır. Altınova'nın ufak karagöz ve isparileri meşhurdur. Saniyesinde karidesi yok ederler. Köprünün kumsalla birleştiği yerin sol tarafındaki yosunlukta madyada çıkar. Ama büyük çizme lazım.

En iyisi tuzlanmış çok taze sardalya. Buzhaneden çıkmaysa iş yapmaz. Taze Sardalya varken başka yeme ne hacet.

6. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    hay Allah razı olsun.bende diyorum bu millet sülünezi çok kullanıyor,benim oltadan kapan gidiyor,ne iştir anlamamıştım.:D

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

:) Sülünesi ortadan ikiye ayırıp üstünü tamamen beyaz dolduracak kadar bolca tuz koyduktan sonra bir kaç gazeteye sarıp buzlukta bekletmeli. Eğer buna vakit yoksa sülünes yine bolca tuzlanıp güneşte veya açık havada üstü açık olarak bekletilmeli. Böyle yapılırsa sülünes hem sertleşir hem de lezzetinden birşey kaybetmez.

8. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn International V 50VSX
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Dostum,

Selamlar ilk olarak. Arkadaşların dediği yerler güzel ve gerçekten o balıklar o yerlerde çıkıyor.. Benden de tiyo istersen Gece Saat 2 cıvarı dolunay veya ay ışığı kuvvetli zamanlarda Boğaz köprüsünğü altında Levrek avı yapabilirsin.

Bazen 2.5 KG ye kadar çıkıyor. Ama dikkat et çok fazla yılan balığı da mevcut...

Levreği nasıl tutacağını anlatmama gerek yok. Havalar soğuk dikkat et! :D İyi şanslar.

9. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    murat çokiyi bilmiyorum ayvalığı,fakat altınovada, sahilde doğal mendireğe jandarma karakolunun yanında köprü vasıtasıyla geçiyorsun ya ; onun hemen solunda yıkık bitane disko benzeri biyer vardı..ordan atarsam neler alabilirim?? veya hut senin dediğin boğazköprüsü ne tarafta kalıyor ??

10. MuratS

MuratS Murat

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Penn International V 50VSX
    En İyi Avı:
    Fangri 1.2 Kg
    Altınova sahili biliyorum ama hiç orada balık tutmadım...

Benim dediğim yer, Ayvalık Alibey adası yolu var. 2 adayı birbirine bağlayan toprak yol.(şimdi asfalt) Haliç Park otel var...

Devamında Türkiyenin ilk boğaz köprüsü yazan köprü var. Solda ve sağda balıkçılık şirketleri var. İşte o köprünün altına gir. Kıyıdan gece vakitleri çok balık alan var. Muhtemelen yanlız olmassın! Ordakiler hep yardımcı olur. Hatta sana yer bile gösterir...

Ben şahsen kıyı balıkçılığından çok tekneden avlanıyorum... Mercan fangiri felan...

O konuda daha fazla bilgi veririm. Vakitin varsa buluşuruz ve tariflerim sana..

İyi günler...

11. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    murat teşekkür ederim...inşallah karşılaşırız bir gün oralarda...

12. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    BU arada alibeykoy adasi veya CUNDA adasindaki ilk bogaz koprusu Turkiyenin ilk bogaz koprusudur,,hikayese ise uzundur...Uzunlugu tahmini 25-30 metre olup iki adayi birbirine baglar

13. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Uzun da olsa anlatırsanız öğrenmiş oluruz.