OKUMA EPİX V 2 CARP 390 3,5 LBS 3P KAMIŞ almak istiyorum. Genellikle sazanda kullanıcam. 3,5 lbs için atarı teorik olarak 3,5*30= 105gr ve tam randımanlı olarak %80'i olduğunu düşünürsek yaklaşık 85gr yapıyor.Sazan avı için yeterli zaten. Kamış çok hafif yeri geldiğinde istavrit içinde max. 100gr.la abanarak atış yapabilirmiyim? Kamışa zararı olurmu? Saygılar..
merhaba tunç bey bu ürünü bizde araştırıyoruz anladığım kadarı ile çok güzel bir kamış rahatlıkla 100 gr atılabilir ım8 karbon malzeme kullanılmış bir kamış gerçekten kaliteli özelliklede rakamına göre çok çok iyi bir kamış titanyum çift destekli misina klavuzu da ayrı bi detayı kullanmadım ama araştırdığım kadarı ile tam bir sazan için kamış ve rakam olarakta bir çok kişinin bütcesine uygun
Evet sazan avı için çok çok iyi bir kamış heleki 360cm olanı. Hemde çok uygun fiyata. Aslında birde surf kamış alıcaktım ama okumanın 390cm 3,5lbs kamışını görünce bi taşla iki kuş vurabilirmiyim dedim. İstavrit için en fazla 100gr. atarım diye düşünüyorum. Gerçi 100gr bile fazla ama en azından elimde bu ağırlığı atan hakkını veren bir kamış olsun istiyorum.
Herkeze iyi aksamlar , Selâmlar ; Arkadaslar ,,Lbs ile ifade edilen kamislarda iki ayri hesap yapmak gerekiyor. 1cisi , kamis ucunu 90 derece kiviracak agirlik miktari , 2cisi kamisin atabilecegi maximum agirlik ! 1 ncisinde,,, 1 lbs (1.ingiliz Livre’si) 0,453 gr.dan yola cikilarak bulunuyor ! Yani,, 0,453 x 3,5 = 1 ,585gr denerek , kamisimizin ucunu yukarida belirtildigi sekilde (90 derece / Test Kurve) kivirabilecek agirligin 1kilo 600 grama yakin oldugu hesab edilmis oluyor . 2 ci hesaba yani kamisimizin atar degerinin hesabina gelirsek , formüle edilmis sekildeki izahiyla ,,,Lbs degeri x 1,5(Degismeyen deger) x 0,28 (Degismeyen deger) olarak ifade ediliyor . Bu durumda , kamisinizin atarida , 3,5 x1,5x0,28 = 1,47 yani 147 grama tekabül ediyor . Yani , 100 grami cok rahat bir sekilde kullanabiliyorsunuz. Iyi günlerde , sansiniz acik olsun...
verdiginiz bilgiler için cok teşekkürler Ibs atma kuvvetimi yoksa kaldırma kuvvetimi ?bendede bir kamış var 20-30 Ibs yazıyor lure weight 20-90 gram yazıyor bu konudada yardımcı olurmusunuz teşekkürler
bugün kamışı yakından gördüm arkadaşlar okuma trio 30 makina sipariş etmiştim onu almaya balık malzemelerimi aldığım ümit abim fatih av bayine gittiğimde bizzat inceledim ısrarla tavsiye ederim çok mütiş bir kamış kendi kamışlarımı satıp almayı bile düşünmedim değil almak isteyen herkeze tavsiye ederim tam bir sazancı kamış çokta ekonomik kalitesine göre
Boran Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Birazda yabancı sitelerde araştırdım Lbs ve gram karşılıklarını; Herkes için yararlı olacağını tahmin ediyorum. MAD firmasının konuyla ilgili analizi aşağıdaki linkte: http://www.madcarp.com/log/pdf/ddbait-download-158.pdf
Atamazsiniz diye bir sey yok atarsiniz elbette 100 gr kursunu,yanliz söyle bir olay var,100 gr atarli bir kamisin en iyi randiman verdigi atar degeri %20 eksik atar giramidir yani sizde 100 gr lik bir kamis varsa buna 100 gr kursun takip atiginizda,100 gramin % 20 eksisi olan 80 gr kursun takip atarsaniz daha iyi verim almaniz demektir,bu gercekten böylemi ben hic denemedim ama kamis üreticilerinin tavsiyesi bu yönde...
Herkeze iyi aksamlar , Selâmlar Tunc, Yazimdaki degismeyen degerlerden 1.5 ,,, bu tip kamislarin , ideal casting atarini hesab ettikten sonra yarisini eklemek anlami tasiyor ! Yani 99 grama + 49 daha eklenmesi öneriliyor ! 3,5 x 0,28 = 98 + 49 = 147 Buradan cikarilacak netice,, firmalarin grama cevrilen ideal casting degerini baz alarak üretimde bulunmadiklari , verilen degerin daha üzerinde bir agirligin atilabilecegi aksiyonda kamislar ürettikleri ! ....... Düzce'nin neresinde oturuyorsun. Nusrettin Mh. yakinmisin ?