1kg kefali zor çekti !!!!

Konu, 'Makineler' kısmında alparslan07 tarafından paylaşıldı.

1. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    D.A.M QUICK SLR SPIN 840 FD:
    evet bu makinadan baya ümitli idim ama bugün yaklaşık 1kg kefali zar zor kıyıya alabildim.yer manavgat evrenseki limanı saat 13:30 civarı kıbrıs takım 0.30 folikarbon asso yem ekmek.
    yaklaşık 15 metre mesafedeki balığı çekerken 2 veya 3 defa dişli atladı makina baya zorlandı makina yeni olmasına karşın benim gözümden düştü acaba ben bir yerde yanlışmı yaptım diyorum ama gayetde rutün bi şekilde sarım yapıyordum.
    spin bir makina at-çek'de levrek için kullanıyorum.daha levrek alamadık ama...
    acaba ryobi ecusima 8000vi var bu makina'yımı kullanayım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  2. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba abi..
    Seni hayal kırıklıgına ugratmıs makina desene.
    ama birde su var kıbrıs diyosun sayın abim.
    Kıbrısla ben eskiden çok avlandım işin içine o düzen o takım girdimi olmazlar oluyor hayvan yanından yakalanıyor çok ters bi açıyla üstelik ekmek iyice şişmişken yakalanıyor.anladın ustam ne dediğimi sen.
    burada agırlıktan ziyade başkaca faktörler oldugunu ve o yüzden zorlandıgını takdir edersin.
    suya karşı oluşan perdelemenin kga dönüştürüldüğünde nasıl bi mukavemet çıkacagını bilemeyiz su durumda haksızmıyım abi..?
    umarım tekrar yasatmaz dam sana bunu..
    rastgele..

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bende pasha marka makina var,bundan 3 4 yıl önce manavgat ırmağında kiloluk kefali hiç zorlanmadan çekmiştim,dip sarması yem ölmüş kokmuş alabalık:) ,kefal avında süper iş yapıyor,herneyse,abi pazar günü senin takımı elime aldığımda tuhafıma giden.kamışı okuma dedim ama makinan sanki ucuz 15 20tl lik makinaları andırdı bana,bu yüzden sormuştum,siz dam marka deyince ne biliyim ,şaşırdım biraz:)

ben okuma salina kullanıyorum gayet memnunum abi,yakışıklı makina:) sağlam,servisi yedek parçası var,en azından bozuldumu karşında birileri var,
    OKUMA SALINA SA30 290gram ağırlığında,spin için son derece uygun ağırlık

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    evet fatih biraz öyle oldu ianan canım sıkıldı.
    tamam dediğin doğru mantar ve balık sudan çekerken direnç
    gösteriyor ama bu kadarda olmaz.normalde dandik 15,20 tl.lik makina bile bunun yanında kral gibi geldi bana neyse birde dier makinayı deneyeceğim yorumun için sağol hoşçakal...

5. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam kadir:
    bundan sonra bu makinaya al bendende o kadar:) :) :)
    yav sorma makina dişli atlatmazmı 2,3defa koptum resmen.
    makinayı 100tl civarı almıştım ama dediğin makinayıda baya kullanan ve beğenen var.
    bakalım ilerleyen zamanlarda makina alırsam senin kullandığın marka ilk alacağım makina olacak....

6. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    merhabalar izzet bey mesajınızda dikkatimi çeken ryobi 8000 makineyi at çek kamışa takmayı düşünmenizdi o makina benim bildiğim daha çok surf kamışlarda kullanılıyor bilginize...

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi bu arada iyi denk getirmişsin 1 kiloluk kefali:) böyle kefallere hastayımdır her zaman:) ,lezzetli oluyorlar açıklar dan gelen kefaller:)

8. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    merhaba ümit bey kardeşim:
    :) elbetde hayır ryobi'yi spin kamışa takmayacağım.
    zaten d.a.m. makinayıda spin kamışa takmıyorum kefal avı yaperken 2.70cm olan bir kamışım var ucuz kamışlardan markasını tam olarak hatırlamıyorum ama evde diil şu an arabada bakamıyorum ama bildik bi kamış diil ucuz yollu çin malı bişi.
    ona takacağım atarıda zannedersem azami (70gr,80gr felandır) tahmini.
    elimde 4.20cm surf kamışım var ama ağır oluyor diye kullanasım gelmiyor.
    hoşçakalın...

9. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    bayada büyük kefal sürüsü vardı kadir inan bende anlayamadım bi baktım mantar daldı dibe denizde berraktı ama prıl prıl cam gibi göre göre heyecanlı oldu benim için adrenalin tavan yaptı:p
    kullandığım kıbrıs takım'da en altdaki iğne büyüktü 2 numara ona takılmış.aslında sondaki büyük olan iğneyi ekmek dağılmasın diye sarıp sıkıca tutsun diye tam batırıyorum ama nasıl olduda ona takıldı hayret baya baya ağzından geçmiş hani genelde kefalde şöyle gözüne solungacına geçer'ya tesadüf olur öyle olmamış ağzına almış iğneyi ağzından çıkardım...

Son düzenleme: 8 Aralık 2010
  10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

İzzet abicim bu konuyu görüp okuyunca, taaa ilk aklıma gelen. açtığın bi konu: spin takımı için kamış arıyordun. Hatta o takımlarda kamış tavsiyelerinde bulunmuştum ama keşke makinayı almadan takımı düzmeden önce makinayıda bi sitedeki ustlaradan fikir alsaysın. Bende şimdi kendi kendime kızıyorum neden söylmemedin diye, ama ozaman ürünü almışsın artık yapacak birşey yoktu hayırlı olsun dileklerinde bulunmuştum :( DAM markası senelerdir ürnün kalitesini düşürdü hem de öyle böyle değil. Uzak doğu üretimi fakat eski alman makinlarına hiç benzemiyorlar. Ustlar artık damın makaralarını küllük niyetine kullanıyorlar. Neyse bu senin için çok güzel bir deneyimve tecrübe oldu. Eğer yeni makina almayı düşünmüyorsan atçek şeklinde avlanmıyacaksan 8000lik ryobiyi beklemeli avlarda kullana bilirsin. Hayır, ben yeni makina alıcam dersen, okuma,ryobi,shimano daiwa dan şaşama

Son düzenleme: 7 Aralık 2010
  11. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    merhaba ali kemal kardeşim:
    evet kamış konusun'da baya yardımlarınız oldu sağolasın.spin kamış olarak Okuma Salina SeaSpin 10-40g atarlı 2.40cm) aldım fazla kullanmış sayılmam aslında ama baya iyi bir kamış.diğer almak istediğim (london pelistick parçalı 15-40gr 240cm)spariş verdiğim yerde yokmuş başka yerden bunuda alıp sparişlerimi birleştiremezmisiniz diye telefon açtım yapamayız dediler bende pelikan olan kamışı almadım ama onuda almak istiyorum. makina konusuna gelince ne yazıkki ben makinayı siteye üye olmadan yaklaşık 2 hafta kadar önce aldım tabi fazla araştırmadan oldu neyse alınmış alınmıştır artık geri dönüşü olmadı + ryobi 8000vi var zaten onu hiç kamışa takıpta kullanmadım :D sandıkda duruyor kıyamadım baya hoş bir makina.
    evet alikemal tafsiye ve önerilerine çok çok teşekkürler inan senin malzeme konusundaki görüşlerini her zaman dikkate alıyorum...hoşçakal

12. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sn.İzzet bey kardeşim,Ali Kemal beye sonuna kadar katılıyorum.D.A.M.artık bitik bir konu.Avcılık bayağı pahalı bir zevk olmaya başladı.Ekonomik durumunu bilemem ama sıralaması benim için şöyle....:
    Shimano,Ryobi,Okuma,Daiwa.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Cok ilginc.Ne olursa olsun 1 kg lik bir baligi aslinda rahat cekmesi lazim.
    Ben cok ama cok "dandik" bir makina ile buradaki raporlarigim kopekbaligini cekmistim.
    Bence eger yeni ise hic zaman kaybetmeden iade etmeye calis Abi ;)
    Rastgele...

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    D.A.M QUICK SLR SPIN 550 FD aldım geçen hafta.Daha balık çekmek nasip olmadı.Şimdi endişelendim açıkcası.İnşallah bende bu sorun olmaz.

15. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    hocam kıbrıs çaparide balık nerden yakalanır belli olmaz hayvan yandan yakalandıysa bi 1 kğ diyorsun hangi makine olsa zorlanır bide neden makinaya yük bindirdiğini anlamadım kamışla çekip boşluğu makine ile sarsan zorlanacağını sanmam hangi marka makinaya yük bindirsen diş atar

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Her gün forumda malzemeler üzerine çeşitli sorular sorulur, cevaplanır konuşulur.

Oysaki özellikle kamış ve makine konusunda bir deneyim veritabanı oluşturmak adına biz "Ekipmanlar" bölümünü açmıştık, keşke daha çok ilgi gösterseydik.

Kaldıki bu makinayla ilgili olarak satışını yapan bir av sitesinin sayfasında yer alan yorumları da görmenizi isterdim..

Açıkçası ben de bir zamanlar gözüme bunu kestirmiştim, kısmet olmamıştı.

Sonuçta hangi marka, hangi model olursa olsun eğer 1 kglık bir balık için sıkıntı yaşamak hem can sıkıcıdır hem de normali bu değildir.

17. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    benzer bir makina bende de var yedegimde duruyr yani bir misafirim olduğu vakit yanımda canı sıkılmasın diye al tut derim ,şimdi bu tip makinanın çekeri malesef az oluyor en basiti iç mekaniği bir kenera tutma kolunun dinamik yapısı yani tutamak (parmağınızla tuttuğunuz)kısımın ince oluşu bile performansı direk etkiliyor bakın çekeri sağlam olan makinalara kol kalın yani neredeyse avuçlamak gerekiyo buda insana güven veriyo, ben işin bu kısmıdayım ,kol kalın ve kavraması rahat ,güven verici olacak .iki parmağınla tuttabildiğin bir makina kolu ile nasıl kiloluk balık çekebileceksinki . ha kimse alınmasın istisna makinalar hariç :)kızmak yok:)

18. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bu makinayı almayı düşünüyordum. ama bir intenet sitesinde. hem kalite görünüş acısından hemde çalışma ve çeker acısından cok kötü yorumlar yazmışlardı. dam ın bu makinası için bende ryobi ecusima 4000 vi aldım. buradaki yorumları okuyunca iyiki boyle yapmısım diyorum. bence özelliklerin dısında kullanıcıların yorumları daha önemli ateş olmayan yerden duman cıkmaz. rasgele...

19. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam murat:
    evet isabetli yazmışsın ve en iyisini yapmışsın ryobi 4000 almakla hayırlı olsun güle güle kullan:) :)

20. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ben de ne zamandır D.A.M. marka makinalara sulanıyordum, paylaşımınız iyi oldu:D :p