1 Haftalık Bodrum Atçek raporu (Spinle baraküda,dev kalamar,çupra,palamut)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GencoGnc tarafından paylaşıldı.

1. GencoGnc

GencoGnc Genco

Yıllar sonra ilk de fa bu yaz uzun bir tatile çıkabildim.Şanssızlık bu ya bu defa 11 aylık evliydim,yani tatil planını tek yapamazdım idk

Seçenekler Bodrum ve Datça olunca ilk işim avlak araştırmak oldu. Forumdan Emre arkadaşımızın Gümüşlük raporları ve bir dostumun tavsiyesi üzerine eşime Gümüşlükte ısrarcı olduğumu bildirdim (Tabii balık için olduğunu söylemeden hihi )

Uçak biletleri alındı çantalar hazırlandı.Yarım bavul kıyafetim olmasına rağmen,1 spor sırt çantası dolusu sahte +2 kutu aparat + 1 adet kılıfında 2 parça 2.40 Shimano spin kamış yüklendim.

Kırılgan kamışı kavga dövüş yanıma alıp kabine soktum,zaten uçağa son dakika yetişmiştik,fazla tartışma çıkaramadılar.Yok boyu kör bastonu gibi elimdeydi yavrucak :)

Bodruma,ordan Gümüşlükteki bir tatil köyü içindeki ufak hotele gittik. Daha önce telefonda otelin sahibiyle otellerini apart gibi kullanıp kendi yemeğimizi pişireceğimizi anlatmış kabul ettirmiştik. Öyle ya yakalayacağım balıkları ne yapacaktım??? Odayı gezerken yemek için yeterli techizatın olmadığını görünce hemen arızaya bağladım,otel sahibi de kaçırmamak için; ne var canım siz tutun aşçımız pişirsin dedi. Sevindiğimi belli etmedim hihi

Eşyaları bıraktıktan sonra sahile indim ve çevreyi kolaçana başladım.

Kendime uygun birkaç bölge belirledim fakat at çeke başlamak için yazlıkçıların evlerine çekilmelerini beklemek zorundaydım. Bu sırada da odaya gidip klips,sahte ve makinayı gözden geçirdim,biraz sahilde oturdum.

Ve saat 7 ye yaklaşıyor,güneş alçalıp iyice kızarıyordu.Yavaştan sırt çantamı yüklenip yola düştüm. Belirlediğim avlak; açık denize sitenin yaptırdığı kaya ve betondan büyük bir dalgakırandı. Üzeri çok geniş olduğundan bolca şezlong ve güneş şemsiyesiyle doluydu. Site sakinleri gündüz burada güneşleniyor ve dalgakıran sayesinde iç tarafı havuza dönen sakin yerde denize giriyordu.

Gittiğimde iç taharta hala batan güneşin tadını çıkaran ve suya giren emekliler vardı. İstifimi bozmadan onlarda uzakta kamışı çıkarıp birleştirdim,ağır ağır makinayı taktım,misinayı geçirip çantadan 40-50 sahte arasından alacakaranlıkta iş yapacak su üstülere ve az dalarlılara baktım,birkaç tane seçip cebime koydum ve birini klipse taktım.

İç tarafta hala yüzenler olduğundan dışa,açık denize doğru olan tarafa geçip,millete görünmeden kayaların üstünden atçek yapacaktım. Öyle ya daha yeni gelmişim,gündüz gündüz göze batmak istemem.

Hem antrenman hem de sahayı araştırmak için yavaştan işe koyuldum,vınlayan kamış sesi,yakalanan balık şapırtısı gibi reklam kokan hareketlerden uzak durarak; hafif hafif takıldım bir süre.Yaklaşık 20 dk sonra son inatçı tayfa da yerlerine çekilince çantamı toplayıp şezlongların arasından geçerek mendireğin köşesine geldim. L şeklindeki mendireğin ordasında durup beyaza yakın 9 cm sahteyle rüzgara karşı kavgaya giriştim.Bulunduğum yer sudan 3 metre kadar yüksekteydi ve dev kayalar üzerinde bir yerdi,karanlıkta iş zor olacaktı,bu kesindi.

Güneş batmış ortalık kızıllaşmıştı artık ve sağ bileğimde ilk vuruşu hissettim. İğneler saplanmasa da balık vardı;hem de büyük birşeyler vardı.:thumb:
    Birkaç atış sonra sahteyi kıyıya yakınlaştırmışken;kayalara takmamak için sudan çıkıp çıkmadığına bakmak için gözler baykuş gibi yere bakarken aşağıda sahteye sağlam bir kuyruk darbesi geldi. Balığı değil ama o dagla ve hengame içinde beyaz köpükleri ve kuyruğu zar zor gördüm. Birilerini kızdırmış olmalıyım,ama az kaldı hesaplaşacağız beyzadeyle.

Fırlattığım sahte rüzgardan ve hafif oluşundan en fazla 25-30 mt uzağa düşüyordu fakat parlayan deniz yüzeyinden sahteye doğru giden izleri görüyordum,takip vardı ama yüzgeç yoktu. Derken birden birşey yapıştı sahteye. Fakat kafa atma yok çekme yok.Kamışa asılıyorum 2 büklüm gene hayvan kaçmıyor,tamam dedim alaca karanlıkta bir yere taktım.İnat edip asılıp sudan çıkarma amaçlı kastırdım kamışı.Ne olacaksa olsun,sudan çıksın.Misina ve kamış ucundan o an sahtenin nerde olacağına baktığımda garip birşey gördüm : Gri-renksiz bir sırt kıyıdan 20 metrede göründü ve geri suya girip sahteden kurtuldu. Hayret dedim dev naylon poşet gibi balık...

Kafamda mekanın yabancılığı sürerken sonunda ufak sahtemiz tokatı sinirli abiye çarpıverdi.Kamış büküldü,arka arkaya 3 saniyede 3 darbe ama kurtuluş yok,iğneler işini yapıyor. Kayalardan aşağı baktım,hayvanı yakında yakalamıştım ve çıkardığı şapırtı köpükler ve çırpınırken parlayan şey aşağıdaydı. Buranın amatör balıkçılarıyla da sabah konuşmuştum,hemen hepsi ya yemliyle çupra karagöz ya da ekmekle kefal peşinde ehlikeyiflerdi. Bu balık ne olabilirdi? Levrek mi? Umarım.

Ne yazık ki kepçem yoktu,uçak kabinine alamazdım,zaten 15 kg bagaj hakkım var derken onsuz herşeyi göze alıp gelmiştim.Misinaya takıma güvenip kaldıracaktım.Kamışı aşağı balığa doğru indirip boşluğu sarıp kaldırıp aldım hayvanı bir anda,havalandırıp arka tarafımdaki şezlongların arasına betona yatırdım : 70/80 cm bir baraküda. Şaka bir yana kimse gülmesin ama ilk defa yakalıyordum. Güçlü balık hakkını vermek gerek.
    Bu kadar heyecan ilk günden yeter deyip 1 saatlik avı noktalayıp her iyi eş gibi karıma koca bir besin maddesiyle döndüm :hungry:

Ertesi akşam gene aynı yerde birkaç atış 2 vuruş ama tasmadan kurtulma sayesinde yakalayamayış ve hem daha aydınlık hem de daha sakin diye insanların suya girdiği dalgakıranın iç tarafına yöneldim. Önce yozurinin küçük mavi bir jigiyle başladım.Bir ara kıyıya yakın bir yerde öyle bir vuruş aldım ki tasma atmaya gücüm yetmedi.Balık plastik kaplı jigi ısırmış ve arka arkada 2 darbe vurmuştu.Bunu yapacak balık bir kaslı kalın gövdeli taş balığıydı ve tadını beğenmeyip jigi bırakmıştı.Kendisiyle tanışmak için sabahı bekleyecektim.

Jigi bırakıp sahte makete geçtim.Bu defa uçtan açığa doğru atışa başladım. Bir süre sonra dün kamışı büken sırtını gördüğüm arkadaşlarla müşeref olacaktım. Aynen dünkü gibi ağır ağır sardığım sahte birden stop etti,tasmaladım kaçış yok vuruş yok. Sarıp kaldırdım ki koca bir poşet sudan çıkıyor,kolları sarkıyor ve çevreye su ve mürekkep fışkırtıyor :eek:

Hayvan kafamın üstünden geçerken fark ettim ki kalamar ama ne kalamar,en az 1,5 kilo.Laap diye koydum betona. Bunu da ilk defa yakalamayı bırakın bu kadar büyüğünü ilk defa gördüm.
    2 dk sonra aynı yerden bir ikizini kaldırınca çevremde beni izleyen bazı yerliler bana küstü.:laughing:

Tamam dedim kimseler kızmasın,doldurdum poşete döndüm otele,sabah 3 canavarı teslim ettim hotelin aşçısına.

Hani foto derseniz ; ilk 2 günde böyle birşey yaptıysam diğer günlerde boyumdam büyük birşeyler yakalar onu çekerim diyerek inanın bunları fotolamadım. Bari hiç değilse yağda unla kızarmış kalamar halkaları ve baraküda tabağını çekseydim diyorum . 5 kişi doydu,çevreye ikram ettik,birayla da iyi gitti,öhm...:hungry:

Sonraki günün sabahında jigi kapan arkadaşla tanışmak için aynı yerdeydim.10 dk sonra ağır ağır yüzen sahteye ve koluma arka arkaya 2 darbe indi.Bu defa iyi bir tasmayla ben karşılık verdim. Canavar misinanın ucundaydı.Kayalık olduğundan,ince misinayı kesmemesi için takıma güvenip çektim kamışı,boşu sardım,su yüzeyine yaklaştığını hissettiğim canavarı kaldırıp serdim betonun üstüne.
    Bu an kısa ve hava çok aydınlık olmadığından zor hatırlıyorum ama sudan çıkarken ne yaptım lan ben diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Canavarın boyunu kilosunu ölçmedim ama hiçbir tezgahta böyle büyük çupra görmedim. Fotoda sinarit gibi görünse de konik yuvarlak dişleri vardı.Kuyruktan tutan elimden boy tahminini size bırakıyorum:

Uploaded with ImageShack.us

Ertesi gün Bodrum merkeze gidip günlük koy turları yapan teknelerle ggeziye çıkmayı planlamıştık. Eşim havluları ben de oltamı hazırlıyordum normal olarak reeling

Yol boyu yat arkasından rapala,yozuri,popper vs denememe rağmen fotodaki ufak palamutu 7 cm jigle aldım. Kaptan dahil yolcular benden çok sevindiler nedense. İşin garibi palamutun o civara indiğinden haberim de yoktu.
    İstanbulda şu ara tezgahta 5 liraya satılan bir balığı yakaladın diye sevindin mi diyecek üyelerimize de cevabımı tahmin edersiniz mrsparkle

Ve son günün misafiri,bir iri sargoz:

Bunun dışında sargozdan sonra dalgasız kesimde yakaladığım ama karanlıkta ne olduğunu göremediğim balığı kaçırdım; kepçesiz,lambasız yardımcısız sadece tahmine dayalı su yüzeyine yaklaştırdığım hayvanı kamışı kaldırıp iskeleye alayım derken sudan çıkan kafasını saniyede 5 defa sallayarak sahteyi atıp hayatına devam etmiştir. % 90 çok büyük bir baraküdaydı. Suda 4 kişi devegüreşi yapmış gibi çalkantı ve köpük oluşmuştu :laughing:

Daha fazla sıkmamak adına salınan balıklar yazılmamıştır,dalgıçlar ve balıkçılarla yaptığım görüşme ve benim gözlemlerimle destekli olarak henüz levrek kıyılamamıştı. Bütün balıklar yozuri,rapala,strike pro, jig ve sahtelerle yakalanmıştır.
    Kamış : Shimano 2 parça 2.40 m,50 gr atar sert aksiyon.
    Makina :Shimano Exage 4000
    Misina : 0.25 fc kaplı naylon ve 0.19 örme iptir.
    Avlak: Bodrum Gümüşlük

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Şahane anlatım,şahane balıklar(hele o çupra yokmu) ,tebrikler...

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Süper . Ellerine kollarına sağlık daha bereketli ve bol avlar diliyorum

4. UĞUR_AKIN

UĞUR_AKIN Uğur AKIN

tebrikler.bu forumda okuduğum en güzel av paylaşımı. barakuda ve kalamarların fotoğrafı olsa çok daha güzel olacaktı. Avlak hakkında fazla bilgin olmamasından dolayı ''herhalde fazla bişey tutamamıştır'' diye okuyordum raporunu. ama okudukça şaşırmaya başladım. çupra gerçekten harika görünüyor.

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    elinize sağlık, çok güzel bir rapor ve çok güzel balıklar. özellikle çipura mükemmel :thumb: hele sahteyle yakalanması onu daha da özel yapıyor. inşaallah daha iyileri rastgelir hooked

6. tarikbgg10

tarikbgg10 Tarık Bican

Favori Kamış:
    Lineaffe Sea Master 3.9
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 40b
    En İyi Avı:
    Siftah yapacagız inşallah
    o kadar güzel betimleme yapmıssınki abi sanki olayların içindeydim tebrikler.

7. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

AGA O NASIL ÇUPRA ÖYLE YAA..HELAL

8. GencoGnc

GencoGnc Genco

Yere yatırıp bakınca,kendime geldikten sonra ben de böyle birşeyler demiştim :)

Teşekkürler

Haklısınız,özellikle spinde inat edip bunları yaşayabilmek en güzel tarafıydı.
    En güzel av paylaşımı olduğuna inanmak zor olsa da teşekkürler. Ah bir de o kalamarları üşenmeyip çekseydim belki o zaman dediğiniz gibi olurdu :) Sağolun.
    Çok sağolun,eksik olmayın.

Hocam sizden süper lafını duyunda oturduğum sandalyede dikleştim birdenbire. Sağolun :)

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İstediğiniz gibi güzel bir tatil geçirmişsiniz. Balıklar ve anlatımınızda çok güzel. Tebrik eder devamını dilerim... :)

10. deePblue

deePblue na

Tebrikler :)
    Emin olun 5 liraya satılan balığa niye bu kadar sevindiniz diye içinden geçiren bir üye olmamıştır :D

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sahte ile çupra... enteresaaaan:D

12. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    Mükemmel balıklar şahane anlarım ağız sulandıran kalamar tava daha ne olsun :)

13. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Gördüğüm en büyük çupra, kalamarın fotosunu çekemediğinize üzüldüm kaçmazdı o foto, tebrikler, güzel tatil olmuş.

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Genco kardeşim, çok güzel bir çipra rapalaya çok nadirde olsa gelirler, Palamut 5 lira ama bu bana göre tombik valla bundan çok güzel balık köftesi yapılır, kestiğinde çok kanlı bir etle karşılaşacaksın.
    Ne olursa olsun kıyıdan at çek ile çok güzel bir av olmuş nicelerini bekleriz.
    :) :) :)

15. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Genco güzel raporun ve avların için tebrik ederim.Devamlarını dilerim.

16. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler abi. Çok güzel avlar olmuş. Afiyet şeker olsunlar :D

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler aga.bayağı dolu geçmiş tatilin balık bakımındanhihi mekanda güzelmiş tarifine göre:) seniye adres şimdiden belirlenmiştir sanırım:)

18. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Ellerine kollarına sağlık daha bereketli ve bol avlar diliyorum

19. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Bodrum'a gitmeden önce size avlaklar konusunda bilgi verirken, mutlaka bir şeyler yakalayacağınızı tahmin etmiştim ama işi bu denli şova dökeceğinizi düşünememiştim :) Baraküda ve kalamarın da fotografları olsa son zamanların en bereketli av raporlarından birisi olacakmış, sağlık olsun. Benim dalışlarımda sıklıkla gördüğüm ama 1 kiloluktan daha büyüğünü yakalamayı başaramadığım çupralardan birini yakalamışsınız. Yine bölgede çok iri kalamarlar çıkabiliyor. Sanıyorum bunun boyutlarındadır:
    Ne olursa olsun yakaladığınız balıkları kepçesiz alabilmiş olmanız büyük bir şans. Görülen ve anlattığınız balıkların hepsi sudan kaldırma esnasında misinayı rahatlıkla patlatabilecek büyüklükteler. Keza kalamar da kepçe olmaksızın sudan kaldırıldığında ayaklarından yakalanması nedeniyle ayakları ağırlığa dayanamayıp kopar, size koca kalamardan sadece iki parça vantuzlu ayak ucu kalır :) Tahminim bundan sonra Bodrum yarımadası tatil tercihlerinizde ilk sırada gelir. Umarım tatillerinizin birinde karşılaşır, beraber avlanma fırsatı yakalarız.

Tebrikler.

20. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Enteresan değil ,mümkündür:D
    Tebrikler güzel av olmuş.