Merhaba arkadaşlar 3.50 metre bir fiber tekne için ruhsat gereklimi.Asma motor olduğunda ruhsat gerekli diyenler var.5 metreden az olduğu için hiç birşey gerekmez sadece amator balıkçı belgesi alman gereken diyende var.Tam olarak bunun doğrusu nedir.
Teknen 5 metreyi geçerse yıllık vergiye tabi olur.Tüm tekneler için bundan sonra ruhsat almak geçerli.Ayrıca motorun 9.9 u geçerse amatör balıkçı belgesi değil amatör DENİZCİ belgesi almak zorundasın.Bu arada zaten 3.5metre sandalada 9.9 bile çok geilr zaten.
Motorlu bir sandal kullanıyorsan , boyutu 5 metreden büyük ve motorun 9.9 dan büyük olmasa da liman kaydı yaptırmak zorundasınız . Sahil güvenlik bir ton ceza yazıyor .
liman başkanlığına teknenin ve motorun faturası ve dört tarafından çekilmiş fotoğrafları kimlik fotokopinle birlikte gidiyorsun.ve diyorsun ki ben bağlama kütük ruhatnamesi almak istiyorum.işlemler başlıyor,vergi 5 mt altına yok.bu arada tekne için ce belgesi isteyebilir bilgin olsun.
ARKADAŞLAR BENİMDE BİR SORUM OLACAK 3.50 SAFTER SANDALIM VAR HONDA 5HP KISA ŞAFT MOTOR OLURMU ACİL YARDIM 2. EL ALACAĞIM İÇİN Bİ TANE BULDUM ŞİMDİ SAYGILAR
Tam olark sonuç ne ? 3,50 m sandal limana kayıt edilecek ve ruhsatmı alıncak ( motor 5 bg olursa ) ? tam olarak nasıl yani
Bende de 3.5 metre fiber var, ben 5hp uzun şaft Mercury motor kullanıyorum çünkü teknenin ayna kıçı yüksek olduğu için kısa şaft motor çürük su yapıyor, pervane yeterince suya girmeli.. en iyisi teknenin üreticisine danışmak, bazı teknelerde kısa şaft olabiliyor, mesela yanlış hatırlamıyorsam İstanbulyat'ın teknelerinde kısa şaft kullanılabiliyordu, bendeki tekne İsatek, kısa şaft olmuyor.. Safter'in tekneleri de yüksek, kısa şaft götürmeyebilir, bence Safter'e bir sor.. Bu arada uzun şaft 5 beygir de 3.5 metre fiberi böyle uçuruyor http://www.youtube.com/watch?v=mYtpiXlrgYs&feature=plcp
yok galiba, bu sene tekneyle uğraşmadık, ama liman kaydını yaptır, en azından müracaat et. eskisi gibi tolerans tanımıyorlar. nekadar tutar bilmiyorum