alanya,kemer,olimpos at-çek

Konu, 'Bölgeler' kısmında mertsaklayıcı tarafından paylaşıldı.

  1. mertsaklayıcı

    mertsaklayıcı mert

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    Ankara
    iyi akşamlar,
    hafta sonu antalya kemer,alanya yada olımpos taraflarına balık tutmaya gıdecegım arkadasımla, bızım ıcın olımpos daha cazıp gelıyor,
    at-çek yapmayı planlıyoruz, bu bolgeler hakkında bılgısı olan varsa yardım ederse çok memnun kalacağız.
     
  2. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
  3. mertsaklayıcı

    mertsaklayıcı mert

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    Ankara
    selam forumları okudum , bir kaç sorum olacak o halde size ;
    birincisi bu mevsim hangi balıkları hangi yemlerle avlayabılırım? ankarada yasadıgım ıcın ve gece oraya varacagımdan en kolay yem şuan ıcın tavuk göğüsü. :) dip oltasına tavuk gogusunu takarım denıze atarım , sonra at çek yaparım dıye dusundum .

    sizin at-çek için bu mevsım de tavsıye edebılecegınız baska yerler var mı antalya cevresınde olımpos dısın da ?
     
  4. BaLıKSıZ oLMaZ

    BaLıKSıZ oLMaZ onur

    Mesajlar:
    823
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Abi tavuk yerine karides kullansan(et karides) daha iyi olur. Hatta temin edeceğiniz balık yağınıda sürerseniz verimliliği artar. Bikaç tarif okudum sonra şu tarifi uygulamaya başladım. Et karidesi bi tabağa koyup şekere gömeceksin 1 gün suyunu salacak. Sonra kabuklarını soyup dilim dilim keseceksin(kare kare). Ardından balık yağı sreceksin. Fırça sana yardımcı olur bu konuda. Sonra atacaksın buzluğa kullanacağın zaman çıkaracaksın. Tabi bulabilirsen canlı yem en iyisi.
     
  5. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Şimdi o zaman öncelikle bende uzun zamandır oralarda av yapmadığımı belirteyim, uzaklardayım zaten. Güncel bilgisi olan arkadaşlar yine paylaşsınlar...

    Yine öncelikle belirtmem gereken, Olympos sahili eskiden çok serbestti, son yıllarda jandarma kontrolleri arttırdı ve mesela benim bildiğim, kıyıda gecelemeye izin vermiyorlar. Yalnız bu gecelemeden kasıt sanıyorum gece kıyıda sohbet muhabbet, belki balık avı değil de, direk yatıp uyumak şeklinde. Bu ve benzeri kısıtlamaları oraya gider gitmez kaldığınız işletmeden öğrenin, ona göre davranın. Hatta bakarsınız "artık gece sahile inmek yasak" da diyebilirler. Bu nedenle gitmeden önce arayarak öğrenin.

    Ava gelirsek:
    O bölgede kıyı yine tüm çevre sahiller gibi çakıllıktır. Bu kıyı şeridi yaklaşık 15-20 metre ileride, derinlik olarak 4 metrelerde kumluğa geçiş yapar. Daha ileride, sahil tarafından düşünüldüğünde tahminen 40-50 metre uzaklıkta parça kayalar başlar.
    Eğer olympos sahilinin sağ tarafındaki dağlık kısıma yaklaşırsanız kayalık tabii direk kıyıdaki kayalıklardan başlar, az ilerde yer yer kumluk/kayalık bölgeler vardır.

    Gece ulaşacaksınız, yem tavuk göğsü, yer de olympos sahili olunca en olası avınız mırmır olur. Günbatımıyla birlikte mırmırlar ufak sürüler halinde kıyıyı tararlar. İlerleyen saatlere kadar av verebilirler. Uygun bir mırmır takımıyla tavsiyem maksimum mesafe değil, daha çok bu çakıllık ile kumun birleştiği alanlara oltanızı düşürmeniz. Yani kıyıdan 8-12 metre ileriye sallayın oltanızı. Eğer birkaç takımınız varsa, dibi tanımadığınızdan dolayı tam kestiremeyeceğiniz için farklı uzaklıklara atın, mesela 7-10-13 metreler gibi. Kıyıya yakın attım diye düşünmeyin, sessiz sakin ortamda mırmır neredeyse 1 metre derinliğe, yani sahilden 2-3 mt ileriye kadar sokulur oralarda.

    Yem alternatifleri için Onur'un dediği gibi karidesi de değerlendirebilirsiniz. Ya da Antalya merkezden geçecekseniz, büyük limana varmadan sağda birkaç avmarket vardır, buralarda canlı sülünez bulabilirsiniz. Buradan yemi alıp Olympos'a devam edersiniz. Ama imkan yoksa tavuk göğsü de iş yapar.

    Atçek için en olası avınız turna (ıskarmoz/avrupa barakudası). Bilginiz, daha önceden tutmuşluğunuz var mıdır bilmiyorum. Ama güzel balıktır. Bizim sahillerde Ege kadar levrek çıkmaz, ama bu turnalar hevesimizi canlı tutar. :)
    Bu balık sürüler halinde kıyıyı tarayarak gezer. Gündüzleri daha açıkta, gece nispeten daha yakında gezerler. Tavsiyem parlak, özellikle altı pembe/turuncu, üstü mesela fosforlu yeşil, yanları beyaz tarzda sahteler kullanın. Hava kapalı ya da ay yoksa en parlak, mesela bembeyaz, hologramlı sahte kullanın.
    Yapacağınız atışlar kıyıdan maksimum uzaklığı hedeflesin. Hafif aksiyonlarla, çok da hızlı olmayacak şekilde çekin. Turna en iyi günbatımından hemen sonra av verir ama gece boyu da sürebilir. Önemli olan sürekli gezen sürüyü yakalayabilmektir. Bu nedenle tavsiyem her atıştan sonra kıyı boyunca biraz yürüyerek, tarayarak atışlara devam edin. Eğer oltalarınızı/arkadaşları/hanımları/ortamı :) yalnız bırakmama gibi bir durumunuz varsa tabii sabit noktadan da atabilirsiniz. Sürü oradan geçerse denk gelirseniz alırsınız. Levrek kadar olmasa da ürkek sayılır. Fazla ses, ışık yapmamaya çalışın.

    Başka avlar tabii her zaman şans, mesela ben hiç görmedim ama kısmette varsa atçeke levrek, mırmır takımına lagos da gelebilir. :) Ama pek ihtimal dahilinde olmadığı için yazmaya da gerek yok.

    Atçek özelinde Antalya kıyılarında bu mevsim verimli yerler genelde derelerin denize döküldüğü yerler. Olympos sahilinde de ufak bir çay denize dökülüyor ama öyle avcıları oraya çekecek kadar verimli birşey değil. Asıl o tür dereler Antalya'nın diğer tarafında, Side-Aksu-Manavgat taraflarında vardır. Yalnız oralar da avlağı tanımamanız ve öyle ahım şahım verimli yerler olmadığından dolayı benim tavsiyem siz tatil için güzel bir yer belirleyin. Olmypos güzeldir örneğin, ve o bölgedeki sahilde şansınızı deneyin.

    Eğer amaç tamamen balık avıysa mesela Adrasan'dan tekneyle çıkacaksınız. Önerdiğim diğer konularda okuduğunuz gibi.

    Son bir uyarı, "Antalya'ya gidiyoruz, nolacak" demeyin, gecenin ilerleyen saatleri hele bu mevsimde tahmininizden çok daha soğuk olacaktır. :)

    Keyifli bir tatil, nasipse güzel avlar dilerim...
     
  6. mertsaklayıcı

    mertsaklayıcı mert

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    Ankara
    aykut sağol , gercekten çok detaylı anlatmışsın,zaman ayırdığın için teşekkürler.
    ankara bırkaç gundur -8 aksamları -12 cıvarında ,antalyayı dusunmek bıle ıcımızı az da olsa ısıtıyor. ben gecen yaz olımpostaydım,dedıgın gıbı gece sahıl yasaktı.
    en azından dınlenmek ıcın bıle olımposa gıdılır. yardımların ıcın sagol.
     
  7. nicholai hel

    nicholai hel Aykut

    Mesajlar:
    1.170
    Şehir:
    Antalya
    Antalya bu aralar baya soğukmuş, ama tabii Ankara ile kıyaslanmaz. :)
    Yine de deniz kenarı, o nem ile birlikte gece insanın içine işler. Gündüzleri güneşli olursa çok keyifli olur tabii. :)

    Bir öneri daha, Çıralı tarafına gidebilirsiniz. Orada da çok güzel yerler var kalınacak. Sanırım gece sahile inmek, avlanmak da yasak değildir o tarafta. Gezmek isterseniz sahilden yine Olympos tarafına geçersiniz gündüzleri.
    İsterseniz bir araştırın.

    İyi tatiller şimdiden...