av bıçakları

Konu, 'Genel Konular' kısmında lombardo tarafından paylaşıldı.

1. lombardo

lombardo TOLGA

Arkadaşlar ,
    ben bir bıçak meraklısı olarak pek çok marka bıçak ve kesici alete sahibim. bunların çoğunluğu üstte taşınamayacak kadar büyük ve tehlikeli sayılabilecek bıçaklar.
    av kanununu incelediğimizde kan oluğu olmayan, sırtı kürt veya testereli ,susta tertibatı olmayan fakat namluyu kilitleme tertibatının bulunabileceği bıçakları, kanun av bıçağı olarak tanımlıyor ve alınan av bıçaklarının evde bulundurulabileceğini fakat av bölgesi dışına üstte taşımanın yasak olduğunu belirtiyor.aynı zamanda av teskeresine kayıtlı olası gereklilğini belirtiyor. av teskeresi değiştirildi. artık yok ve yerine avlanma izni ve tüfek ruhsatı gerekiyor. Peki bununla balık tutmayla ve alakası var?

bende amatör balıkçılık belgesi var fakat BORA ( big bowie )marka bıçağımı balık tutmaya giderken yanımda götüremiyorum. çünkü yakalanacak olursa hem bıçaktan oluyoruz hemde tantana başlıyor.yok cezaymış kanunmuş falan filan.

bu konu ile ilgili başka tecrübe veya bilgi olan arkadaşlar konuya açıklık getirebilirmi. balığa giderken av bıçağı götürebilirmiyiz yoksa çakılarla devam mı edeceğiz?
    şunu soracak arkadaşlar olabilir . rambo bıçağı ile balık avında ne yapacaksın diye.

1. olarak bu zevkdir.büyük bıçak kullanmak çok zevklidir.
    2. olarakda yakalanan balığı kesmek için kullanabilir.( 20 kg akya gibi)
    3. de ben genelde sabah erken saatlerde ava giderim ve yalnız giderim .gittiğim yerler de çok ıssız olur. iti var köpeği var tilkisi var çakalı var .( bilmem anlatabildim mi? )

saygılar

2. goztepem2002

goztepem2002 ahmet

6136 sayılı Ateşli ve ateşsiz silahlarla ilgili yasanın 4. maddesinde belirtilen bıçaklar ve aletler dışında kalan bıçaklar yasak niteliğini haiz değildir. Avda iken yanınızda sapa sabitleme tertibatını haiz bir bıçağın bulunması abes değildir ancak rambo bıçağı tabir edilen bıçaklarında bir balık avında bulunması bana göre abartılı bir durum. Ayrıca, yeni Türk Ceza Kanununun 6-1/f bendine göre değerlendirilebilir. Kısacası çakıya yada sapa sabitleme tertibatını haiz bıçakları kullanmanız tavsiye olunur

3. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Tolga abi bende bıçak meraklısıyım. Önce çakı ile başladı sonra bıçak merakı sardı. Bende birçok bıçak var. Daha bugüne kadar kimse ne yapıyorsun sen demedi. Ava giderken ufak bir çakım var onu götürürüm. Diğer büyük bıçaklarım evde durur. Aslında götüredebilirim ama denemedim hiç... Diğer konuda eğer gittiğin yerlerde gerçekten hayvan olarak it,çakal dersen onlar zaten sana yaklaşmaz ama dersenki, 2 ayaklı köpekler, onlara bıçak çekmekle kaybeden sen olursun neden? Abi işte pislik yapan ona buna karışan birçok sersesi zaten dünyadan umudunu kesmiş asalak tiplerdir. Onlar ölse bile bişeyu kaybetmez ama kaybeden sen olursun.Bence bıçağı o tarz işler için yanında taşıma çünkü sinir anında ne olacağı belli olmaz.Son pişmanlık fayda etmez.

4. simendifer

simendifer Sennur

Balık avı için bir çakı, bir sustalı çakı, bir de tretuarım var. Aynı zamanda yedek tretuar bıçakları da tabi. Genellikle fileto ayırmak için tretuar bıçaklarını kullanıyorum, midye v.s. açmak içinse çakımı. Bunun dışında kesici aletlerin hiçbirine ihtiyacım olmadı. Ha it uğursuza rastlarsam işe yarar mı? Karşıma çıksınlar bakalım yarar mı yaramaz mı o zaman görürüz. Ama ben bunun için bıçak yerine biber gazı taşımayı yeğliyorum. En azından kimseyi yaralamaz ya da öldürmez. Hem de yasal. ;) Adamın silahı varsa diyecekseniz, şimdiden söyleyeyim, o durumda sizin o kocaman bıçağınız da bir işe yaramaz zaten. :) Sizi anca pompalı tüfek paklar, ki hiç gerek yok. :p

Son düzenleme: 30 Ocak 2008
  5. Ben avda midye için bir çakı,yemekte kullanmak için bir bıçak(demirci ustası Hasan ustanın makas çeliğinden özel olarak yaptığı bir bıcak) Odun için yine hasan ustanın yaptığı el baltası,it çakal içinse bir 14lü ve 2 şarjör taşıyorum..Bunların hepsinide yasal yetki çerçevesinde taşırım..

tek başıma balığa gidiyorum..en yakın yerleşim genelde 15-20 km uzakta oluyor..ama kendimi Güvende hissediyorum.;) :)İt çakal düşünsün :D..

Son düzenleme: 30 Ocak 2008
  6. lombardo

lombardo TOLGA

yok be

:)

arkadaşlar burada küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz. benim bıçak taşımak istememdeki amaç ortaya çıkıp psikopatlık yapmak değil.
    yukarıda yazan bazı arkadaşlarada kesinlikle katılmıyorum. örneğin kuru sıkı tabanca kesinlikle taşınmaması gereken bir alet. biber gazı şehirde daha lazım olur. zaten bence şehirlerimiz av mekanından daha tehlikeli.
    bir şeyler taşınacaksa öncelikle şehirde taşınmalı tabi sadece güvenlik amaçlı.

benim bahsettiğim ise eşitsizlik.
    tüfek avına gitmek için aldığınız belgeye bıçak dahil edilebilirken balık avı için aldığınız belge size hiç bir avantaj sağlamıyor. hatta almasanız bile olur.

sabahları eski foçaya balığa giderken bir sabahçı kahvesine uğruyorum. genelde tüfek avcılarıda bu mekanda erken saatlede buluşup çay içerler.
    herkeste av bıçağı var. bende yok. ayrıca taşımaya izinde yok. sonra bu avcı arkadaşlarla aynı yere gidiyoruz. onlar dağa çıkıyor ben denize iniyorum. sonuçta bu kişilerde amatör avcı. bende amatör avcıyım ama her zaman olduğu gibi biz balıkçılar haksızlığa uğruyoruz.

şunu da belirteyim. insanlar üzerinde yaralamak veya öldürmek için bıçak kullanma fikri bile çok ürkütücü.
    Allah kimseleri bu duruma düşürmesin.

7. carp-cathunter

carp-cathunter ERSİN

yazın haftada en az iki kere balığa giderim bazen abartır 5 gece bile giderim özellikle gece avlanırım ve 12 yaşında tek balığa gitmeye başladım 14 senedir kimse önümü kesmedi yada arabama bişey yapmadı arkadaşlarım lastiğini indirmesi haricinde :) silah demek bela demektir tabiki kendini ve sevdiklerini koruyacaksın fakat son çaree silahı olan bi insanın aklında hep bi garantidir çoğu kişi en ufak şeyde silahına davranır tatsızlıklar istenmeyen şeyler olur ben karadenizli olduğumdan en vaiyi çeşit silah kullanır temizler iyide atarım fakat spor amaçlı inanın çabuk sinirlenen bi yapım vardır eğer silah belimdeyse uslanırım çabuk sinirlenmem böyle öğrendik ama herkes anlamaz dediğimi o ayrıı avcının en yakın dostu sezgisi diyoruum

8. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Konu çok dağılmış toparlayan yok :)

Silah konusuna bende fikrimi sunayım... Ava gidiyorsak tek kişide olsak birkaç kişide olsak bir şekilde kendimizi koruyacak birşeyler olmalı yanımızda.

Türkiyenin hali ortada. Göle balığa gidersin arabanı 200 metre ötede bırakırsın avdan bir dönersin 4 lastik patlak, arabada iğne bırakmamışlar. Denize gidersin dalar çıkarsın bir bakarsın camları indirmişler donuna kadar almış şerefsizler...

Arkadaşlar Karadenizden bahsetmiş bende Adana dan örnek vereyim. Zamanı farketmez sokakta gördüğün bir tinerciye 5-10 ytl ver, gider istediğin kişiyi bıçaklar. Öyle beyni çürümüş insanlar varki işte 5 lira için bile birilerini öldürebilir.

Böyle bir devirde kendini koruyacaksın arkadaşım! Şehrin içinde Asayişin sağlanmış olması gerektiği yerde güvenliğinden emin olamıyorsan, dağ başında vay halimize...

Ben cebimde küçükte olsa bıçağımı hep taşırım ava gittiğimde. Genellikle yemde kessem geri cebime koyarım yakınımda olsun diye ne ile karşılaşacağımız belli olmuyor!

Belki silah dediğiniz gibi abartı olabilir ama eğer ruhsatın varsa öyle kabadayı gibi değilde ihtiyaçtan taşıyorsan yani bilinçliysen yanında bulunabilir.

GÖz yaşartıcı spreylerden öneririm bulundurmak! ayrıca ben avlağıma gittiğim zaman genellikle önce bir saha çalışması yaparım yani nerede ne var :) bişey olursa nereden kaçılır falan bir bakarım! ihtiyaç olmaz inşallah ama genede kaçış yolunu bilmek gerek. Ayrıca yakınlarımda kalınca bir sopa bulundururum mümkünse :D

Bıçak konusuna gelince, benimde pek genişl olmasada bir bıçak merakım vardır. küçükken balığa giderken rambo bıçağımı yanımdan ayırmazdım ama o zamanlar küçüktüm :) şimdi ise yer yok diye taşımıyorum :p zaten çantalarım itekaka dolu oluyor birde ona yer kalmıyor :D

Kara avcılarına tanınan hakların deniz avcılarına tanınmaması adil değil katılıyorum ama deniz avcılığı kanunları ile ilgili zaten ülkemizin kat etmesi gereken çok yol var daha... o sebeple tartışmak bile boşuna bence ;)

9. bluehunter

bluehunter Ramazan

avda kullanılacak küçük bir bıçak dışında en sevdiğim polislerede verilecek olan demirden yapılmış olan teleskopik coptur. kapalıyken 20cm civarında ama ufak bir el hareketiyle açılınca yarım metre kadar oluyor sataşmaya kalkan her türlü ite karşı en etkin silahtır ve kanunen yasak kapsamında değilmiş.;)

10. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Merhaba Tekinsiz yerlere girderken tek gitmemek en iyisi ayrıca cep telefonu var hemen hemen her yerde çekmekte yabani hayvan da insan dan cok korkar geriye kaldı kötü düşünceli insanlar valla mantıklı ve soğuk kanlı olduğun taktir de pek bir sey olmuyor bunu yazarken 2 sene önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim örnek teşkil eder hem konuyu pekiştirmiş oluruz..Samsun da Ünversite de bitirme ödevi için biyoloğ olucak bi arkadaşla merkeze yakın bir derede balık popilasyonu hakkında ataştırma yapıyoruz balık tutmmaya çalıyoruz deniz kıyısından başlayıp derenin iç kesimlerine göre ne tür bir biyolojik canlı dağılımını bulmamız lazım neyse sahile yakın bir yerde köprü var bura yakın bir yere kadar bakıyoruzz balıklara o ara bmw marka bir araç durdu yanımız da neyse adam dedi sazan mı tutuyorsunuz dedi bu derede sazan yokki dedim :) nasıl yok dedi ustume dogru geliyor arkadaşım derede sazan yok diyorum adam sesini yükseltmeye başladı gayet sakinim ama adam takım giyimiş degişik bir tip ben den iyimi bileceksin diyor burayı sazan var burda simdi dusunuyorum arkadaş biyolog bu derede sazan olmadığını bilimsel olarak kanıtlamış gelde bizim efeye anlat neyse adam ustelemeye devam etti antalsam dedim bir türlü bu adamla kavga etsen karakolda komiser adama güler neden kavga ettiniz derede sazan vardı yoktu diye :) gazetelere yılın geyiği oluruz diye dusundum ayırca biz 3 kişiyiz onlar iki kişi yanımdaki arkadaş da mogolistan kikbox şampiyonu bir vurmamla adamı duman ediceğimiz halde yapmadım ha ne oldu ben kazandım biz onu döverken belki arkadaşı arabadan silahla gelcek bizi vurucak öldürecek vs yada karakolda biton tantana gazetelik olay ve rezalt yaşıyacan ve ben ne yaptım tamam sen haklısın arkadaşım biz yalnış biliyormuşuz aydınlattığın için sagol Allah razı olsun dedik ve gönderdik bu bir örnek paylaşmak istedim

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu nebiçim konudur böyle yav :confused: :confused:
    arkadaşlar eski teksasta yaşamıyoruz bıçaklar silahlar gazlar vs.vs.:p :p
    ben çocukluğumdan beri göllere giderim hatta belki inanmazsınız geneldede yalnız giderim gecede göl kenarında yalnız kalırım bu günekadar hiç bir kurt kuş sataşması olmamıştır bence aklınızdan böyle olumsuz seneryoları çıkartın :) :)

12. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

her türlü it için biber gazı etkilidir, yelek cebinde bulunması zor durumlarda kurtarıcı olabilir. bende çakı meraklısıyımdır severim taşımayı. önerim ucu küt burun olan bahçıvan çakıları gayet güzel kullanışlı hertürlü işi görmekte cezası olacağınıda sanmıyorum.

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    sürekli bıçak ları bozduğumdan sağlam bişey almaya karar verdim hem balık temizlemek hem ağaç dallarını kesmek yani bir çok işte kullanabileceğim sağlam bişey tavsiye edermisiniz.

bora markasına güzel yorumlar yapmışlar.kullanan varmı acaba.

babamla bazen köy dolmuşlarını kaçırırdık .hayda yürü 12 km gece vakti.hiç yoldan gitmezdik .çünkü zarar ormandan değil insandan gelir.avda falan hiç tırsmam ben tüm gece ormanda tek başıma kalsam korkmam ama 12den sonra şehirde yanlız dolaşmaya tırsarım.av yerlerinde başınıza bi olay gelme ihtimali şehirdekinden çok daha azdır.