Bugün yakaladığım mezgitin ve geçen haftaki mezgit avımın fotoğraflarını paylaşmak istedim. Tarih: 30.01.2010 Yer: Yalova Altınova Kaytazdere (Kıyıdan) Derinlik: 5-6 metre Yem: İstavrit-Hamsi fileto. Takım: 5'li köstekli dip takımı. 0.30 beden, 0.24 köstek 50 gr. kurşun. Misina: Ucuz Misina 0.30-0.24 İğne: Karışık Ucuz İğne 2-3-4 Numara Geçen hafta buz ama gerçekten buz gibi soğuk havada "illaki balığa gitmem lazım" diye kendi kendimi gaza getirdim. Çok sıkı giyinip klasik avlağımdan olta attım. 2 saatlik sürede 25 adet mezgit yakaladım. Bugün ise yine balık tutasım geldi, az ama öz balık yakaladım (1 adet ) Şimdiye dek yakaladığım ve gördüğüm en büyük mezgit olduğu için onuda fotoğrafladım. 5 iğneli, karışık yemli, köstekli dip takımı yapıp atmayada Necmi FİDAN abinin yaban tv'deki videolarından alıştım. İyide oluyor tavsiye ederim. Özel sebeplerden dolayı avlak yerimde fotoğraf çekemiyorum kusura bakmayın.
mezgit güzel balıktır severim. kurtları dökmek için gitmeliyim bende, uzun zaman oldu olta sallamıyorum. afiyet olsun.
Tebrik ederim Farukcan. Gayet güzel ve temiz bir av olmuş, teşekkürler. Trofe mezgitinin de maşallahı var, afiyet olsun. Dahasına rastgelsin gönlündeki avlarda. Karagözlü yeğenimi de öpüyorum. Selam ve sevgilerimle.
Faruk millet 25 cm balık tutuyor esnetiyor,gerdiriyor 30 cm diyor sen neredeyse 34 cm'lik balığı 32'ye düşürmüşsün ne desem şaşırdım şimdi.
Git Hüseyin mutlaka git insan uzun süre olta sallamayınca paslanıyor. Senin oralardada çıktığını hatırlıyorum. İnşallah vardır hala. Teşekkür ederim. Daha güzelleri senin olsun. Ali Kemal aman bak aklında kaldıysa kargoyla yollayayım yarısını. Mazallah yerken boğazımıza takılır sonra. Şaka maka öyle güzel yazmışsınki gece gece balık kızartacaktım az daha Yok be Nuri abi trofe bizim neyimize sadece kol gibi mezgit o kadar Abi bilesinki tatlısu balıkçılığıyla hiç alakam yoktur ama sırf senin raporuna rastlarım diye hergün sağ tarafada bakıyorum. Abi sanada 30 kg. sazan denk gelsin İnşallah. Karagözlüleri öptüm senin için. Saygılar, selamlar, sevgiler bizden. Olsun abi, senin gibi sevenlerimiz çıkar hakkını verir nasıl olsa dedim. Aman abi kurtları dökmek lazım kulaklardan taşar sonra Abi bana denk gelmiştir belkide ne desem yalan, sadece tek vuruş aldım o da buydu işte.
abi valla gece yemek yeme gibi kötü alışkanlık edindim kurtulmama lazım arasıra böyle sendromlar yaşıyorum oda dışa vurulmuş hali ama onun kılçıklarıda yok ortasından çek al unla bol yağda kızart ooffff neyse ben mutfağa gidiyorum D
hiç mezgit yakalamadım ammaaa bunlar pek güzel cam gibi kuzular bereketli avların devamını dilerim rastgeleyin
Sevgili FARUK tebrikler ..Mezgitler güzel .Benimde en sevdiğim balıkların başında geliyor.Kış mevsiminde liman içleri daha verimli oluyor.5 NO sinek oltası 5 li takım yem olarak tavuk göhsü nohut büyüklüğünde kullanırsan daha verimli olur.Bakarsın birgün beraber olta atma imkanımız olur.Özelden cep nonu bırakabilirsin.Selamlar.
Merhaba, Tebrikler, karamürsel, altınovayı bilirim, kaytazdereyi duymuşluğum var, tam yerini biebilseydim, belki birgün, gelebilirdim, beraber olta sallardık, ama sende yer belitmemekle haklısın, sana yeni avlarında, ...RASTGELE...
Aman ha gece yemek yeme alışkanlığı tehlikelidir. Bırakmazsan eğer sağlam kilo alırsın sonrada benim gibi zayıflamakla uğraşırsın Teşekkür ederim, sizin oralarda mezgitten çok daha iyileri vardır mutlaka, benden çok daha şanslısınız sizede bereketli avlar dilerim, rastgele. Tavsiyeler için teşekkürler abi, büyük yem, büyük iğne takınca daha bir albenisi oluyor gibi düşündüğümden ve sizin videolardaki sistemle tutmak istediğimden böyle yapıyorum. Açıkçası birde, yine büyük bir kırlangıç veya pisi araklarım diye umut ediyorum o yüzdende böyle yapıyorum Beraber olta atma imkanı işine gelince ise, gurur duyarım ve çok isterim. Özelden numaramı yolluyorum. İnşallah kısmet olur. Teşekkür ederim. Afiyetle yeme işini daha çok benim ufaklıklar yapıyor. Beyaz etli ve kılçıksız olmasından dolayı çok seviyorlar bende onlar daha çok yesin diye sofrada frene basıyorum. Benim asıl favorim kolyoz tavadır. Bayılırım. Teşekkür ederim. Sizede rastgele abi. Yeni raporlarınızı okumak dileğiyle. Teşekkür ederim Trabzon'da her balık güzel olur. Daha denizden çıkalı 2-3 saat olmuş balıklar yemek güzel birşey olsa gerek. Öncelikle teşekkür ederim. Yer belirtmememin sebebi avlak yeri konusunda ketum davranmak değil sakın yanlış anlamayın, sebebini özelden yazarım size ve varsa başka merak edenlere, sizin gibi tecrübeli abilerimizle olta sallamayı bende çok isterim.
Bu yıl Esenköy - Yalova hattında mezgit bolluğu yaşanacak gibi. 2 sene öncesine kadar bolca vardı, hatta camgöz köpekbalıkları ziyafete ortak olmak için Esenköy kıyılarını istila etmişti. Bkz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27238
İnşallah dediğiniz gibi olur ama umarım irilerinden olur yoksa çok gördüm parmak kadar mezgitleri balık diye livarlarına/kovalarına atıyorlar. Yahu bırak etik olup olmayışını o kadar mezgitlerle uğraşılırmı ya?
mezgitler dayaniksiz balik,ayni gun ve saatler icinde pisirilirse mukemmel. Ertesi gun copluk olur. Afiyet olsun...