Herkese merhaba Eğer bir aksilik çıkmaz ise bu hafta sonu çok metini duyduğum Akbük - Kazıklı koyu'na gideceğim. Kısmetse hiç tutmadığım Levrek'i bu sefer tutmak istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan lokasyon ve özellikleri hakkında bilgi rica ediyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Sormak istediklerim ise; 1) Ne tür balıklar avlanabilir ? 2) Zamanlama nasıldır ? (sabah - akşam - gece ) 3) Bölgede hangi balık nerede avlanır? 4) Kıyıdan hangi stil ve canlı yada suni yem olarak ne tercih edilmelidir. Önemli not : Kazıklı koyuna bir kere gitmişliğim var. Ama malzeme olmadığı için sadece gezme şansım oldu. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler Hepinize Rast Gele
Aydın'cım merhaba; Uzun bir süre içinmi kazıklıya gelmeyi planladın, yoksa kısa bir süre içinmi. Ona göre seni yönlendirmek ve bilgi vermek istiyorum.
Merhaba Haziran ayında Altınkum'a gelmiştim 1 haftalığına son gün keşfetmiştim kazıklı koyunu. Bu sefer sadece 2 gün kalacağım . Kazıklıda balık çiftliklerinin kullandığı iskeleleri biliyorum sadece TEşekkürler
Aydın'cım sanırım sen kıyıdan avlanmayı planlıyorsun. Kulanacağın yemler; canlı mamun, karides, teke, tırnak yengeç, kalamar, tavuk göysü, sübye, palet yem, sülünez vede boru kurdu kullanabilirsin. Kıyıdan tutabileceğin balıklar ise, izmarit, mırmır, levrek vede çupra. Levrek sabah ve akşam üstü, diğerleri için zaman önemli değil. Günün her saati olur. Avlanacağın yerlere gelince; Tatil sitelerin arka kısmında eskiden mevcut olan balık üretme çiftiliklerinde çalışan kişilerin kaldıkları sabit evlerden Avukat'ın çiftiliği diye bilinen yerin açık denize bakan kısmı. Orası diğer yerlere bakarak biraz daha derindir. Baktığın zaman sende gözlemliyebilirsin. Arabayla yanına kadar gitme şansın var. Daha ileride yeşil dam dediğimiz 3 cü koy olabilir. Daha sonraki 4 cü koy olabilir. 3 cü ve 4 cü koylara orman içindeki patika yollardan gidebilirsin ama mutlak suretle o mevkileri bilen bir kişi ile gitmen doğru olur, sonra orman ve makilik içinde yolunu kaybetebilirsin tavsiye etmem. Yine kıyıdan 2 ci bir avlak olarak da Kazıklı koyunun karşı sahili olan yer Gürçamlar olabilir. Oradada yine aynı yemleri kullanarak, eski balık üretme yerleri olan vede sadece barakaların kaldığı taşların üzerinden avlanman mümkündür. Korkma taşlık dedim ama sadece oltanı atacağın yerde orta boy kayalıklar var. Denizin içi temiz ve kumluk, oltan takılmaz. Buradan'da yerel değişle eşşek mırmırı (iri boy) vede çupra, sabah deniz durgun, öğleden sonra ufak boyda dalga olur. Sabah vede akşam saatlerinde kıyıdan yemli takımla levrek alabilirsin. Bana kalırsa ben Gürçamları tercih ederim. Sessiz vede sakindir, doğa ile başbaşasın. Olsa olsa bir kaç kıyıdan avlanan balıkçılar vardır. Şayet palet yem bulupta avlanırsan, kamışını sğlam bir yere monte etmelisin, zira çupra palet yemi aldığı an hiç ummadığın bir vuruş yapar şaşar kalısın. Kullanacağın takım ise; kılasik üçlü saçaklı dip oltası olmalıdır. İğne olarak 5 veya 6 numara mustat çapraz uzun pala, bazı arkadaşlarım kısa palalı iğneleri tercih ediyor. Misina olarak, 28 lik ten 35 liğe kadar kullanabilirsin. Yanına bol miktarda su, güneş şemsiyeni vede yiyeceklerini almayı unutma. Şansın bol iğnen keskin olsun. Rast gele.
Sedat Abi o kadar güzel anlatmışsın ki bende şimdiden takımları hazırlıyorum. İnşallah bayramla birlikte 20 gün kadar oradayım. Geçen sene görüşemedik inş bu sene mümkün olur. Eşşek mırmırı levrek ve çupraları biraz da ben kovalayayım bakalım. Sağlıcakla.. Teşekkürler.
Herkese günaydın Bilgiler için çok teşekkürler Sedat Abi, İnşallah balık avımda verdiğin bilgiler kadar güzel olur. Palet Yem'e gelince nerde bulabilirim. Özel boyu varmıdır bu yemin. bu yemle özel bir kanca kullanmam mı lazım Teşekkürler
Akbük merkezde eczanenin yanında bir balık malzemecisi var. Onda bulunur. Yalnız uygun kanca almayı unutma sanırım 4 numara uzun palaydı. Damağa sıkıştırıp atıyorsun. Zaten içinden geçiremezsin çok sert ve parçalanır. Ayrıca O malzemeciden canlı mamun, yengeç ve sübye gibi yemleri de temin edebilirsin. Lanet olsun ki boru kurdu bulundurmuyor
Slm Ergin Akbük merkezde eczanenin yanında bir balık malzemecisi var demişsin. Tam olarak Akbük'ün merkezi neresi bilmiyorum. Tam olarak tarif etmen mümkünmü. Birde sabah açık olurmu. Birde Sedat abi Gürçamlar mevki ne google Earth''den baktığımda çaybahçesinin önünde küçük bir iskele var . Bahsettiğin yer tam olarak burasımıdır. Teşekkürkler
Aydın akbükte giderken görürsün sol tarafında tansaş olacak tansaşı yaklaşık 1 km geçtikten sonra sol tarafta bi tane benzinlik var benzinliğin hemen karşı çaprazında bu malzemeci zaten orda sorsan gösterirler iki gün kalacakmışsın eğer numarasıda değişmediyse sana bi numara veriyim ara mamunu uygun fiyata alabilirsin zaten oradaki malzemeciler ve balıkçılarada bu kişi getiriyo mamunu 0546 763 93 52 == 0535 5497533 adı ibrahim mamunu patlak hesabı dedikleri şekilde satıyolar 4 patlak sana iki gün yeter
Aydın Google Eart'den koordinat veriyorum 37°23'16.99"N 27°25'57.99"E Tam olarak burası. Birde fotoğraf var eart'den bakarken gelişim emlak vs. O'nun yanı.
Ergin'cim, Apt. Yöneticiliği bu sene bende olğu için sizlere geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bayram'da nasip olursa Ankara yolculuğu var gibi, şayet olmazsa inşallah görüşürüz. Herşey nasip. Balıkları kovalarken hız limitini aşıpta radara girme sakın. her şey gölünce olur inşallah sıkıntı olursa bana cepten ulaşabilirsin.
Aydın'cım geç cevap verdiğim için senden'de özür diliyorum. Palet yemi Aydın'da, söke yenidoğanda bulabirsin. Akbük' deki İbrahimi 1, 2 dakka önce aradım oğlunla konuştum, babası palet yemleri bağlatmak için göndermiş, büyük ihtimal hafta sonuna yetişirmiş. Bizim kullandığımız 8 numara palet yemdir. Daha önceleri palet yemleri iğne arasına sıkıştırıp atıyorduk. Şimdi ise palet yemler tek tek çizilip misina veya iple bağlanıyor. Sende iğneni misina veya ipin arasından geçirip atıyorsun. Böylelikle palet iğneden kolay kolay düşmüyor vede iğne direk balığın damağına saplanıyor. İğne olarak çapraz,kısapala, ( ben ise uzun palalı iğne kullanmayı tercih ediyorum, balığın ağzından çıkarması daha kolay olduğu için )4, 5, 6 noları tercih ediyoruz. iğnen keskin şansın bol olsun. Rastgele.
Barış'cım; Tahmin ediyorumki sende yaz'ın Akbük Kazıklı'da kalıyorsun. Tüm raporlarını büyük bir hazla okuyorum. Bende Ankara'lıyım nasip oldu Aydın'da kaldım. Akbük'deki İbrahimin numarası 0535 832 87 53 gerekli olursa bu numaradan arayabilirsin. Hoşca kal.
Sedat abi sorma kazıklı hastalık oldu abi kısmetse 25 eylülde ordayım zaten kıpırtılar başladı hazırlıklarada yavaş yavaş başladık güzel raporlar yayınlarız işallah şafak 31
Ben bayramdan sonra da 15 gün kadar oradayım abi. Toplamda 20 gün felan kalacağım. Görüşmek üzere. Telefonun kayıtlı zaten. Kolay gelsin.