Antalya Falezler

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Biliyorsunuz birkaç gündür İstanbuldaki sıkıntılarımızdan uzaklaşmak için Antalyadayım. Tabii ki buraya gelip de olta atmadan gitmek olmaz. Antalya' da fazla yer bilmediğimden kaldığımız akrabanın evine en yakın yer olan Atatürk Parkı falezlerinden 2 gündür olta sallıyorum. İlk gün sadece keşif yaptım, gelirken aldığım karar nedeniyle kesinlikle ufak balık peşinde koşmuyorum, ama burada oldukça fazla melanur var klasik ekmekli sarmayla yakalıyorlar. İlk defa suyun içinde fazla büyük olmasa da lambukayı canlı canlı görmüş de oldum. Buradaki hedefim tamamen yazılı orkinos palazlarının irice olanları. Buradaki amatör balıkçılar ısrarla palamut olduğunu idda etseler de her seferinde onların yazılı orkinos palazı olduğunu söylüyorum. Burada avlananlar spiro arkası 3 adet çapari düzeninde silikonlu takım kullanarak yakalıyorlar, bu düzeneğe gelen balıkar genellikle ufak olanları. Ben ise boğazda lüfer için kullanılan klasik sahteli düzeneği kullanıyorum. Tek dezavantajım oltamı attığım yer denizden 10 metre kadar yüksekte.
    1. Gün
    Uzun atış denemelerinden sonra ne olduğunu bile göremediğim birşey yakaladım, son makinama baktığımda kalamadan dumanlar çıkacak kadar çok misina gitmişti, misinaya güvendiğimden kalamayı sıktım makaradan tahmini 130 metre misina boşaldı, arkasından çok güvendiğim misina aniden kopuverdi, sonradan biriyle konuştum ve porselenleri arasıra ıslatmam gerektiğini biriken tuzun misinanın kopmasına neden olduğunu söyledi. Kamışı incelediğimde adamın %100 haklı olduğunu gördüm. İlk iki halka tamamen tuz kaplanmıştı. Ufak bir ayrıntı yüzünden 120-130 metre misinayı ve en sevdiğim ikinci sahtem olan Strike-Pro JL132F- 010B'i denize hediye etmiş oldum.
    2.Gün
    BU sefer yanımda 1.5lt tatlısu getirmeyi ihmal etmedim. İlk atışımı saat 04:30 da yaptım, benden başka kimse yok, açıkta çok sayıda oynak görüyorum. Yaklaşık 20 atıştan sonra Strike-Pro JL132-f 005 renk kodlu sahte burada da kendini ispatlıyor, balık kalamadan 2 kere misina aldıktan sonra jet gibi kıyıya yöneliyor, yüksek sarımlı iri kafalı surf makinamla rahatlıkla boşluk vermeden balığı suyun üstüne çıkarıyorum, kafamı uzatıp balığı görünce tüylerim diken diken oluyor, balık 50cm üstü bir yazılı orkinos, makinaya davranıyorum misina yerinden bile oynamıyor, bir çırpıda kıyıya getirdiğim balığı sudan kaldıramıyorum, kamışa asılıyorum kamışın arkası yukarda ucu aşağı eğilmiş misina resmen gıcırdıyor, makinayı zorlasam misina "benden bu kadar" diyecek, kamışı geriye çekip ellerimle atlıyorum misinaya, balığıa tam 1-2 metre çekmişken balık kurtulup suya düşüyor. Bakıyorum en sevdiğim sahtem yerli yerinde duruyor. Hiç umrumda değil, balığı ellerime alamamış olsamda yakalamış kadar mutluyum. Atışlara devam, bilmemkaç atış sonra, sahteyi sudan çıkarmak üzereyim. Kurşun havada, sahteyi bağladığım 2.5 metre beden suda kurşunu çektikçe kıyıya doğru geliyor, nerdeyse sahte sudan çıkmak üzere beden tamamen su dışında sahteninse nerdeyse kafası yukarda kuyruğu suda, dala taşa takılmasın diye şöyle bir aşağı bakıp tam çekmek üzereyken alttan bir gölge aniden çıkıp suyun hemen üstündeki sahteyi yanlayarak alıyor ve büyük bir hızla dibe inerken hızlı bir şekilde tasmalıyorum bu seferki 40 cm boylarında bir yazılı palazı , 2 tur sardıktan sonra kurtuluyor. Dert tasa hiçbirşey kalmadı bir anda, gülme krizlerindeyim :D :D :D :D
    İşte size 2 günlük küçük bir macera eğer bir balık yakalar ve ellerime alabilirsem mutlaka fotoğraf da ekleyeceğim, yarın için kendimi daha şanslı görüyorum, bugün(2.gün) yaşadıklarımdan büyük dersler çıkarmış halde yarını düşünerek planlar yapıyorum. Yarın kayaların en alt kısmına ineceğim. Yerin dar olmasından dolayı 3.90 kamışı kullanmak oldukça zor olacak. Bu arada Antalya da avlananlar için kullandığım olta düzeneğini de vereyim.
    Makinada sarılı olan misina Trabbuco Tournament Line(0.30mm)
    70gr iskandil kurşun,2 kat yapılmış 0.30mm 20cm misinayla makinadaki klipsli fırdöndüye takılı.
    Sahteye 0.22 mm Oscar invisline Ultra 2.5 metre misina bağlı, en uçta bir fırdöndü ve bu fırdöndüye takılı klipsli fırdöndüyle makinadaki misinaya bağlı olan klipse takılı.
    Sahtenin orta iğnesi çıkarılmış ve arka iğneye bir halka daha eklenmiştir, gaga kısmı yandan hafif çentik atılmak suretiyle daha dengesiz yüzmesi sağlanmıştır.
    Bu düzenek arasıra dolaşsa da iyi iş yapıyor.
    Yarın aynı yerden devam edeceğim.

2. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.

YÜCEL sendekide tam kısmetsizlik imiş paylaşımın için teşekkürler yarınki avın için ise kısmetin bol olsun inşallah trofelerle karşımıza çıkarsın rast gele

bu arada bizim mıhtar BARIŞ ta Antalyada haberin varmı bilmiyorum

3. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    tamam yarın sabah ozan orada olur
    ben gelemem uzak düşer

4. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Bol şans, inşallah gönlündeki balığı yakalar ve risimlerini bizimle buradan paylaşırsın,devamını merakla bekliyorum.Rastgele..

5. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    ben de sabah mezbahaya indim 3 tane zargana aldım,atatürk parkına gitmek nasip olmadı ama anlattıkların beni gaza getirdi valla ne yalan söyleyim yarın sabah bende gelmek isterim,bu arada bende bu denizde onlarca rapala kaptırdım :D

valla gelip bir iki şey öğrenmek isterim sana da uyarsa....

6. ozan

ozan Ozan

atatürk parkı nere hem ben sabah aydına gitcek gibiyim:(

7. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    tamam ben sabah erkenden bi tur atayım ama yanıma biri lazım yok baktım sabah 4-6 poyraz var bu iş yatar

Son düzenleme: 16 Temmuz 2008
  8. ozan

ozan Ozan

60 gr bir topun yada sproli nin 2 m kadar ötesine tek bir silikon balık bağla 6.5 cm krem iyi dir. balık oynayana kadar atmana gerek yok. balık oynaklarına doğru at. mutlaka balık alırsın. 3 silikon balık hem balığın boyunu hemde vuruş sayısını olumsuz etkileyen bir faktör

9. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    vayy şinasi kayboldun gittin yaa
    adam bi arar sorar

10. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    şinasi abi nasıl imreniyorum sizin gibi ustalara bilemezsin,burda da görmüştüm hafif dalgalı denizde o beyaz köpüğün içine atıp oltayı tek tek çekmiyolar mı:rolleyes: ya antalyadaki ustalarla bi ara buluşsak da işin inceliklerini gösterse diyorum,valla büyük hayra girersiniz :D saygılar...

11. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    ben hep bakarım zaten merak etme

12. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    İnşallah.....

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Buralarda yem bulmak ciddi bir sorun, dün akşamüstü bi vatandaş güzel bir sargoz çıkardı gitti, yem olarak madya vardı adamda, buralarda boru kurdu mamun veya sülünez satan bir yer yokmudur, tarif ederseniz sevinirim..

14. ozan

ozan Ozan

lara beyaz dünyanın ordan düm düz devam falez balıkçılıkta boru kurdu ve sülünes bulabilirsin

doğu garajı yemcilerinde teke her daim mevcuttur

15. inci_kefali

inci_kefali Zeyyad

Arkadaşlar ben antalyaya yeni yerleştim. Balık avını çok seviyorum ama bu konuda bir o kadar da tecrübesizim. Antalya'da kıyı balıkçığı konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Sık sık ava çıkan varsa gelip izlemek bile faydalı olur ve zevk verir. ilgilenebilecek arkadaşlar msn eklesin. zeyyadorhan@hotmail.com. şimdiden teşekkürler.

16. themad2

themad2 Serdar

Kısmet diyorum başka birşey demiyorum:D Ama 50 cm üstü orkinos bi kaç metre elimden kaçsa hiç düşünmeme peşinden atlarım:D

17. laralıbalıkçı

laralıbalıkçı NECATİ

Abiler iyi günler falezlerde en kolay balık avcılıgı nasıl olur.

18. Acidmaster

Acidmaster

Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
    ya falezlerin üzerinden aşağıya kurşunlu takı atacaksın yada aşağıya inmeye çözüm bulup aşağıdan avlayacaksın.İkinci seçenek genelde daha bereketli avlar yapar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.