atarı yüksek surf kamışı düşük gram kurşun etkilermi ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    selamlar bugün balıga gıttım , arkadaşımın bir tanıştıgı arkadaşıda geldi , uzun sürelerce ailesi sülalesi avcılık yapmış birisi bana dediği muhabbet , 75 gram kurşun attım ilk gittiğim meraya biraz yüksekdi o yüzden takılmasın diye 75 gram attım , düşük gram atarsan kamışın ucunu kırabilirsin dedi dedim ne alaka ? .

düşük gram kurşun daha cok yalpaladği için kamışın ucunu kırabilirmiş böyle birşey yaşayan eden varmi acep , ben 100 gram atıyorum su aralar daha 200 175 denemedım denemiyorumda kamış az esnesin diye bekliyorum , illa atarı 250 diye 150 gram kurşunmu atmamız gerekiyor kafam karıştı huy kaptım simdi :D 50 75 gram kurşun takmak istesem olmuyacakmı anlamadım? saygılar.

2. Querorz

Querorz Fatih

200 atarlı kamışı 75'lik kurşunla isteseniz de kıramazsınız gibime geliyor :) .

3. ozzyville

ozzyville Ozan ÖZYÜKSEL

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 430 Fuji Guides , Okuma Cedros Distance 450
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000A , Okuma Avenger AV65-a
    En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Yüksek atarlı kamışla düşük gr. kurşun atarsanız sadece atış mesafeniz kısalır kamışı bir yere çarpmazsanız kırabileceğinizi düşünmüyorum :)

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    o nedenle kırılmaz, sadece fazla uzun atış yapılamaz o kadar.

5. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Geçen haftaydı sanırım hani sen kamışı yeni aldığında 40 gr. şamandırayla uzağa atamadığından şikayet ediyordun,bende o kamışla 40 gramı nasıl uzağa atıcan yüklen biraz kamışa demiştim ama sanırım sen anlamamıştın ki,yok be faruk abi kamış sağlam yazmıştın hatırlandınmı :))250 gr. atarlı kamışla 40 gr 50 gr kurşunları uzağa atamazsın zira kamış aslolan aksiyonunu asla almaz,kamışı yapan mühendisler kamışın aksiyonunu direncini elastikiyetini yüksek ağırlıklara göre hesaplayıp tasarlamışlar..50 gr kurşunla kamışın ucu direnci göremeyip kıvrılma hareketini yapmayacaktır bu seferde takımın yakınlara düşecektir..O zaman sen ya 50-100 gr atarlı bir kamış alıcaktın yada bu kamışı alıyorsan kurşunu artıracaktın...Kırılma konusuna ise asla katılmıyorum kamış o kurşunu hissetmiyor bile nasıl kırılsın :)

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    seni anladim abi ben yok öyle bişi 100 gram attım ryobi ecusima 8000 vardı arkadasda 35lik ipi vardı onu taktım salladım paso canavar gibi gidiyor, bizim misafir ava gelen neden öyle dedi bilemedim , bombardino samandra bulamadım daha yüksek atarlı , orkinos icin bakalım biryerleden cıkar insallah antlayada :D

7. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    kırılmaz ya kafa buldular sanırım benle dün :D kıskandı kamışı :p

teşekkürler , aynen bende onu diyorum 250 gram atarı olan nasıl düşük atınca kırılıcak yok öle bir dava.

teşekkürler.

8. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    sana kim söylemiş se doğru söylemiş çünkü düşük ağırlıklarda genellikle misinanın rahat boşalmaması yüzüklere takılma gibi sorunlar cıkarır kaliteli bir markada dene bakalım elinde kalıyormu kalmıyormu 100-200 niye yazıyorlar veya 120-180 yazsınlar o zaman 0-200 gram

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    kaliteli marka dan kastınız kamış misina , anlamadım ?.

10. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    sayın adaşım mesajımda belrttiğim gibi kamışdan bahsettim şöyle bir mantık yürütsek neden kamışlarda 120-180 veya 160-220 yazarlar o zaman yazsınlar 0-dan 250 gram atar diye

11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    doğrudur ,atarı düşürünce neden zarar görüyor bu kamışlar onu anlamadım ,yüksekde birşey olmuyorda alcak gram kurşunlarda neden zararlı cözemedim :)

sağol murat abi

12. arkadas

arkadas ibrahim

0-dan 250 gram atar diye var boyle bir kac kamis ama pahali galiba quantumda gormustum galiba ustalar daha iyi bilir

13. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde

120-180 gram yazdıklarında ; 120 gramdan aşağı ağırlıklarda kamış esnemez sopa gibi durur demek , 180 i geçtiğinde kırılabilir demek. Optimum ağırlık yazan rakamların ortasıdır.

Düşük gram atılırsa , ileri gitsin diye abanılır , boşta kalan kamış bir yere çarpar ve kırılır , ayrıca kol içinde dirsekte sıkıntı yaratır kendimden biliyorum.

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    anlaşıldı abi düşük gram kurşun atılmayacak :)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Okan dogrusunu yazmis (bence)
    Atar araliginin altinda kaldikca daha uzaga atmak için abanmak gerekir ki yorgunluga sebep olur. Yoksa bir zarari olmaz. Ha 10-40 atarli kamisla 20 grami 40 metre atmissin, ha 100-250 gram atarli kamis ile 40 metre atmissin. Elindeki agirlik fazla olur sadece. Aksiyonsuz düz çekiyorsan pek farketmez fakat kandiricina çekerken belli bir aksiyon vermek istiyorsan bunu basaramazsin.

16. ENKAZ

ENKAZ ibrahim

Favori Kamış:
    italcanna VULCANO
    Favori Makine:
    STELLA10000 SWPG
    tek kelime kırılır
    3 kez gördüm kırıldı

17. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    hımmm sağol abi düşük kurşun kullanmam , ozaman bende sorun cıkmaz :)

nasıl kırılıyor bu kamışlar anlamadım :D düşük kurşun kullandığında :D , pelistic 40 gram atarlı ile bombardino atarken , kayaya taktım esinti coktu takılmış görmedim abandım kamış misina patlamadı samanadraya binmiş yük ::D telin olduğu yerden çatladi plastikleri , bu surf kamışla ben ne yapacam bakalım

bombardino samandra bile atamıyacam ya :/ atarına göre bombardino samandra yok orkinosa atmak icin kıyıdan....