Adalar - Pendik - Kartal

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında serhan78 tarafından paylaşıldı.

1. serhan78

serhan78 Serhan

Arkadaşlar Selamlar,

Aranıza yeni katıldım, bir süredir formu takip ediyordum ama yeni üye olma fırsatı bulabildim.

Bir teknemiz var, balık konusunda tecrübemiz yok, ama herşeyin bir ilki vardır diye önce Sedef Adasına oradan da Büyük adaya geçtik.
    Sedef adasında çapariyle bir şey çekemedik. Büyükada çevresinde turladıktan sonra son şans yörük ali plajını denedik. Epeyce büyük istavrit çektik.
    Tabiki bilgizlik yüzünden yer ararken epey zaman kaybettik.

Tecrübeli arkadaşlardan ricam . Pendik - Kartal ve Adalar çevresinde genelde nerelerde avlana biliriz?

teşekkürler

2. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Serhan Kardeş hayırlı olsun, teknem olmadığı için pek yardım edemem ama kayıkla açıldığım zaman dragos açıklarında sardalya (çapariyle) kartal açıklarında istavrit ve heybelinin kartala bakan yüzünde ispari-izmarit almıştım. Nasip olursa bir gün ben de bir tekne alacağım. Sen şimdiden öğren, ben de senden bilgileri alırım :)

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Hani şarkıcı üstad Mirkelam'ın bir sözü var belki tarihçesini de bilirsin

Kartal ve Pendik
    Gittik Gittik Geldik

Sende gidecen gidecen gelecen balığı bulacan.

Önce vericen sonra isticen;)

Rasgeleee

4. serhan78

serhan78 Serhan

Starmix Kardeşim,
    Teşekkür ederim... :) İnşallah, nasip olur da karşılaşırız :)

Serkan dostum, öğle olucak gibi duruyor. :)

Cevaplarınız ve zaman ayırdığınız için teşekkürler

5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    teknesi olanın balık tecrübesi olmaz mı ? :) bu işler benim bildiğim sırayla oluyor.
    kıyıdan olta-kamış, sonra dalgıçlık, sonra bot veya küçük tekne, sonra daha büyük tekne. Biz daha 1. seviyedeyiz. :)

6. serhan78

serhan78 Serhan

Tekne gezi amaçlı alınmıştı :)
    Balık merak'ı vardı. Fırsat bu fırsat başlamış olduk. Madem var hakkını versin bari:)

7. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teknem yok ama yardımcı olmaya çalışayım ben de. Şu aralar biraz kısır bir dönemdeyiz. O yüzden istavrit az olacaktır. Benim tavsiyem yassıada ile sivri ada arasındaki derin yerleri yoklayın. Oralara giderken de aceleniz yoksa teknenin arkasından ipek gezdirin. Muhtemelen zargana alabilirsiniz. Aldığınız zargana olursa veya çapariye takılan istavritlerden yem yapıp bir tane de dip oltası yapın ve bir tane de midyeli dip takımı İzmarit vs için. Oralarda ne olacağı belli olmaz. Akyem ile Kırlangıçtan Lüfer'e herhangi bir tür yakalamanız olasılık dahilinde. Midye de zaten malum hemen her balık hayır demeden atlıyor.

8. serhan78

serhan78 Serhan

Çok teşekkürler. :)

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serhan aramıza hoşgeldin.

Adalar bölgesi diyelim. heybeliada iskele önü güzel lüfer yapar. açığındaki çakar süper ötesi avlar verir lüferde. derin suda bilhassa. burgaz ada arkası çakar lüfer çinekop için oldukça verimlidir. heybeli adanın arkasındaki merada geçen sene çok güzel avlar yaptık.

hayırsız ada süper iri istavritler yapar. kınalı adanın arkasında bolca zargana.

kısacası adalar bölgesi baya verimlidir. teknik istersen. heybeli ada önü iskelenin 50 mt açığı. yaprak yem akıntıda akışa bırak tekneyi her turda bir lüfer gelir. güzel avlar diliyorum