merhaba arkadaşlar uzun süredir ufak ve hafif sahteler üzerinde araştırma yapıyorum. başlangıç olarak 3-6gr lık crankbait sahteler ısmarladım. tabi 3-7gramlık silikonlarda mevcut. amacım şu; Y.dışında pek çok videoda adamlar yaklaşık 1.80-1.90 kamışlar ile 2-3 gramlık sahteler ile kıyıdan harika balıklar çıkartıyorlar. ben de genelde saros tarafında av yapıyorum. gidenlerin bildiği üzere kıyılarda 200-300gr lık çupra,karagöz..vs balıklar yoğunlukta. elimdeki sahteleri 20-30m atsam yeterli. Ayrıca özellikle tek el ile kullanmak istiyorum. (madem zevk yapacaz...) yani kısa sap olması önemli. sizden ricam bu şekilde av yapan arkaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Bir de bu tür sahteler için daha önce kullandığınız , memnun kaldığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir kamış varsa bilmek isterim.
Sana şiddetle birkamış öneriyim sevgili Deniz. Son günlerde senin arzuna tabi bu kamışla,silikon jig headli muhtelif kurtlar kullanarak denizde uygun yerlerde atçek yapıp duruyorum. Genelde Hanoslar gelsede geçen gün,buralarda pek görülmeyen 30 cm civarında bir Lagos dahiyakaladım ve tabiiki çok yutmuş olsada ihtimamla çıkarıp saldım. Hedef balığım Sargoz.Daha evvelinde iki tanesinirapala ile kandırdığım bir bölgede şansımı deneyeceğim. Kamışın Markası Savagear-Troutismo Boyu;1,90cm aksiyon değeri 0-5 gr kısa saplı çok zarif birkamış. Ben bunu avuç içime sığacak kadar ufak Shimano 500 Symetri makara ile kullanıyorum. Misina kalınlığım ise0,18 mm.Çok keyf veren bir kamış. Sevgiler
Selamlar ve sevgiler Vedat Abi (kusura bakmayın bey diye hitap etmedim ama sizin kadar sevecen, ve sempatik bir insanla da o kadar mesafeli konuşamıyacağım ). Hemen hemen açtığınız her konuyu, her av raporunu ve tavsiyelerinizi büyük bir zevkle okudum.İyi avcılara has o; hikayeyi anlatarak yaşama ve betimleme üslubunuzu da çok beğeniyorum. Hatta bir ara Khamam da yaşamışsınız.Ben de bir kızılcahamamlı olarak buna çok sevindim.Tahmin edersiniz ki çevre gölet ve barajlarından da anlaşılacağı üzere kızılcahamam tam bir kefal merasıdır aslında. Kurtboğazının o levreksiz turnasız zamanlarında özellikle.. Herneyse fazla uzatıp zamanınızı almak istemiyorum. Kefal için bir at-çek takımı almak istiyorum fakat sizin de onayınız ya da tavsiyeniz benim için çok önemli. Kamış olarak SHIMANO CATANA CX SPIN 3-14 gr atarlı, 1.80 cm http://www.mcavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-CX-SPIN-180-L-3-14-GR-pmu5345.html Makina olarak da SHIMANO NEXAVE 1000 RC 3+1 BB http://www.mcavmarketi.com/Urun/SHIMANO-NEXAVE-1000-RC-31-BB-pmu5476.html bunların almayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz acaba?
bu markanın kamışının kalitesinden en ufak bir kuşkum bile yok fakat 0-5 gram biraz az geldi vedat abi. bendeki crankbait,silikon...vs 2,5 gramdan başlıyor ve 8,5gram a kadar gidiyor bu nedenle en az 2 en fazla 10 yada 14 atarlı bir kamış tercih etmek istiyorum. evrensel arkadaşın bahsettiği gibi sanırım shimano catana 3-14 atar, 1.80 boy da karar kılacam. fakat sıkıntım şu. shimano kamışlarda genel bir kırılma sorunu var gibi. 2 shimano kamışın 2'sini de kırdım. belki de sorun bendedir ama bu markaya bir önyargım var. aslında beğenerek 249cm 5-20 atarlı ve beğenerek kullandığım okuma luremania kamışın 1.80 boy ve 3-12 atarlısı var. fakat bunun da sapı sanırım uzun asıl beni endişelendiren 1.80 boy. seyrettiğim videolarda adamlar okadar rahat görünüyor ki özenmemek elde değil. senin 1.90 kamışla durumun nasıl ? rahat atabiliyor musun ? tek el mi kullanıyorsun ?
http://www.spotbalik.com.tr/DEVIL-STICK-MICRO-SPIN-KAMIS-120m-5-15gr,PR-25237.html perch ve kasnada tercihim hem ucuz hem hafif hem tek elle çok rahat kullanılıyor . 180 lik shimanoyu artık kullanmaz oldum balığın en ufak vuruşunu bile hissedebiliyorsun.
SevgiliEvresnsel Hakkımdaki kanaat ve yorumlarına çok teşekkür ediyorum. Bahsettiğin kamıştan bendede var.Makarasıyla beraber uyumlu ve av keyfi veren bir takım olacaktır. Ancak lütfen kamışına iri bir balıkta pek yüklenme.Hele,hele balığı kıyılatıp dışarı alırken asla sudan dikine kaldırıp dışarı almaya kalkma. Aslında hiçbir marka kamıştada böyle yapılmamalıdır.Bunlar çok zarif kamışlardır ve bu şekilde davranılırsa kırılabilirler. Uygun geniş gözlü kepçe ile balığı dışarı almalısın. Mücadele esnasında kalama ayarınla balığı güzelce yor,bu arada nereden dışarı alabileceğini kestir,kepçen yoksada balığı suyun akıntısına bindiirip o yüksek olmayan yerden kamışın ucu dikine değilde balığın hizasında olaraktan dışarı sürükler gibi olabildiğince sığ bir yerden dediğim gibi suyunda yardımıyla dışarı alıver. Sevgiler
Shimano alivio CX veya öyle bişey 1-11 atarlı süper bir kamış arkadaşım kıyıdan REİNS avcılığında kullanıyordu .
Catana seni yarı yolda bırakabilir.Şahsen bendeki iki kere kırıldı ucundan şimdi kısa ve sevimsiz kaldı acemi bir arkadaşım geldiğinde onu veriyorum,iyice kırılsında kurtulayım bari diyerekten. OLdum olası ince takım meraklıyısımdır.Benim için herhangi bir takımı kullanmak kolaydır.Dolayısıyla her kamışı ve makarayı her türlü anında kullanabilirim.Bahsettiğim kamış çok hassas olduğundan herkes hemen intibak edemeyebilir.Sen en iyisi 5-20 graralığında bir kamış sec.
Vedat amcanın bahsetmiş olduğu kamış sanırım bu.. http://www.incecizgi.net/Savagear-Troutizimo-190cm-0-5gr-Spin-Kamis.html#0
Şüphesiz fly kamışlarında büyük hikmetler vardır. Fly ve ucundaki öyle hafif müştemilatlarla ne mucizeler yaşandığı ve yaşanacağı inkar edilemez bir hakikattir. Fly teşkilatı edinip tekniğine vakıf olmak muhakkak kişiyi balıkçılığın cenneti ve/veya nirvanasına götürecektir.
Shimano Alivio cx 180 light kullanıyorum 3-14 gr atarı var ve kamışın ucundaki 1 numara meppsin bile dönüşü hissediliyor ve fiyatı çok uygun. Beraber avlandığım arkadaşlarım bilirler Shimano'nun çok ucuz bir kamışı olmasına rağmen defalarca üzerine basmamda dahil, başına ne geldiyse sapasağlam atlattı. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim...
Deniz ben de sana nacizane bir tavsiye de bulunmak isterim. Şu ana kadar yazan bütün üstadlar ve arkadaşların yazdıkları doğrudur. Ben kasna, perch ve alabalık için kamış olarak Daiwa Crossfire 1.80 3-15 gr, Cormoran Bullfighter 1.80 5-25 ve bazen Shimano force master 2.40 7-21 gr kullanıyorum, makine olarak ise Daiwa crossfire 1500 3ib, Shimano Nexave 1000 ve silstar matrix tiny 20 kullanıyorum. İçlerinde en beğendiğim kamış Cormoran Bullfighter ve makine ise Shimano Nexave 1000 iksinden memnun kalırsın. Daiwa 3-15 gr olmasına rağmen çok katı bir kamış. 5-25 grlık cormoran çok daha esnek ve çok çok sağlam. 1.80 oluşu ile senin istediğin boyutlarda, sapı kısa ve hafif. Fiyatı makul. Shimano Force Master da çok güzel ancak bendeki 2.40, yani senin standartlara uymuyor, biraz uzun ve biraz daha pahalı. Hangisini alırsan al bol avlı günler dilerim. Saygılarımla.