Aksiyon nedir ?

Konu, 'Kamışlar' kısmında ooztekin tarafından paylaşıldı.

1. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

Düşük atarlı bir kamış arıyorum..Buldum gibi de ....

Sadece seçenekleri indirmeye çalışırken gördüğüm bir açıklamayı anlayamadım.
    Bir üründe "Ultra sert aksiyonlu malzeme" derken bir başkasında "orta-yumuşak aksiyonlu hafif sınıf " tanımlaması var.

Bu tanımlamalarda tam olarak bahsedilen nedir ?

2. Özgür bey aksiyon aynı ağırlıkta kamışın eğilme oranıyla ilgili bir deyim..Aşağıda bunu açıklayan güzel bir resim var.Umarım yardımcı olur.:)

3. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Peki o zaman doğru anladıysam

marinadan tek iğne ile kurşunsuz-fırdöndüsüz melanur-karagöz avlarken en üstteki gibi olandan almam mı gerekecek ve bu ultra sert aksiyon olan mı olacak ....(sizin fotoda hızlı aksiyon gibi farklı bir tanım var da).

4. Aksiyonun kamışı kullanırken ki açıklaması sanırım faydalı olacaktır..Öncelikle aksiyon değişken ağırlıklardada vardır..yani 20gr atan bir kamış ile 200gr atan bir kamışta.
    Eğer slow aksiyonlu bir kamış kullanıyorsanız ortalama bir savurma ile yani kamışın esnemesini kullanarak ortalalama bir uzaklıkta atışlar yaparsınız..Hızlı yada yavaş atmanız mesafeyi çok değiştirmez..Fast aksiyonlu kamışlarda ise mesafe atış hızınızla doğru orantılı olarak değişir..Yavaş atarsanız az eğilen kamış yakına hızlı atarsanız uzağa gidecektir..Zaten bu iki faklı kamışı incelediğinizde birinin daha esnek diğerinin ise daha sert formda olduğunu farkedebilirsiniz..

Bu bilgiler ışığında seçiminizi yapabilirsiniz..Ancak sizin bahsettiğiniz avda bu seçim çok önemli olmayacaktır..Çünkü ne yaparsanız yapın tek iğne ve yem ile hatırı sayılır mesafeye ulaşmak imkansız..Bu noktada Fizik kanunları devreye girer..Her cisme yüklenebilecek enerji Kütlesiyle doğru orantılıdır.2gr ağırlığı 50 meetereye atamayız ancak 50 gr olursa atabilirizi...iğne ve yem 2,3gr olsa bunu uzaklara atmak imkansızdır..

Eğer bahsettiğiniz balığın vuruşunu hissetmekse ,Kamış elinizde ise sert aksiyonda ama bırakıp uzaktan izliyorsanız slow aksiyon tercih edilmelidir..;)

5. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Bu açıklamanız çok iyi oldu Erdal Bey. Çok teşekkür ederim.

Marinanın derinliği bir anda 4-5 metreyi bulduğundan çok uzağa atmama gerek kalmıyor. o mesafeden el kadar melanurlar bile çıkıyor :eek:

yeter ki hassas bir kamış olsun ..(pek tabiiki ince misina ile)

Teşekkürler..