Herkese iyi forumlar. Yeni bir üyeyim ve balıkçılığa yeni başlayan biriyim. İlk etapta çok pahalı olmayan ama işimi de görebilecek nitelikte olması gereken birkaç malzeme hakkında siz değerli üstatlardan bilgi almak istiyorum. Ben tatlı suda (Akarsu & Göl v.s.) avlanmayı düşünüyorum çünkü bulunduğum şehirde deniz yok Alabalığın bol olduğunu söyledikleri yerler var bulunduğum şehirde. Bunun için birkaç malzeme belirledim kendime. Malzeme dediğim de öyle tam teşekküllü malzemeler değil, sadece kamış ve makineyi kendimce belirledim. Parçalı kamışlarda yer sıkıntısı olduğu için teleskopik kamış almayı düşünüyorum. Alabalık avı için gereken malzemeler hakkında değerli üstatlarım bana öncülük ederse çok memnun olurum. Malzeme 1: DAIWA MİNİ SWİNG KAMIŞ 210CM 1-10GR Malzeme 2: Relix İnnova 100 Baitcasting Makina Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Herkese RASTGELE...
Konu günceldir. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin benden değerli üstatlar. Bugün sipariş vereceğim nasip olursa. Bilmeden sipariş vermek istemiyorum.
alabalık Kardeşim alabalık avı yapacaksan öncelikle at çek mi yapacaksın yoksa gölde şamandıaralı mı avlancaksın.Nasıl avlanmayı düşünüyorsan o na göre takım yap.Biz devamlı at çek ile derelerde göllerde avlanıyoruz.Ona göre hafif bir kamış 30 ve ya 40 lık makina 0.25 misina alba star 2 no kaşık.Avlandığımız merayı görsen üçüncü boy çizmesi delik deşik dikenli yabani böğürtlenler arasında canımız çıkıyor.Bunları nedenmi anlattım alabalık hastalık ötesi bir şey birkez bulaştımı insanı esir alıyor.Şimdi yaz mevsimi göllerde biraz zor olur alabalık,ancak sabah akşam üstü biraz şansın olur.Öncellikle o bölgenin avcılarına danış her yörenin kendine has avlanma şekli vardır.Lakin seçtiğin takım bana biraz pahalı geldi.
Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Dediğim gibi tatlısu balıkçılığında henüz yeni olduğum için siz değerli üstatlardan bilgiler alacağım inşallah. Benim seçtiğim bu ürünler sadece kendimce oluşturmaya çalıştığım sistemlerdir. Bir arkadaş beni baitcasting değil de spin makine almam için uyardı. Siz bu konuda ne önerirsiniz? baitcasting makine mi iyidir yoksa spin makine mi? Seçmiş olduğum kamışa hangisi uygun düşer acaba? Fiyat konusuna gelince çok aşırı pahalı olan modelleri düşünmedim ama çok da ucuza kaçmak istemedim orta halli bir sistem kurayım dedim. Seçtiğim kamış iyi mi sizce? Bu arada göle uzak olduğum için çoğunlukla akarsuda avlanmayı planlıyorum.
selcuk ustat actıgın konuyu inceledim ve bende acizane fikrimi belirtmek istiyorum.bu işe tam hakim oldugumu söyleyemem fakat az çok fikir edindigimi söyleyebilirim.alabalık avı için bence akarsular için kısa ve hafif kamışlar seçmelisin spin kamışlar bunun için ideal boy olarakda ortalama 3m civarı tavsiyemdir at çek için de gayet uygun olur makinaya gelirsek bence seçtigin makina bu iş için uygun deil ... Bu işe yeni merak saldıysan bence daha basit bir olta takımını tavisiye ederim.Tecrübe edindikçe kafanda belirlenecek bazı şeyler zaten...
Fikir belirttiğin için teşekkür ederim Çetin kardeş. Belirtmiş olduğum kamışın 120 - 150 - 180 - 210 cm boyutları mevcut. Yalnız birkaç araştırma neticesinde 210 cm olanına karar kıldım. Sence bu kamış uygun değil midir bu iş için? Makineye gelecek olursak senin önerdiğin bir marka ve tür varsa görüşünü alayım lütfen.
210cm-350cm arası spin kamışlar var iyi bişey istiyorsan shimano dawioo gibi markalar var uzun araştırmalarım sonunda ben bunlarda karar kılardım.makinada aynı şekilde zaten emin ol 1 olta takımı ile başlarsın zamanla çogalır onlar şuan 2 olta takımım var bende sazan için olta takımı ayarlıyorum kendime zannedersem yakın zaman da daha fazla olacak eger olta takımı alırsan buraya da resmini atarsın beraber fikir alışverişi yaparız saygılarla...
Öncelikle yorumların için teşekkür ederim Çetin kardeş. Benim aldığım kamış 210 Cm Teleskopik kamış. Sanırım iş görür? Parçalı kamışların taşımasını tasa ettiğim için bu kamışı seçtim. Benim aldığım kamışın markası da zaten DAIWA konuyu açtığım zaman almak istediğim sistemlerin linkini yazmıştım sanırım bakmamışsın. Aldığım kamış bu: DAIWA Makine de bu: MAKİNE Bunların siparişini verdim ama umarım pişman olmam. Eğer bu makinede sorun yaşayacaksam şimdiden üstatların beni uyarmasını istiyorum, yol yakınken geri döneyim, iade edip spin makine alayım. Saygılar..