Fabrikadan bi arkadaşla sözleşmiştik yuvacık barajı için . ama telefon numarasını bana yanlış vermiş . arıyorum kapalı mesaj atıyorum geri dönmüyor falan neyse.... ben dedim herhalde arkadaş beni satışa getirdi falan . yalnız gitmeye karar verdim . Yuvacık otobüsünün beni indirdiği yerden baraja doğru yürümeye başladım. en az 2 km kadar yol var. yolda yürüken motorlu biri bana el işareti yaptı gel die. soru ne tarafa gidicen die bende sen nereye ben oraya fark yapmaz dedim neyse tamam dedi . atladım motoruna devam ettik . Bu naim amcaydı . O gün akşam 5 ten gece 10 a kadar 5 tane oltayla balık alamamıştık ama 2-3 vuruş almıştık . neyse saat 10 da toparlandık . sağolsun beni otobüs durağına kadar motoruyla bıraktı. o gün telefonlarımızı verdik birbirimize . Geliceğin zaman ararsın dedi bende eyvallah dedim . Bir hafta önce tanıştığım naim amca ile telefonlaşıp 7 ağustos cumartesi gecesi kocaeli yuvacık barajında sabahlamak üzere anlaşmıştık . yem olarak küspeli tekli oltave beyaz mısır kullandık . Saat 11 gibi gecenin zifiri karanlığında yoldaki bariyere halatımızı bağlayıp halat yardımıyla yavaş yavaş yoldan aşağıya baraja doğru inmeye başladık . 12 olmadan 10-12 tane oltamızı suya bırakmıştık bile. gece saat 1 e kadar sohbet ettik ve soonra naim amcayı kaybettim uykuya dalmış . neyse ben biras yalnız vakit geçirdim .soora bende dalmışım . sabaha kadar rahatsız eden olmamış ve öyle bi uyumuşuzki bi uyandım saat sabahın 6 sı olmuş ... neyse saat 7:30 a kadar uyanık vaziyette biraz daha takıldık biraz hos sohbet falan. sonra toparlanmaya başladık . bir tane mısır bile yürümemiş kancalardan şanssız bir günü daha geride bıraktık . nasip... ama sorsanız pişmanmısınız die asla hayır . ne zaman müsait olsam bilsemki yine balık uğramııcak yine giderim yine giderim ... Fabrikadaki arkadaşa iyki ulaşamamışım diyorum kendi kendime naim amcayı tanıma fırsatı bulduğum için ...
Tehlikeli de olsa güzel spor olmuş,güzel de bir dost edinmişsiniz,bundan iyisi şamda kayısı balık da bir daha ki ava artık ,rastgelsin!
bır daha kı balık maceranızda sirküleri tekrar okursanız sevinirim. MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır. (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir. anladıgım kadarıyla 2 kısısınız 10-12 oltadan bahsediyorsunuz yanlış bir küpeli olta her ne sekılde olursa olsun yasak buda yanlış ıkı.Lütfen daha duyarlı olalım.
Hoş Zaman geçirmişsiniz Bu havada Sazan yakalamak inkansız değildir ama inkansız kadar zordur su çok sıcak bu hafta gitmedim ne doğru düzgün vuruş alabilirim nede tutabilirim daha güzel işler yaptım Birazda kendimle ilgilendim Galiba Aşık oldum Balık Nasip ise havalarda biraz serinler gibi oluyor suyun haftaya bikaç derece düşmesine neden olur umarım İnşallah güzel av olur Hepinize Rastgele
küspeli olta kullandık ama kanca küspeye bağlı değil öyle 5-6 kancalı küspeli düzenek değil kullandığımız bir tane free küspe sonra beden üzerinde kösteksiz tek kanca . kişi başı dört olta dan haberim yoktu birde yuvacık ta sürekli av yasağı olduğunu gösteren bilgi - belge ye nerden ulaşabilirim ? evet tam kendi kafamda bir dost buldum en büyük kazancım bu oldu ...
ordada yuvacıkta bir yasak göremedim ben kısmi yasaktan bahsediliyor onun dışında gözüme çarpmadı kapsamlı bir yasak .
Bende kocaeli de oturmaktayım. Yuvacık barajı yasak değildir.!! Tabi yasaklara uyulması gerekiyor amma murat abimin de bir suçu yok bilmiyordum diyor. Bundan sonra daha dikkatli davranacağından eminim..
AVLANMANIN TAMAMEN YASAKLANDIĞI İÇ SULAR İLİ İLÇESİ KAYNAK ADI ADANA Akyatan, Tuzla gölleri. ADIYAMAN Gölbaşı Gölbaşı, Azaplı, İnekli gölleri. AFYON Eber, Karakuyu gölleri. AĞRI Balık gölü. AMASYA Borabay, Ziyaret göletleri. ANKARA Beypazarı Sorgun, Eğriova göletleri. Kızılcahamam Aşağıhöyük göleti ANTALYA Merkez Düden çayı Karaman Çayı Kemer Kesme ve Göynük Çayı ARDAHAN Posof Derindere, Kazankaya, Şuvaskal, Vahla dereleri. Hanak Alabalık suyu (Kımılık çayı), Çengelek suyu. Kasrit deresi. Merkez Alabalık deresi, Rum deresi, Toros deresi (Torodere) ARTVİN Merkez Hatila Deresi Borçka Başköy, İçkale (Düzköy), Kabaca, Karagöl, Uğur dereleri. Ardanuç Meşeköy deresi , Curuspil deresi ve gölleri. Yusufeli Barhal (Altıparmak), Bıçakcılar, Dokumacılar, Tekkale dereleri. Kobak çayı. Şavşat Kirazlı gölleri. Kaçkal, Papart,Tigrat dereleri. Mansurat, Şartul Çayları Arhavi Kapisre Deresi BALIKESİR İvirindi Altıeylül, Çaparlı Patlak (Yeşilköy), Çarkacı Kınık, göletleri. BARTIN Merkez Karadere. Ulus Aksu deresi (Cırım çayı ve kolları),Derbent dere (Yemişen çayı). BATMAN Dicle Nehri ile Garzan çayının birleştiği alanda İncirli, Danacı ve Kaşüstü köyleri arasında kalan alan. BİTLİS Nemrut gölü. BURSA Gölbaşı (Kuşkonmaz) göleti Osmangazi Arasdere BOLU Merkez Aladağ göleti, Gökbulutan göleti, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl, Seringöl, Elten Ayıkaya, Çal deresi ve kolları, Merkez Büyükgöl, Deringöl Gölcük (özel avlanma izni hariç) Mengen Geyik gölü. Şirinyazı göleti. Hızardere. Kıbrıscık Karagöl. Seben Kesenözü gölü, Kızık gölü. Göynük Sünnet gölü. Mudurnu Abant gölü, Sülüklü göl ÇORUM Çorum, Atatürk barajları. Ahmetoğlan, Aksu, Gökçedoğan, Bozdoğan, Hüyük, Geykoca, Hıdırlık Kızılhamza göletleri. DENİZLİ Gökpınar deresi. DÜZCE Yığılca Karagöknar, Kez, Sarı, Vaylon, Karakaş, Yılançatı, Dibek, Boğabeli dereleri. Merkez Yedigöller deresi. ELAZIĞ Merkez Cip göleti. ERZİNCAN Çayırlı Büyükyayla çayı. Refahiye Akarsu, Kalkancı, Korundere göletleri. Karanlık, Koru dereleri. Çimensuyu, Dinasor, Hırdıç, ve Ilgarın çayları. Merkez Mercan deresi Kemah Edaşaron deresi Tercan Aksu, Yaylım dereleri ESKİŞEHİR Kanlıpınar, Özdenk göletleri. GİRESUN Dereli Aygır gölü, Bağırsak gölü, Karagöl, Yücedere. Görele Çömlekçi deresi. Eynesil Derindere. Tirebolu Kavraz deresi Bulancak Pazarsuyu deresi. GÜMÜŞHANE Merkez Edire deresi. Torul Nivene deresi ile Cizere deresi ve kolları Kelkit Balahor deresi. Kürtün Y.Kürtün deresi ve kolları ile Gelivera dereleri ISPARTA Keçiborlu Güneykent barajı Eğirdir Kovada gölü Merkez Gölcük gölü. Sütçüler Yazılı dere. Ş.karaağaç Hizarderesi. Pınargözü deresi. Gönen Bağarası göleti. İSTANBUL Göktürk göleti, Kömürcü, Odaiçi dereleri. Büyükbent, Kirazlıbent, Topuzlubent, Valide Sultan 2. Bent, Sultan 2. Mahmut bentleri İZMİR Selçuk Tahtalı barajı, KARABÜK Eflani Örencikdere. Yenice Doksan. Emine, Karataş, Kırgınlık, Koca dereleri. Safranbolu Bent, Kaya, Sırçalı, Ayrık dere ve kolları Aksu, Elmalı, Karataş dereleri. KARS Sarıkamış Keklik deresi. KASTAMONU Tosya Kösen çayır, Kas göletleri. Kös, çayları. Küre Andaz, Küre dereleri İnebolu Ezine, İlişi, Zerva, çayları. Araç Tuzaklı göleti Merkez Taşlık göleti KAYSERİ Şeker fabrikası gölü. Akköy, Karakuyu, Zincidere göletleri. KIRIKKALE Ahıllı, Beyobası, Cinali göletleri. KIRKLARELİ Merkez Ahmet Bey göleti, Dokuzhöyük köyü göleti. Vize Kazandere. Demirköy Akgöl, Kazan, Pabuç, Velika dereleri. KOCAELİ Yuvacık göleti. KÜTAHYA Dumlupınar Dumlupınar göleti. Altıntaş Altıntaş-Çalköy göleti. MALATYA Doğanşehir Karanlık dere MERSİN Çamlıyayla Kadıncı deresi. Anamur Anamur çayı, Sultansuyu çayı. Bozyazı Bozyazı çayı. MUŞ Bulanık Haçlı (Kazan) gölü . Korkut Korkut göleti NEVŞEHİR Acıgöl Tatların barajı. Avanos Ayhanlar barajı. ORDU Kabadüz Çambaşı göleti. Tekmezar Derinçay, Gümüşdere, İkidere, Turnalık, Kurşunçal dereleri. Fatsa Gaga gölü. Gölköy Ulukavakta deresi Akçova, Aydoğan,Gölköy, Kozören, Kırlı, Ortadere dereleri. SAKARYA İmamlar, Aslanlar göletleri. Maden deresi. SAMSUN Bafra Çernek gölü, Liman gölü, Gıcı gölü, Balık gölü, Uzungöl ile gölleri birbirine ve Karadeniz’e bağlayan kanallar. Terme Gölardı, Simenlit gölleri. SİVAS Gürün Gökpınar gölü. Zara Denizinyazı gölü. A.Çakmak, Çağlar, Deligazili, Doğupınar, Deliilyas, Harmancık, Karacaören, Keriminmümün, Kümbet, Kemeriz,Kurucagöl,Sahli (karagöl), Serpincik, Üçtepe göletleri. SİNOP Erfelek Erfelek Şelaleleri ve kolları. Dilbar deresi, Himmetoğlu çayları. Merkez Sarıkum gölü. (TKA). Keçi deresi. Ayancık Akgöl gölü, Yemişli çayı RİZE İkizdere Cimil, Anzer dereleri, Yedigöller. Güneysu Gürgen, Islahiye dereleri. Çamlıhemşin Avusor, Balıklıgöller, Hala, Palakçur, Yukarı şimşirli,Tar dereleri. At, Kumlu, Kapalı göllleri. Fırtına deresi ve kolları, Vercenik deresi. İkizdere, Gürgendere, İslahiye, Avusor, Çağlayan, Çatal, Durak, Fındıklı, Kaloskori, Pishala, Tunca deresi ve kolları. Palakçur, Uzun, Potomya çayları. TEKİRDAĞ Saray Sultanbahçe barajı. Sultanbahçe deresi. TOKAT Ataköy barajı. Zinav gölü. Dutluca, Erkilet, A Güçlü, Gökçeyol, Artova Merkez göletleri. Koru ve Karanlık dereleri. TRABZON Çaykara Karagöl, Balıklıgöl, Binömer Deresi. Aparsar, Ayeser, Balıklı, Çamlıdüz, Kirazlık, Maki, Manahoz, Paparza, Solaklı Yanbolu, Yeniköy, Zigana dereleri, Zarha deresi ve kolları. TUNCELİ Munzur, Pülümür Mercan çayları. YALOVA Termal Karapınar, Nacaklı, Samanlı dereleri. Çınarcık Ortaburun göleti ZONGULDAK Güllük, Ulutan göletleri. Gümeli, Kaymak, Köpek, Manzut dereleri. Dokuzsu dere ve kolları.
Dediğiniz doğru olabilir, ama nedense herdaimde balık tutan insanda mevcut, yeterince, denetleyecek jandarmalar nerede peki, heralde çokoprens almaya gitmediler sanırım, burası türkiye, herşey yasak, herşey serbest, kimi kime şikayet edeceksinki........
Sitedeki Sirküleri Gösteren Sayfa Eski Lütfen kolaycılığa kaçıp bir linki verip eksik bilgierimizi güncellemeden yorum yazmayalım. yanlış bilgiendiriyoruz yoksa!!! Kocaeli Yuvacık barajında herhangi bir yasak yoktur yasak 2-3 yıl öncesine ait. Kopyalanan sirküler eskidir. . yeni sirküleri siteye ilave etsin yetkililer. 2008/49 da yasak yoktur. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm veya; http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html sayfanın sonundaki ekler kısmındaki word dosyasına bakınız. ilgili bölüm KOCAELİ İzmit - Gebze Arendere, Ayvalıkdere, Ballıkayadere, Çakıllıdere, Çeşmedere, Delidere, Dikenlidere, Gürgendere, Kavantaş Deresi, Kayadere, Kılıçdere, Olukludere, Serindere, Sıcakdere, Söğütdere, Tarladere Not: Aşağıdaki sayfadaki bilgiler güncellenmeli çünkü hdeğişiklikler var. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php