adrasan balik avi yardim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında -selim- tarafından paylaşıldı.

1. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    oncelikle herkese merhaba agustosun 17 gibi Antalya Adrasan bolgesinde Arikanda adinda bir otele gidicez 5 gun kalmayi dusunuyoruz.forumda yazilan bi kac tane konuyu okudum ama tam olarak istedigim bilgileri alamadim.Daha onceden gidenler varsa burada ne tur baliklar cikar? tam olarak nereden avlanabilirim? hangi takimlari kullanmam gerek? ayrica balon baliklari cok fazlaymis misinalari hep kopartiyorlarmis bundan korunmanin bir caresi var mi?Son olarak adrasanda baska ne yapilabilir? [tekneler 150tl imis]

2. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    19 mayis 2012 de Adrasana gittim.. 3 gun kaldim.. Aklimda akyalar, sinarit vs vardi hep... Sirti ve jigbdenedim... İlk defa amator olarak.... Hep balon hep balon... Ne palamut ne yemli oltaya mercan... Hic bisi alamadik.... İnternetten yaptigim arastirmalarda tutulan baliklari gorunce cok heveslenmistim... Ancak akdenizde bol miktarda balon ile karsilandik...

Gittigimizda bize soylenen, karadenizli cokmsayida balikcinin gelerek bol miktarda balik supurup gitmisler... Yerli bir kaptandan alinan bilgidir...

Umarim senin baktin guzel olur.... ;)

Sevgiler...reeling

3. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    cevabin icin saol peki bu balon baliklari yuzerkende gelirler mi? :D Yani bi zararlari olur mu ?

4. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Yuzerken saldirdigini duymadim... Hatta gecen yaz Kas ta yuzerken gordum...

Tekne turuna ciktigimizda teknemizi Kalekoy civarinda Kanyon koyu denilen koya demirlemistik. Ben snorkel ile yuzerken teknenin altinda gecerek koyun icine dogru giden 60 cm civarinda bir balik gordum.. Kendi halinde takiliyordu :cool:

Disler dehset bu baligin... :eek:

5. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    İnsallah ben yuzerken rastgelmem,peki bu balon baliklari zehirli deniyor eger yakalarsam dokunmamam mi gerek bi dedikenleri var sus olarak kurutup satiyorlari sisirmisler ustu hep diken ama balik avi yapanlarin fotograflarinda hic diken gormedim

6. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam o dediğiniz ayrı bir tür. Bunlara dokunmanın bir sakıncası yok. Dişleri var evet fakat insanlara saldırdıklarını duymadım hiç. Bu balığın zehirli tarafı eti. Yani yerseniz zehirlenebilirsiniz. Uzakdoğuda bu balığın etini değişik yöntemlerle pişirip zararsız hale getiriyorlarmış. Tabi denenmesi tavsiye olunmaz. :D

7. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Peki o zaman denk gelirse salicam :)

8. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster CX Spinning 240 cm MH(14-40 gr)
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 SW XG 5XS-ARB+1BB
    En İyi Avı:
    1,30 metre Mığrı :)
    Bence salma kopar kafasını gitsin.Bizde birkaç arkadaş 23 nisanda bi tekne ayarladık Kumluca bölgesinde.Bu balon balıkları yüzünden tüm tadımız kaçtı.

9. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Peki hangi balik icin avlaniyordunuz yani orada ne tur baliklar var tam olarak bilmiyorum ilk mesajda Akya sinarit palamut ve mercan oldugunu ogrendim baska ne tur baliklar var ayrica bendeki oltalar at cek icin akya ve sinarit buyuk baliklarmis acaba misinayi kalin sardirsam oltalar dayanabilir mi bu baliga?

10. hntrUE

hntrUE Ali AVCI

Arkadaslar selamlar...

Adrasanda kıyıdan herhangi bir sey yakalama sansınız yok. Su sıralar lambuka zamanı onun icinde tekne sart. Tekne ile cıkarsanız kesin tatmin edecek sekilde mercan ve cok sayıda hanus yakalarsınız. Sırtı ile palamut, lambuka alma ihitimaliniz var. Yem olarak beyazlardan kacının... Tavuk, karides, kalamar, subye vb... Balon balıkları beyaza cok fazla duyarlı. Balon balıklarından kacmak icinde 50m' lere cıkmanız gerekecektir. Yem olarak yagnıc(teke) kullanmanızı tavsiye ederim.
    umaarım aydınlatıcı olmustur...
    Saygılar

11. Kimbilirkim

Kimbilirkim İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster CX Spinning 240 cm MH(14-40 gr)
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 SW XG 5XS-ARB+1BB
    En İyi Avı:
    1,30 metre Mığrı :)
    Özel bir av değildi bizimki.Tatil için Kemer'e gitmiştik aslında.Son gün değişiklik olsun diğe böyle bir program yaptık.O bölgenin balıkları Akya, Sarıkuyruk, Orfoz, Sinarit, Torik, Palamut, Levrek, Baraküda, Zargana, Kolyoz ve Mercan olarak telaffuz ediliyor daha çok.Zaten kıyıdan av yasak diğe biliyorum.Tekne şart.Sırtı ve jig yaparsınız.Ona göre takım götürmen lazım.

12. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    kıyıdan av nasıl yasak olabilir denizlerde boyle bir kural var mı ?Biri daha acıklayıcı bir mesaj yazarsa sevinirim