herkese selamlar 4.5 m fiber koç tekne yatcılıktan tekne aldım ve 6 hp mercury 4 zamanlı uzun şaft motor aldım ekipmanları yalova armutluda kullanıcam sizce 6 hp tekneye yeterlimi arkadaşımda aynı motor var 4 metrelik tekneyi içinde 3 kişi varken cok rahat götürüyor ve zorlanmıyor lütfen deneyimi olanlar varsa lütfen yorum yaparsa sevinirim(teknemin agırlıgı 130-140 kg üretici firma söyledi)
O makine bahsettiğiniz tekneyi, içinde 3 kişi varken akıntı, rüzgar, dalga faktörleri sizden yana olmak şartı ile sadece götürür. Gideceğiniz mesafeler yakın ise, sabırlıysanız, havanın bozma ihtimali % 1 olduğu zaman bile denize çıkmaktan vazgeçecek kadar iradeniz kuvvetli ise kullanabilirsiniz. Eğer imkanınız var ise en az 9,9 Hp ADB aldıysanız 15 - 20 Hp öneririm.
evet ama 6 hp ile 9.9 arasında tekneye verdigim para kadar fark var denizde akıntı vardı fakat hemen hemen rüzgarlı degildi zaten amacım kıyıdan 50 m acıkta gezmek en fazla 500 600 m acılıp balık tutmak adb malesef yok bide turtdışından getirsek motoru gümrükte vergisi varmı acaba çünkü yurtdışında çok komik fiyatları var
ama gerçektendende bayagı hızlı gidiyordu ve yarım gazdı tekneyi ben kullanıyordum yani güven verdi bana ama 4.5 ta denemedim ayrıca ilginize teşekkür ederim
Sayın Mustafa Murat Dağcı, 4,5 metre teknenizin 130-140 kg ağırlığı olduğunuzu belirtiyorsunuz. Bu ağırlık için bile 6 Hp motor küçük gelir.Benim 4,5 metre fiber teknemin ağırlığı 210 kg dır. 9,9 Hp motorum tekneye 3-4 kişi binince sürati çok düşüyor. Sert havalarda tekneme 2 kişiden fazla binmiyoruz. Senin teknen 130 Kg olduğu için 9,9 kafi gelebilir ancak 15 hp olursa daha rahat edersin. Selamlar, Süheyl Başak
Sayın Mustafa kardeş, Aman yıl sonundan evvel ÖTB ni mutlaka çıkar. Tekne ve motorun faturası varsa 2010 da da belgeni rahatça çıkarabilirsin. Ama teknenin veya motorunun veya ikisininde faturası yoksa hemen müracaat et ve belgeni çıkar. Yoksa yılbaşından sonra birhayli sıkıntı yaşıyabilirsin. Selamlar, Süheyl Başak
Güle güle kullan arkadaş. Tabii ki söylenenler çok doğru ve ideali de budur. ama almışsın artık. fazla zorlamadan ve açılmadan kullanacaksın artık. yada yeni motor alacaksın. Tekrar güle güle kullan.
Mustafa 4.5 metre teknenin hakkı en az 9.9 dur 6 beygirlik motoru kullanıcaksan iki kişiden fazla çıkmanı tavsiye etmem güvenlik acısından yinede sen bilirsin rastgele
6 hp götürür ama rahat edemezsiniz hep aklınız daha yüksek güçteki motorlarda olacaktır.benim 6 hp evinrude motorumla 3 metre zoidac ta kullanıyordum emin olun zodiac a bile yeterli gelmiyordu(zodiac tarzı botum 40 kilogram ağırlığındaydı)
Merhaba Mustafa Bey; Üstadlarında söylediği gibi 4,50 tekneye 6hp motor çok küçük gelir. o tekneyi o motor sadece götürür. bende Armutluda avlanıyorum. Arkadaşıın 2tane teknesi var biri 9,9 hp diğeri 15hp. bir defa 9,9ile çıktık. 2kişide bile o kadar hızlı gitmiyor. ve motora güvenemediğimiz için Bozburun'a gidemedik. değer 15hplik motor ile bozburundan Fıstıklı limanına 1km açığa kadar bile açılıyoruz... internette sizin 6hplik motor fiyatına çok güzel 2. el 4 zamnlı motorlar var. Benim tavsiyem daha büyük motor almanız.... Nasipse beirgün birlikte olta sallarız. Haftasonu Armutluda olacağım nasipse... Rasgele...
Mustafa Bey Kardeşim, Belirtmiş olduğum gibi benim teknemde de kıçtan takma motor kullanıyorum. Ancak bu motorlara hiçbir zaman çok güvenmiyeceksin. Bunların ne zaman stop edeceği hiç belli olmuyor. Mesela su girişine bir pislik giriyor işin bitiyor. Teknene iki kisiden fazla alarak balığa çıkma, kıyıdan çok fazla uzaklaşma ve mümkünse gittiğin yerlere iki sandal olarak gidin. Biz emniyet olarak bu kuralları tatbik ediyoruz. Bugüne kadar motorum denizde hiç beni bırakmadı ama emniyeti elden bırakmamak lazım. Deniz bu şakası olmaz. En fazla kürek çekerek kıyıya ulaşabileceğin uzaklığa kadar açıl. Bunlar benim sana tavsiyelerim. Kusura bakma biraz ukalalık yaptım ama sakın moralini bozma ve sana gönlünce seyirler ve bol avlar dilerim. Selamlar, Süheyl Başak
bir mercury kullanıcısı olarak motrunun uzun ömürlü ve rahat çalışacağını şimdiden söyleyebilirim. ama sakın o motora güvenip sert havaları göze alma geri gelemezsin. denizde malzeme hava kötüyken lazım olur iyi havada kürek bile yeter insana. 4.20 de 9.9 motor var bende keşke 15 olsaydı diyorum bazen sıkışınca. iyi havada kıyıya yakın kalmak koşuluyla işini görür. hayırlı olsun tekne kilosuna gelince dediğiniz kilodaysa polyester kullanmamışlarmı diye düşünürüm
abi teşekkür ederim zaten yazlıkta 3 ay kullanıcam ben zevk için aldım bozuk havada dalgalı denizde çıkmam zevkim zehir olmaz umarım...
firmanın sahibiyle yüzyüze görüştüm dede meslekleri tekne imalatıymış ve tanıyanlarda var dogru dedi adamın dedigi nette yazan bilgilere inanma çogu 120-130 kg lik tekneyi 180 190 yazıyor bizde nette 160-170 yazdık ama degil 130-140 kg cıvarı dedi. yani net sayfasındaki bilgiler her zaman dogruyu söylemiyor ..ayrıyeten 4 kat polyester var teknede
inşallah kısmet olur bende tavşantepe önleri ihlasın hemen yanındayım tabi hafta sonları ist gelebilirsem bak ama samimi söylüyorum 4 m ile 3 kişiyi bayagı hızlı götürdü kısmet olursa deneriz görürsün
bilginize ihtiyacım var sizden yaşça cok ufak oldugum için süheyl amca diyecegim : teknemin faturası var sıfır aldım fakat biraz araştırdım ce belgesi diye bir belge vermedi ama tekne c belgeliymiş teknenin plakasında c belgeli diye yazıyor motorum da sıfır faturası var bunun için teknemin bulundugu armutlu liman başkanlıgına müracaat edicem dimi teknenin+motorun faturası+nufus cüzdan fotokopisi +bir miktar para lütfen eksik ve yanlışlarımı düzeltirmisiniz saygılar...
Mustafa Bey Kardeşim, Söylediklerin doğru yalnız birde ikametgah senedi istiyorlar. Muhtardan alabilirsin. Liman Başkanlığından sana tekne ile seyir halinde iken teknende ne gibi malzemelerin bulunması gerektiğinin listesini verecekler. Luzumlu olan malzemelerden : -1 adet can simidi -en az 1 adet can yeleği (teknede bulunan kişi adedi kadar) -2 kg lık yangın söndürücü Bu üç malzeme için sertifikalı olmaları isteniyor ve Liman başkanlığına müracaatında sertifikaların fotokopilerini de istiyorlar.Bunları temin ederek gidersen ilk gidişte işin biter. Müracaattan sonra gelerek tekneni görecekler ve ölçülerini tesbit edecekler. Önemli olan teknenin boyudur. Teknenin boyunun 4,50 metre diyorsun. Dikkat et önde makara, arkada sabit merdiven gibi ilaveler varsa sen yeniden ölç en uç noktadan en arkaya kadar 5 m yi geçmesin. Eğer geçiyorsa ilavelerden sökerek 5 metrenin altına indir yoksa her yıl 200 TL vergi ödersin. Söktüklerini sonra tekrar monte edersin. Hatırladığım kadar 50-60 TL arası bir kerelik harç ödeyeceksin. Kolay gelsin. Selamlar, Süheyl Başak