15 lik MERCURY mi? yoksa 15 lik TOHATSU mu?

Konu, 'Motorlar' kısmında telvin tarafından paylaşıldı.

1. telvin

telvin serkan

merhaba arkadaslar... bugün safter in silivri deki subesini aradim,450 lik bir tekne ve 15 lik mercury motor almak istedigimi söyledim.. israrla tohatsu yu tavsiye ediyorlar... 1-2 gün icinde siparis vericem, bilgisi ve tecrübesi olan arkadaslar var ise, tavsiye de bulunurlarsa cok sevinirim...?
    ayrica bugün tekirdag sahil güvenlikle konustum.. suan ADB belgesi icin sinir olan 9.9 beygirlik sinirin kalmadigini, sadece teknenin boyunun 5 m. gecmemesi gerektigini , eger istersen 50 beygir bile motor baglayabilirsin dediler... ama tabiiki bakanlik her 6 ayda bir bu kanunu degistirdigi icin bunun da 5-6 ay sonra tekrardan degisebilecegini söylediler... onlarda bu konudan cok sikayetci olduklarini belirttiler...idk kisacasi bu bilgiyi aldiktan sonra 15 beygirlik bir motor almaya karar verdim, yoksa ADB sorunu nedeniyle 9.9 alma taraftariydim...

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bende Mercury, eniştemde Tohatsu, kayınpederimde Yamaha var.. hepimiz çok memnunuz.. esasen hiçbirinin diğerine bir üstünlüğü yok.. yedek parça ve servis ağları yaygın, güçlü, dayanıklı ve kendilerini ispat etmiş makinelerdir..

3. Avistmk

Avistmk Mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SUPER SENSITIVE 2,40
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 2500
    En İyi Avı:
    Deniz Levreği 6,5 Kg.
    Tekirdağ yakınlarında Mercury servis ağı daha geniş kalite olarakta iyi bence Mercury tercih edersen iyi olur.

4. şileli

şileli Haluk

Favori Kamış:
    yobamax surf
    Favori Makine:
    okuma zeon
    bende 9.9 mercury kullanıyorum 15 lik süper olur yeterki 4 zamanlı olsun yakıtı ekonomik oluyor 2 zamanlı almayın .

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    4 zamanlı ekonomiktir, sessizdir, çevre dostudur ancak motor ısınmadan tam performans göstermez.. 2 zamanlıda çalıştır bas tamgaz gitsin..

6. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    mercury firması el değiştirdi. bu durum pek iyi olmadı. son durumları nedir bilmiyorum.
    aslında çalışma mantıkları falan aynı olduğu için pek fark yok aralarında yalnız biraz araştırınca tohatsu 15 lik motorun 351 cc 15 lik mercury motorun 323 cc olduğunu göreceksin.
    kısacası benim tercihim tohatsu.

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Kesinlikle 20 hp mercury derim.15 HP ile aynı ağırlıkta ve silindir hacminde,4-500 lira fiyat farkı var.Tohatsu motoru mercury ile kıyaslamak abesle iştigal.Üç aylık tohatsu var bizde,geçen jiglesi sıkıştı söktük içindeki bilye paslanmış,daha nereleri paslanacak diye bekler olduk.Japonun hondası,suzukisi,yamahasına eyvallah da...

8. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Bende de 20 hp tohatsu var 4 zamanlı.. Mercurye motorların bir kısmını Tohatsu üretiyor zaten.. 4.50 safter tekneye 9.9 motor alıp yazık etme.. Denizde diğer teknelerin yanından geçişini seyredersin.. Bana sorarsan 15 hp de alma, almışken bir kez al 20 hp olsun.. Hem hızlı hem de yakıtı ekonomik.. Tohatsu veya mercury çok fark etmez..

9. telvin

telvin serkan

Yardımlarınız için çok tesekkürler... Bu ADB olayına ne dersiniz, bu konuda tecrübesi olan yada ADB siz kullanan var mı?

10. engincolak

engincolak Engin COLAK

ilgilenirsen arkadaşımda 2011 4 zamanlı 20 hp honda var

11. telvin

telvin serkan

sagol tesekkür ederim... su ADB olmadan cok sikinti yasar miyiz? EN azindan bu yazi atlatmak istiyorum... yaptirimlari hakkinda bilgisi olan arkadaslar yok mu? yurt disinda yasiyorum ve bu yaz en fazla 3-4 haftaligina gelebilcem... vakit ayiramam sinav icin... ya da bu isin baska oluru yokmudur? ;-)

12. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    merhaba size özelden cevap yazmaya çalıştım ancak müsade etmedi yeni üye olduğum için simdi buradan yazıyorum ben akçayda kullanıyorum akçayda henüz konturole denk gelmedim ama altınoluk ve küçük kuyu taraflarında konturol yapılıyor sık sık . zaten çok yakında motoru olan tüm teknelerde ebat ayırmaksızın belge istenicek çünkü bunun ön çalışması bakanlık tarafından yapıldı yani bu belgeyi herkez kısa bir sürede almak zorunda kalıcak (son zamanlarda olan ölümcül kazalardan dolayı ) belge konusunda sizi yanlış bilgilendirmişler yada sizi dolandırmaya çalışmışlar çünkü 2000 tl ver biz sana ehliyet vericez diye birşeyi kimse söyliyemez sınava mutlaka girmek zorundasınız sınavda da federasyon yetkilileri bizzat gelerek internet de online sınav yapıyorlar yani dikkatli olun dolandırılmayın !!!! ücrete gelince sadece sınav harcı için 100 tl ödüyorsunuz birde sağlık raporu için 30 tl civarında hastanede para ödüyorsunuz sınavı gecerseniz 21 tl de belge basılması için para alıyorlar yani toplamda cebinizden 151 tl para çıkıcak federasyonun kendi basmış olduğu bir kitap var 25 tl onu alıp oradan çalışmanızı tavsiye ederim 50 soruluk bir teste tabi tutulacaksınız oldukça kolay ancak biraz çalışmak şart :) gerekli tüm bilgileri ADF nin sitesinden alabilirsiniz ve sınava beklemksizin girebilirsiniz 3 haftalık tatilinizde bu işi aradan cıkartabilirsiniz başvuruyu bile online yapabilirsiniz . size ADF nin telefonunu da vereyim 212-6626458 kafanıza takılan baska birşey varsa seve seve yardımcı olabilirim ....

13. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    bu arada safter çok isabetli bir tercih olmuş bende de safter 4,50 var 2011 model daha 1 saat kullanılmış 2 zamanlı mercury marka motor aldım bir arkadaşımdan ama 15 beygir bu kalıba bence küçük geliyor ki benim makinam 2 zamanlı yani 4 zamanlıya göre daha seri keşke 20 yada 25 lik bir makina tercih etseydiniz özellikle 15 ila 20 hp arasında çok az fiyat farkı vardı eğer motoru daha kullanmadıysanız bence değiştirme yoluna gidin motoruda safterden aldıysanız yeliz hanım ile bir görüşün safterden belki yardımcı olabilirler size

14. antalyali007

antalyali007 burak

Favori Kamış:
    Albastar March 160
    Favori Makine:
    Remixon
    Herkese iyi akşamlar ben 15 lik 2 zamanlı tohatsu kullanıyorum ve çok memnunum.Çeyrek ipte çalışıyor ve hiçbir sorun görmedim (3,5 aydır kullanıyorum) yazın seri kullanıma başlıyıcam o zaman görücez motoru ama benim tercihim yine tohatsu olur.(ilk başta mercury almak istemiştim fakat tohatsu beni daha mutlu etti)