Merhabalar sevgili ustalar, Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle Altınoluk'ta bir hafta tatil yapmayı planlıyorum... Balıkçının tatili tabi kamışsız olmaz... Ancak Altınoluk'ta daha önceki denemelerimde isparoz ve küçük mırmır dışında balık yakalayamamıştım. Derede Kefal avı yapılıyor ama bu da son tercihim olur, hiç birşey yoksa... Bu sezonda Altınolukta hangi yöntemle ne balığı yakalayabilirim? Aranızda önerisi olan varsa paylaşımını bekliyorum, güzel bir tatil ve onun ardından güzel paylaşımlar yapabilmek için... Bereketli avlar dilerim...
anıl kardeşim geçen hafta ben altınoluktaydım .dediğin gibi gece mırmır .ebatlar tatmin edici.bol irili uafklı ispari.40-50cm lik yılan balıkları zargana ve de bol kefal var.yer elbis otel önü itibariyle söylediklerim ve de gözlemlediklerim kardeşim.saygılar
Teşekkürler Orhan kardeşim, yılan balığına hiç denk gelmemiştim... Kısmet inş. bu sefer belki yakalarım... Liman civarında deneme yapanlar oluyordu ama sonuç göremedim... Liman için ne diyorsunuz? Mendirek üzerinden arka taraf derin sayılabilir...Dalgalı havada levrek olur mu acaba, küçük ispari ile deneyeceğim...
anılcım liman dışı evet çok derin ama ufak balık inanılmaz çok oltayı atmanla çekmen bir oluyorya kupes yada ispari tarzı balıklar geliyor.ben orada kurtla deneme yaptım iyi boyda ispari iri mırmır bi de ufak yılan balıkları aldım.gece çok verimli olmadı malesef .elbisin önü çok daha vereimli oldu bence.mendireğin ucunda mantarlı atanlar vardı ama ne tutuyorlardı görmedim.içine atanlarda hiçbirşey yakalayamadı geceleyin.li man içinde çok büyük levrek olduğu ve de oltaya gelmediği söyleniyor.bu dediğim duyumdur sadece aklında olsun kardeşim rastgele
Abiler bende kısmetse 1 haftaya kafar altınoluktayım. Liman dediğiniz yer merkezdeki mendirek sanırım? En son oraya 6 sene evvel gittim. Mendireğin orda bir fener vardı. Fenerin ordanmı atıyorsunuz mendireğin diğer tarafındanmı? Birde elbis otel nerdeydi yafss Takım ne kullanıyorsunuz? Çok olmadım dimi
yeöli 2 li dip takımı boru kurdu kullan kardeşim yanlız çok küçük balık oluyor gündüzden fazla deneme oltaları silip süpürüyorlar.gündüzden inceleme yap herhangi biyerden kumluksa şaşma mutlaka bişey tutarsın .
Merhaba ben altınoluktan bugun geldim dün ise çok yakından tanıdığım bir balıkçı abiyle ayvalıburundan olta attık sonuç 3 tane orta boy levrek yanlız hava kararır kararmaz ava başlamalısın 10.30 gibi deniz çekiliyor o saatten sonra gidersen büyük ihtimal boş dönersin Yem tuzlu sardalya takım üç köstekli 2 numara iğne misinayı tam hatırlamıyorum ama beden 0.40 köstekler 0.29 du sanırım. rasgele
Altınoluktan küçükkuyu yönüne gideceksin aqua park ı falan geç ilerde benzinlik var onuda geç caminin karşısından deniz kenarına in siteler var dümdüz devam et deniz kenarına indiğinde oltanı çıkar takımını hazırla arabanın önünden at hemen
altınoluk ta bu günlerde karagöz,ispari,mırmır,kupa,çıkmaktadır yem borukurdu kullanmanızı tavsiye ederim
ALTINOLUKTA birçok balık türü yakalayabilirsiniz Balıkçı arkadaşlar... çocuklugumdan beri her yaz altıoluga giderim ve orada çok vakit geçirdim.. Son 2 yılda altınolukta kıyıdan(liman kayalığından)olta ile ve kıyıya 500mt. mesafade küçük bir tekne ile bizzat tuttuğum,ve yanımda çekilen balıkların isimlerini hatılardığım kadarıyla yazmak istedim.... YILAN BALIĞI(10 yıl öncesine kadar çoktu fakat nadiren hala vardır) AHTOPAT(Zıpkınla,zokayla ister farklı yöntemlerle çokca yakalayabilirsiniz) MERCAN(olta ile mevsiminde orta seviyede tutabilirsiniz,tekne ile çıkıyorsanız,ve yaşadıkları bölgeleri iyi biliyorsanız kilo ile yakalayabilirsiniz) EŞKİNE(olta ile kayaya yakın yerlerde nadir,tekne ile yine biliyrsanız kayalık su dibinde oldukça fazla yakalaabilirsiniz...) ZARGANA(yaz mevsiminde olta takımını kurallarına göre hazırlayın,güneş doğarken ve baterken 2 sefer yapın,onlarca tutabilirsiniz ) İSPAROZ(en sinir bazucu balık olacak yaz mevsiminde emino lun.oltaya vurduğunda biraz iyi dersiniz bu galiba ama çektiğinizde küçük bir isparoz alma olasılığınız çok yüksektr...gece avlanırsanız nadir gelirler tabi..) KALAMAR(kayalara gidin..sokanızı atın..eğer tam havası ise..2 tane irice alabilrisiniz...bizzat aldığım 2-3 sefer olmuştur) VATOZ(Yanımda çektiler fakat yenip yenmediği konusunda çok fiktrim yoktu,50 li yaşalrda usta bir amca yaklaştı ve biraz da küçük olduu için amatör arkadasın tuttuğu vatozu tekrar saldı..) KUPES(aç gopez..çılgın kopes...şamandırayı takın,fosforu bağlayın,küçük bir solucan şeklinde tavuk göğsünü takın ve fosforunuzun batışını keyife seyredin her akam 6-7 bazen 14-15 kupesle eve dönün ve o taze balıkları mis gibi tüketin.. KEFAL(pis balık..çok sevmem ama istirseniz ŞAHİN DERESİ nin denizle buluştuu mevkide oldukça yakalayabilrisiniz tabi işi iyi yaparsanızz..) MELANUR(Melanurun altınolukta bol olduğunu bilmeyen yoktur eminim..? ) ÇARPAN(iskorpit)(dibe attığınız oltanıza her zaman ve mevsimde takılabilir...AMAN DİKKAT!!) TRAKONYA(İlk yakaladığımda bakış açım sayesinde tehlikesini anladım ve dokunmadan poşete atmıştım..tabi yedimde ama altınolukta çarpan türü olan bu TRAKONYANIN oltanıza gelme olasılığı az değildir...!!konuyu internetten araştırırsanız hakkında bilginiz yoksa mutlaka öğrenin ve AMAN DİKKAT EDİN..!!) KOLYOZ(oltanın iyi ise ve çamandıryı dalgaların oldukça ilerisine atabilirsenizz doğru yem,hava tahmininn mükemmeliği ile bol ca aabilrsiniz...5 kilo mesela??şaka değil..) YUNUS BALIĞI(oltanızı kayalardan atarken gecenin sessizliği bir yunusun kayaların çok yakınından büyük bir gürültüyle geçişiyle sizi korkutmasındenk gelirsiniz ***..muhteşem oluyor) ÇİPURA(canlı yem...iyi olta..tam mevsimi..harika bir ziyafete dönüşebilir..mevsiminde olması çok önemlidir!) LEVREK(rapala ..yem..her şekilde mevsiminde zevkini alabilrisiniz.Altınoluk limanının içinde 4 kiloluk LEVREK görüldüğünü duyan tekneciler az değildir..) hepsini açıklamaya kalktık bayaa yazmışım... KAYA BALIĞI,İSTAVRİT,LÜFER...3 ÇEŞİT KÖPEK BALIĞININ BALIKÇI AĞLRINA TAKILDIĞINIDA KÜÇÜK BİR ARAŞTIRMAYLA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...dünyanın en güzel yerinde,doğanın içene edilmemesi ve sonsuza tek OKSİJEN KENT olarak kalması en büyük temennimizdir!!! ALTINOLUK KÜÇÜK CENNETTİR...ZEUSUN AŞKIDIR...SARKI KIZIN DENİZİ...KOCA SEYİTİN TOPRAĞIDIR...hadi rastgele............