29.08.2009 Beykoz/İstanbul - Cumhuriyet Köyü Barajı

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. simendifer

simendifer Sennur

Yer : Beykoz Cumhuriyet Köyü Barajı
    Tarih : 29.08.2009
    Saat : 15.00 - 03.00 arası (dileyenler sabaha kadar da kalabilirler)

Arkadaşlar,

Malumunuz üzere, ne zamandır Nejat ağabeyin açmış olduğu konuda bu organizasyon tartışılıyor. Bugün Nejat ağabey, Ercan (balık_kurdu) ve ben, Cumhuriyet Köyü Barajı'na bir sefer yaptık. Amacımız hem benim de yeri görmem, hem de oradaki arkadaşlarla tanışıp, imkanlarımızın neler olabileceğini öğrenmekti.

Bildiğiniz üzere, burası kiraya verilmiş bir yer. O nedenle oradaki işletmecilerle görüşmeden sizlere kesin bir şey söyleyemezdik. Sağolsun Nejat ağabey bu konuda oldukça yardımcı oldu.

Öncelikle yerin çok güzel olduğunu ve organizasyona da oldukça müsait olduğunu söylemeliyim. Balık olarak yalnızca sazan ve türü henüz tespit edilememiş küçük balıklar var. (Tabii organizasyon günü balık çıkar mı çıkmaz mı orasını bilemem ama göldeki balıklar bunlar.) Avlakta bulunan tek grup da bizler olacağız.

Dediğim gibi yeri gittik, gördük ve beğendik. Ardından da orayı işleten arkadaşlarla tanışıp, görüştük. Bizler için öncelikli olan fiyatlardı elbette, o nedenle her şeyin fiyatını aldık. Kendimizce 20 kişi üzerinden kaba bir hesap yaptık ama elbette bu, (+-) değişecektir. Neticede orası bir ticarethane olduğu için beklentileri var ve bunun üzerinden konuştuk ama elbette tanıdık indiriminden de epey yararlandık.

Buna göre fiyatları yazacağım şimdi, sizler de buna göre durumunuzu değerlendirin arkadaşlar ve tam olarak kimlerin geleceğini, kimlerin iftar ve sahurda orada olacağını, araç durumunu v.s. Çarşamba akşamı netleştirmiş olalım.

Şimdi arkadaşlar, oradaki arkadaşlarla görüştüğümüzde aldığımız fiyatlar aşağıda;

iftar için 2 büyük, sahur için bir büyük mangal (3 mangal) 45 TL
    kişi başı servis açılması 3 TL
    3 masa fiyatı (biz 3 masa dedik kabaca ama yeterli olduğunu düşünüyoruz) 60 TL

Bunu 20 kişi üzerinden hesapladığımızda, kişi başı 5,4 TL fiks rakam çıkıyor. Bunların dışında oradan yemek içmek isteyen olursa, parasını ödeyerek faydalanabilir. Bu ekstraları da aşağıya yazıyorum. Gerekirse gruplar oluşturularak bunlar da alınabilir.

çay için 15 bardaklık demlik 10 TL
    Duble salata (6 kişilik) 10 TL
    Duble patates kızartması (6 kişilik) 10 TL
    kola 2 TL
    1,5 litrelik su 2 TL
    0,5 litrelik su 1 TL

Tüm bunların dışında, mangal için isteyen eti dışarıdan alabilir ya da oradan yiyebilir. Biz düşündük ki, toplandığımızda karar verir ve para birleştirip hep birlikte alırız, yani oradan alıp yemeyiz. Tabii bu konuda da tercih sizlerin.

Yine, fiyatlarını belirtmiş olsam da, dileyen içeceğini dışarıdan getirebilir. Ayrıca meyve, evde yapılmış yiyecekler v.s. gibi yiyecek de getirilebilir.

Çay için düşündüğümüz, iftar için çayı oradan alıp içebiliriz, yanımızda da termos götürüp sahurdaki çay ihtiyacını ordan karşılayabiliriz dedik. Termosları boş götürüp, orada çay ile doldurmak ve sahura saklamak da mümkün. (tabii yine ücreti ödenecek mecburen.)

Termosu olan arkadaşlar termosla yalnızca sıcak su getirirse, hazır çorba ve kahve de içebiliriz. Ben sıcak su dolu bir termos getirmeyi düşünüyorum mesela.

Ercan, "ben salatayı yaparım aslında" dedi. Ayrıca "servis açtırmasak da olur, plastik tabak+çatal v.s. ile bunu kendimiz halledebiliriz" diye de düşündük. Mümkün olduğunca rakamları minimuma indirmeye çalışıyoruz, bu nedenle ayrıca fikri olan varsa belirtebilir. Mangal ve masa fiyatı ise her halukarda ödenecek. Yaptığımız en yüksek hesap, kişi başı (et alımı da dahil) 20 TL gibi bir rakam ama bizlerin rakamları minimuma indirmeye çalışmamız ve öneriler sunmamızla, bu rakam daha da aşağıya çekilebilir.

Buna göre, Çarşamba akşamına kadar;

1- kesin olarak gelip gelmeyeceğinizi
    2- aracınız olup olmadığını
    3- hangi güzergahta olduğunuzu
    4- araçla geliyorsanız kaç kişi alabileceğinizi
    5- aracınız yoksa kimin aracı ile geleceğinizi (daha önceki konuda hangi araçla geleceği belirlenmiş olanlar için)
    6- et almak konusunda tercihinizi (ya kendiniz alacaksınız, ya oradan yiyeceksiniz ya da toplu olarak alan arkadaşlara katılacaksınız)
    7- termos getirip getiremeyeceğinizi
    8- İftar saatinde avlakta olup olmayacağınızı
    9- Sahur vaktinde avlakta olup olmayacağınızı

lütfen yine maddeler halinde

a- bu konu içinde,
    b- sarı ünlem işaretine basıp yönetime,
    c- özel mesaj ile yöneticilerden herhangi birine,

bildirmenizi rica ederiz.

Ayrıca, telefon numaralarınızı yönetime (lütfen konu içine yazmayınız) bildirmenizi ve organizasyona katılacak en az bir kişinin telefon numarasını almanızı rica ederiz.

Ercan ve Nejat ağabey, atladığım bir şey varsa ekleyeceklerdir sanıyorum...

Avlağa ait fotoğrafları da aşağıya ekliyorum arkadaşlar ;

Masalar bunlar arkadaşlar. Biz 3 tane yeter dedik ama siz de fikrinizi belirtebilirsiniz. Masa başı 20 TL ücret alınıyor.

Burası aşağı kısım, bizim burayla ilgimiz olmayacak ama yine de çektim.

Bunlar da dönüş yolunda uğradığımız bir mekanda, Riva Deresi'nden çektiğim bir kaç kare.

Ördekler çok güzellerdi. :)

Ercan dayanamayıp "olta atalım" deyince, Nejat ağabeyin hazırdaki takımları suya salındı tabii. :)

Son düzenleme: 23 Ağustos 2009
  2. simendifer

simendifer Sennur

Şu ana dek yapılmış olan liste ise ağaşıdaki gibidir;

1. Aytekin
    2. Aytekin'in eşi
    3. Sennur (simendifer)
    4. Nejat ağabey
    5. Nejat (Nejat ağabeyin arkadaşı)
    6. Arif (NEjat ağabeyin arkadaşı)
    7. Ercan (Balık kurdu)
    8. Atilla (Ercan'ın arkadaşı)
    9. Kazım (Kedi)
    10. Umut Keskin
    11. Günay (Umut'un arkadaşı)
    12. Erkan (Umut'un arkadaşı)
    13. MaviSever(Bilal)
    14. Eozsoyeri (Erdem)
    15. Orhan-(Kuzeykan)
    16. Kutay

3. 1- Geliyorum
    2- Aracım var
    3- Kozyatağından hareket edeceğim( Anadolu yakası)
    4- Belki bir arkadaşım da gelecek. Geldiğini farzederek 2 kişi daha alırım.
    6- Toplu et alan arkadaşlara katılırım
    7- Termos getireceğim
    8- Hem iftar hem sahurda ordayım. (Ama oruç tutmuyorum)

Bir forumda, sazanların akıllı hayvanlar olduğunu, ve avlanırken sese karşı duyarlı olduklarını okudum. Aynı şekilde kokuya da. Tabii ki hep beraber eğlenmek amaç ama genede sormak istedim.. Avlak alanında uyulması gereken kurallar tarzı birşey de olacaksa onu da şimdiden belirlenmesi iyi olmaz mı ?? (yalnış anlaşılmak istemem ilk kez balığa çıktığım için böyle sorular soruyorum) Araçları olan arkadaşlar konvoy halinde mi gidecek yoksa herkes kendi başına mı gidecek?

4. simendifer

simendifer Sennur

Bilgiler için teşekkürler Kutay. ;):)

Avlak için ayrıca kurallar belirlemeye gerek yok sanıyorum. Zaten bizlerin yiyip içeceği yerde avlanmayacağız, biraz aşağısında olacağız. O nedenle ses ve koku anlamında çok sorun olacağını zannetmiyorum. Zaten avlaktaki herkes dikkatli olmaya çalışacaktır her konuda.

Avlağa konvoy halinde gitmeyeceğiz ama yol için Nejat ağabeyin aşağıdaki tarifinden faydalanabilirsiniz. Yol çok kolay. Kavacıktan Polonezköye kadar sürekli tabela var zaten. Polonezköy'ün de içinden dümdüz devam edince Cumhuriyet köyüne ulaşıyorsunuz.

Not : Telefon numaranı kaydettim ve özelden telefon numarası bildirdim. Özeline bakmayı unutma lütfen.

5. simendifer

simendifer Sennur

Nejat ağabey, siteye geldiğinde, orada kullanabileceğimiz takımlar hakkında bilgi verebilirsen, haftaya bizler de hazırlıklı gelebiliriz. Orada takım yapmakla uğraşmayız gece. ;):)

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Ufak tefek düzeltme ve ilaveler yapmak istiyorum. Sennur sanırım o kısmı atlamış. Mekan sahipleri kiracı değil bizzat o yerin sahibi. Hem gölü koruyorlar, hem de ticaret yapıyorlar. Benim burayı önermemdeki amacım, sinirlerimizin kurallara uymayan avcılar tarafından bozulamayacağı, tertemiz, ve sadece hedef balığın hakim olduğu bir göl olmasıydı. Burası beğenildiği takdirde, önümüzdeki yıllarda da buradan yararlanabilmemiz, bizlerin de o insanlara maddi katkısı olmasına bağlı biraz da. Göreceksiniz, böyle bir yerde keyifle avlanmak ve arkadaşlarımızla sohbet etmek 15-20 lirayla ölçülemeyecektir derim.

Unutmadan Sennur kardeşim, Riva'da şamandıralı oltayla oynayan balığı akşam çıkardım.2,5 kg geldi. Yanıda 1 kg üzrinde arkadaşı da vardı. 2 adet 25 cm. sazanlar geri gönderildi. Ancak fotoğraf makinamın ayarlarını bozduğum ve cep telefronumun da şarjı bittiği için görüntüleyemedim.Üzgünüm

7. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Her türlü dip oltası ve şamandıralı olta kullanılabilir. Suyun altı büyük ölçüde temiz. Solucan, hamur, ciğer gibi yem kullanacak arkadaşlar ufak balıkların alamayacağı şekilde hazırlamalarını öneririm. Yöredekilerin kum kefali dediği bir balık türü var ve yemleri hiç rahat bırakmıyor. Benim burada kullandığım dip oltaları Aytekin'in kullandıkları gibi. Bazı ufak-tefek farklılıklar var. Unutmadan akşam su kenarı oldukça serindi. Tedbirli olmakta fayda var derim.;)

8. simendifer

simendifer Sennur

Sen geri dönene kadar oltayı çıkarmamışlar mı? Ben olsam elli kere çıkarırdım heyecandan. :p O yüzden ben balık tutamıyorum demek ki. :p Keşke biz oradayken vursaydı, görmeyi çok isterdim gerçekten. Ama sevindim açıkçası. Bu da Ercan'ın kısmeti diyelim, o istemişti olta atalım diye. Belki kısmeti haftaya da devam eder. :)

Bu arada, atladıklarımı yazdığın için de teşekkürler Nejat ağabey. :)

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yer bence çok güzelmiş;sağol,varol Nejat abi :)

1- % 80 geliyorum :)
    2- araçla gelicem.
    3- avrupa yakasından geliyorum.
    4- biraz geç vakitte geliyor olmam ve gelememe ihtimaline karşı kimseye söz veremem.
    5- Eti toplu alacak arkadaşlara katılabilirim.
    6- Termos getirebilirim.
    7- İftara yetişemeyebilirim.
    8- Sahurda avlakta olucam.

Abilerim,ablalarım,yanımda gelecek arkadaşıma bağlı olarak gelememe ihtimalim var ;bana bağlı plan yapılmamasını şimdiden rica ederim.

Nejat abi ,raporlarından faydalanıyorum ama yine de biraz bilgi versen avlak hakkında, dibi otluk mudur ,temiz midir?balıkların özel olarak alışık olduğu bir yem var mıdır vs?

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ben yazana kadar cevabı vermişsin zaten abi ,teşekkürler.

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Arkadaşlar bende katılmak istiyorum organizasyona fakat avrupa yakasında oturuyorum ve Aracım yok. Gaziosmanpaşa bağlarbaşı caddesinde oturuyorum. Avrupa yakasından organizasyona aracıyla katılan ve aracında boş yeri olan varsa lütfen yazsın

1- kesin olarak gelip gelmeyeceğinizi
    (Kesin geliyorum)

2- aracınız olup olmadığını
    (Aracım yok)
    3- hangi güzergahta olduğunuzu
    (Gaziosmanpaşa bağlarbaşı cad.)

4- araçla geliyorsanız kaç kişi alabileceğinizi
    (yok)

5- aracınız yoksa kimin aracı ile geleceğinizi (daha önceki konuda hangi araçla geleceği belirlenmiş olanlar için)
    (Aracında yer olan avrupa yakasında oturan birini arıyorum)

6- et almak konusunda tercihinizi (ya kendiniz alacaksınız, ya oradan yiyeceksiniz ya da toplu olarak alan arkadaşlara katılacaksınız)
    (Beni aracına alanlara katılabilirim)

7- termos getirip getiremeyeceğinizi
    (Termos getirmiyeceğim)

8- İftar saatinde avlakta olup olmayacağınızı
    (Beni aracına alanlara bağlı)

9- Sahur vaktinde avlakta olup olmayacağınızı
    (Beni aracına alanlara bağlı)

12. simendifer

simendifer Sennur

İbrahim merhaba,

Çarşamba gününe kadar, gelecek olan arkadaşların aracında sana bir yer ayarlayabileceğimizi düşünüyorum. İlk mesajımdaki maddelerle ilgili bilgi verebilir ve özelden telefon numaranı iletirsen sevinirim. Perşembe günü konu ile ilgili olarak sana dönmüş olacağım. ;) Ancak o zaman kadar konuyu takip etmeni rica edeceğim, zira o taraftan gelecek olan bir arkadaşımız sana buradan mesaj yazabilir...

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Teşekkürler ilgin için. Konunun takipcisiyim...

14. Gelen abilerimden ricam olacak, benim için ekstra yem getirebilirler mi.(ben gelirken konserve mısır alcam işe yarar mı bilmiyorum) almam gerekenleri Nejat abinin listesi doğrultusunda alacağım ve bana orda takım hazırlamakta yardımcı olursunuz diye umuyorum.
    Alacaklarım
    0,35 mm misina
    sazan iğnesi
    şamandıra
    kıstırma ve normal kurşun
    fırdöndü
    Not: Eksik olduğunuza inandığınız birşey olursa eklerseniz sevinirim yarın gidip alacağım çünkü herşeyi..

makine ve kamış ı da alıp almamayı düşünüyorum. çıkan fiyata göre karar vereceğim. eğer fazla çıkarsa elimde bir eski kamış makine var onu kullanırım işe yararsa..

15. murad

murad Murat

Uzun zamandır siteye giriş yapamıyordum. Yeni bağlandığım şu günlerde böyle bir organizasyon için çağrı almam beni çok sevindirdi. Hele hedefin sazan olması ayrıca heyecanlandırdı. İnşaallah Çarşamba gününe kadar olumlu dönüş yapacağım, zira bir aksilik olur diye; şimdiden söz vermek istemedim. Bu arada takım, kamış, yem, ekipman hakkında; resimli olabilirse daha iyi, önerileriniz nelerdir? Selamlar.

16. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selamamlar :)

sabaha kadar balıkda olduğum için konuy ancak yazabiliyorum;)

sennur herşeyi gayet güzel özetlemiş zaten. bir tek ET konusunda ortak hareket edilmesi kanısındayım. katılım sayısı kesinleşince köydeki kasaptan et alış verişi yapılır ( isteğe göre tavuk , et ) belirlenen saatte'de mangalı yaktırırz

17. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

abi balıkları ben yordum sen yakaladın :p darısı bizim organizasyona diyelim

mısıra mı geldi ekmeğe mi abi ?

18. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Bosuna yem takım ayarlama abi unutma ben varım yanında vede ben varsam sana balık yok:) gidecez temiz hava bol gıda çay kahve dönecez geri...

19. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

O değil de sahurda da mangal yenir mi :eek: :eek: :)

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

senin canın sağolsun kardeşim:) amaç o zaten ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.