Merhaba arkadaşlar. Ben hazır bi olta sistemi alıp balık avlamaya başlamıştım. Hanım da kasnakla idare ediyordu. Ama cumartesi gecesi isyan etti ve bi makine+kamış sistemi de ona almam gerekiyor. Şimdi soru şu ki; çok acemi bir bayanın kullanabileceği ve/veya kullanmayı öğrenebileceği makine ve kamış tavsiyeniz var mı? Not; bütçeyi sarsmayacak, kıyıdan yemli dip avcılığı için olacak. Çok teşekkür ederim.
Alper,ben hanıma alttaki ürünü almıştım ve görünce epey sevinmişti ... http://www.balikmarketim.com/?urun-29255-OKUMA-CALYNN-55-OLTA-MAKiNESi.html
kardeşim eşin yanında beraber balıkmı tutacaksınız ..??????????? o zaman en az senin elindekinin aynısı olmalı ... bilmem anlatabildimmi... yoksa hiç gitme balıga....malıga..... eşitlik.. yani...
Muvaffak ağabey,neredeyse haftanın 4 günü hisarönündeki av marketlerdeyim.Bu ürün yeni değil ama yeni gelen birşey olsada koliyi beraber açıyoruz arkadaşlarla ,yada haber veriyorlar abi gel bak birşeyler geldi diye ...
Abilerim makine olarak http://www.avpazarim.net/_A3-1822-okuma-boxter-bxf60-makina.htm bunu düşünüyorum ki benim makinemden daha iyi kesinlikle reeling acaba buna uygun bi kamış önere bilir misiniz?
Eline büyük gelecek agir bi takim uygundur ben öyle yaptim. Gel karisti yok koptu bu gel yok dibe takildi gel yok yem gitmis gel yenile yok... oh rahat
Madem hem ekonomik hem de eşinizin balığa başlarken rahat kullanabileceği bir şey arıyorsunuz, Alba'nın 2793 Force serisinden eşinizin boyuna uygun bir model alabilirsiniz. Ben de alba ile başladım, hala durur ve pek severim kendilerini Şimdiden size de eşinize de rast gelsin...
okuma femme fatale serisi tam bunun için ama bütçeyi aşar herhalde. bence kendi takımınızla eşit özellikte birşeyler alın, acaba öteki dahamı iyi diye soru işareti oluşmasın, hatta beğeniyorsa aynısından birtane daha alın. yada rengi olsun görünümü olsun çok beğenebileceği birşeyler alınki içine sinerek kullansın. eğer basit birşey alırsanız kullanmaya alıştıktan sonra ver bakıyım bide senin takımla avlanayım derse görün şamatayı henüz evli değilim fakat bende hep kız arkadaşımla gidiyorum balığa, ona 1,50'lik küçük eski oltayı veriyorum, ben yeni surf takımla avlanıyorum, 3-5 atıştan sonra bu çok sıkıcı ver senin oltayı atıyım diyor sonra bir savuruyor, kumsalda artık kimin oltasına karışırsa, sonra volkan bey gitsin özür dilesin karışan oltayı ayıklasın bu arada 2 hafta sonra memlekete döneceğim için benimde yeni takım almam gerekiyor, önerileri takip ediyorum
valla hangi model daha uygun olur bilmem ama balık tutamadığı takdirde "senin olta daha iyi, bana dandiğini verdiğin için yakalayamıyorum" gibi bir söyleme maruz kalma ve elinizdeki makine+kamışı yitirme ihtimaliniz hayli yüksek. tecrübeyle sabittir.
Alper kardeşim en iyisi sen kendi kullandığın kamış ve makinayı eşine hediye et;sen istersen o linkteki gösterdiğin makinayı ve ona eşdeğer kamışı kullan,düşünüyorum da evlenmeden önce flört dönemlerimizde eşlerimize özel günlerde neyin daha iyisini güzelini almak için çırpınırdık ne oldu bize ama unutmayalım ki onlar herşeyin en iyisine layıktırlar,artı insanın eşiyle beraber balık avlamanın keyfi hiçbirşeyle ölçülemez çevremde ve forumda gördüğüm kadarıyla birçok arkadaşımız eşlerinden balığa çıkabilmek izin kopartabilmek için nelere katlanıyorlar,sen bulmuşsun madeni istersen suyu bulandırma hem aldığın mal kısa zamanda bozulursa hiçte yakışık almayacak birde aldığın mal %80 ihtimalle eşinin birsüre sonra sıkıldığını düşün yine senin emrine amade,Tevfik abinin dediği gibi akıllı ol politik ol sana şu olta bu makine gibi en gıcık olduğum şeydir tarif reçete vermeyeceğim fakat düşündüğün takıma en az 50tl vereceksin gel sen en az 100 tl gibi paralara keyfini süreceğin zevkle suyu döveceğin bir takım kurabilirsin ne diyelim gerçi akıl vermek buradan kolay ama kendi bütçeni en iyi kendin bilirsin rastgele
Belirttiğim gibi eşim için almıştım,aslında renk sorununu olmasa bende kullanabilirim de elime pek yakışmaz gibi geliyor .Makina 55 lik kafa 4.5:1 devrinde 3+1 bilyalı 519 gr ağırlığında ve 7.5 kg drag gücü olan gayet güzel bir makina,fakat sizin hangi disiplinde ve nerede kullanmayı düşündüğünüz önemli,eğer belirtirseniz daha sağlıklı yorum yapabilirim...