5 beygir motor saatte kaç litre benzin yakar ?

Konu, 'Motorlar' kısmında Fethiyeli Balıkçı tarafından paylaşıldı.

1. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

5 beygirlilk bir motor alacamda sandala , 1 saat durmadan çalışsa kaç litre benzin yakar , teşekkürler

2. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    yani ilk mesajda soracak başka bişi bulamadınmı:)

az yakar:D :D :D :D

3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Harun öncelikle aramıza hoşgeldin.
    Almayı düşündüğün motor 2 zamanlımı yoksa 4 zamanlımı kullanacağın tekne kaç mt kaç kg ağırlığında sırtımı çekecen ulaşam aracı olarak tam gazmı gidecen..

4. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

valla arkadaşlar ahşap mı alayım fiber mi alayım karar veremedim , benim için öncelik güvenlik , en çok hangisinde denizde güvenli hissedeceksem kendimi onu alacam , boyut olarakta 3-3,5 metre civarı olacak , sırtıda çekerim büyük ihtimal , valla kusura bakmayın vaktinizi alıyorum ama gerçekten pek bilgim yok bu konuda , yıllardır karadan avlandım ve artık değişik yöntemlerle balık avlamak istiyorum , malûm dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz :) , o yüzden açtım konuyu

5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Dıştan takma ise 2-2,5 lt. yakar.
    İçten ise (dört zamanlı) daha az yakar.
    Tam gaz gitmezsen, daha da az yakar.:p Kural, en fazla 3/4 gazla gitmektir. Bu şekilde hem yol yapar hem ekonomik olur.
    İki buçuk litre benzinin neresi ekonomikse. :(

6. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

saol dayı , 4 zamanlı alacaz o zaman :)

7. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Harun bence konuyu yanlış başlıkta açmışsın Tekne almayı düşünüyorum gibi bir başlık açsaydın daha detaylı bilgi alırdın.
    Benim kişisel fikrim 3.5 mt tekne denizde oyuncak olur azami 4.25 mt tekne 9.9motor yerin bırakmaya müsaitse 4 zamanlı fakat söküp takacaksan 2 zamanlı motor al derim.
    5 bg motor 9.9 bg daha çok yakacaktır buna emin ol..
    Şimdiden hayırlı olsun tekneni alır almaz güzel raporlarını bekliyor olacağız :) :)
    İst selamlar..

8. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

yok kardeş tak-sök yapmayacağım , bi de bu motorların vergisi var diyolar ?

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Alacağın motor 9.9 bg geçmiyorsa vergiden muaf..

10. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

kaç kilo bu 9.9 luk motorlar

11. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    20 kg ile 55 kg arasında gönlüne göre motor bulabilirsin.
    Ayrıntılı bilgi Tekne borsası.com

12. patriotFB

patriotFB hakan

oncelikle aranıza bugün katıldım Hakan ben..umarım ben de guzel raporlarla burada yer alırım vakit buldukca
    4zamanlı dıstan takmalar yakmaz o kadar bence.. Örnek Honda BF5 tas catlasın 800 gr max gibi yakıyor

13. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

beyler sırtı için minumum kaç beygir olması lazım motor

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben dıştan takma derken, 2 zamanlı motorları kastetmiştim.
    Honda 4 zamanlı, tabii o kadar yakmaz da.... o da alırken cebi yakar. :p

Bir şey daha var. Kataloglara güvenirsek yandık.
    Hani bu araba 100 km.de 6 lt yakar derler ya, acaba hiç o rakamı tutturan var mıdır?
    Bence yoktur, çünkü o şartları sağlamak mümkün değildir.
    Düz yol olacak, rüzgar olmayacak, araba boş olacak, hep 90 km ile gidecek, vs. Sadece bu, (hep 90'la gitmek) bile imkansız. Araba kalkar kalkmaz nasıl 90'la gitsin.:p

Ben, 6HP seagull ve 7 HP kohler kullandım, oradan aklımda kalan bilgileri yazdım.
    9,9 yamaha ile 4 m. fiber tekne ise, bana göre felaketti.(birkaç defa kullandım,iflas ettim. )
    Selam ve sevgiler.

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    10 dakikada yaktığının altı katını yakar;)
    ve bir hatırlatmada bulunayım sana cevap vererek yardım etmeye uğraşan beylerin profilinde yazan doğum tarihlerine ve yaşlarına baksan iyi olur benim gördüğüm kadarıyla biri 35 biri 37 biride 63 yaşında beyler kelimesine alınabilirler ;)
    bu arada aramıza hoş geldin keyifli paylaşımlar dilerim:) :)

16. ozan

ozan Ozan

nasıl gittiğine nasıl bir denizde gittiğine kaç meter tekne taşıdığına teknede yüke göre değişir. diyeceksinki çokmu değişir evet 4-5 katına kadar değişir. yani ideal koşullarda 0.5 litre benzinle giden tekne dalgalı ağır vb. durumlarda 2-2.5 lt. yakar. yani sen ne kadar yakmak istersen okadar yakar. 2. si 5 bg motor 3.5 m. fibere takarsan 9.9 dan fazla yakar. neden çünkü o yükü taşımak için yüksek devir çalışacak. bende 4.20 fiber arkası 9.9 mercury var 3 kişi ile 12 saat sırtıda 9 lt. benzin yakıyor ortalama. ancak gecenlerde 6.8 litre yaktı çünkü deniz akşama kadar dümdüz idi. dikkatli ol yağmurdan kaçarken doluya yakalanma;)

17. patriotFB

patriotFB hakan

Daha önce de yazdığım gibi saatte yakılan yakıt; sartlara göre farklılık gösteriyor. Ancak kesin olan bir sey var 2 zamanlı ile 4 zamanlı arasında yakıt farkı ciddi boyutlarda ve 4 zamanlı lehine(%50 den fazla)..Motoru alırkenki fiyat farkı ise uzun dönemli kullanım ve çevreyi koruma adına kabul edilebilir düzeyde bence.

Benim yaptığım denemelerde HONDA BF20(Honda tüm modellerde 4 zamanlıdır) ile tek kişi;düzgün hava ve optimum sartlarda sırtı çekerken;rolanti yarım gazda 10 saatte 4,5litre yaktı..

4 zamanlılar arasında Honda'dan daha az yakana ben rastlamadım..
    Herkese saygılar..

18. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

9.9 beygir fiber tekne alacaz o zaman , hem fiberler daha hafif diyorlar fazla benzinde yakmaz böylece :)

Son düzenleme: 17 Kasım 2008
  19. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Amacın sırf sırtıysa sakın bu işe girişme. Arada arkadaşlarla gezmeye çıkarız tekneden demir ata balık tutarız diyorsan o zaman başka. 5m fiber 9.9 iki zaman iyidir. ama yinede çok yakarsın. Sıyırtmayla gezerken ilk başta bir kaç litre gözüne batmıyor. ama gezdikçe bi de bakıyorsunki benzine harcadığın parayla mahalleye balık yer.

Bak benim 8 metre teknem var . Birde 265 lik bot 2 beygir 2 zamanlı motorum var. Hangisinden daha çok zevk alıyorsun dersen kesinlikle botla daha çok zevk alıyorum. Çünkü sıyırtmayla çok güzel randıman veriyor. Benzin ise saatte 1-1-5 litre benzin yakıyorum. İnan ben sıyırtmasayken tekneler bana imreniyor.

http://www.galatamarine.com/IzgaraTabanliBotlar.asp

Benim botum burdaki SMO modelinin 265 olanı. Ama bir daha alacağım zaman SMD 280 modelini alacağım. ona da 3.5 beygir mir motor fazlasıyla yetecektir. Tabiki bu sadece sıyırtma avı için kullanacağın sisteler olabilir Bire 2 kişiden fazlası sıkışıklığa yol açıyor. Bot küçük dalgada devrilir diye endişelenme sakın. Benim bu botla gezdiğim havalarda 5 m fiberciler kahvede pişpirik atıyor:)

20. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    3,5 mt fiber tekne ve 6bg 4zm Mercury 2008 model motorum var, tam gaz, orta hız, rölanti şeklinde karışık kullanımda 10 saatte 5litre yakıyor ortalama.