arkadaşlar merhaba, 16 ekim cuma sabahı güneş doğarken hasan abiyle açıldık lüfer için. önceki hafta celaliye bölgesinde tuttuğumuz ilk ve tek lüfere yenilerini eklemk istiyorduk. hava raporları kötüydü. hatta henüz limana inerken bastıran yoğun yağmur bi an kendi aramızdada da 'biz deliyiz' gülüşmelerine sebep oldu : ) tekne hazır olduğunda yağmur da baya dinmişti. balıkçı abilerimizden öğrendiğimiz celaliye ye göre çok daha yakın bir avlakta saldık oltamızı. yaklaşık yarım saat sonra 3-4 tekne daha eklenmişti tura. 1 saati doldurmadan geldi dedim. başladım yine heyecanla çekmeye. balığı kaçırmamamk en ufak hata yapmak istemiyordum. ve çıkardık tekneye. bayram çocukları gibi mutluyduk. hayatımızdaki 2. lüeri tutmuştuk. daha sonra 1,5 saat gibi toplam sürede 4 vuruş aldık. 2si kuyruktan alıp gitmiş. tam son iğnenin arkasından. diğer ikisi de orta ve son iğne arasından dalmış. arkadaşlar bu konuda bir hata yapıyoruz galiba. kuyruk bölgesinin dalgalanarak balığı kıskandırması için kuyruktan yaklaşık 7 cm yukardan takıyorum son iğneyi. diğerlerini kalan uzunluğa bölerek takıyorum. hata nerede olabilir? tecrubelerinizi aktarırsanız sevinirim. zargana filetonun 3 lü takıma takılışının detaylı resimleri ve videoları varsa link atarsanız sevinirim. dolayısıyla başka balık tutamamıştık ki ( yaklaşık 10 : 00 civarları silivri tarafından gelen kara bulutlara ve ağır yağışa maruz kalınca oltayı toparlayıp , fazla riske girmemek için son hızla kıyıya doğru kaçtık ; ) son hızla giderken aniden duran motoru bir türlü çalıştıramadık. iyi ki kürekler vardı. fazla mesafe kalmayan limana küreklerle yanaştık. 1 lüfer tutmuştuk ama gelecek haftalar için daha umutluyduk. stresimizi denize bırakıp hayata geri döndük ; )
saolasın kardeşim. fakat o takımı nasıl hazırlamam gerektiğini bilmiyorum. ayrıntılı anlatılan ( reimli daha etkili olur ) link verebilirsen sevinirim
Harun böyle bir havada bir tane lüferle dönmek eli boş dönmekten iyidir yinede sitresinizi denizde bıraktığınıza eminim bundan sonraki avlarınızın bereketli geçmesini dilerim rastgele
Önümüzdeki günlerde hava sakin Selimpaşa limandan kumburgaza gelmen 15 dk geçmez gelin misafirim olun burda balık bol herşeyi ayrıntısıyla gösteririm
harika olur hocam. siz sürekli kumburgaz da mısınız? perşembe günü gelme ihtimalim yüksek. isterseniz tel de bi program yaparız. özelden yazıyorom telefon numaramı. görüşmek üzere, teşekkürler...