09/11/2009 Boğazın Balıkları (Eşek istavrit ve ...) Yer : Boğazın Avrupa Yakası Kamış : Vazgeçemediğim emektar Alba star çelik sargı 3.5 metre Makine : Banax 4500 Beden : 0,33 Takım: Şeytan Yem : Midye,Karides,istavrit 09/11/2009 pazartesi günü boğazda şeytan olta ile akşam üzeri tutulan 18 tane (6 tanesi mangal oldu resimleri yok.) eşek istavritler (ortalama 21 cm) , izmaritler ve kefal Hepinize rastgele.................
helal olsun tebrikler . her zaman emeğe saygı derim ama ben Türkiye'de birşeyle karşılaştım ki çok hazin olay. bütün herkes birbirini tebrik eder makine ve misina tavsiyesi eder ama avlak bölgesini net olarak söylemez. kardeşim bu aç gözlülüktür denizde balık varsa herkes kısmetini çeker.yetenekle.makineyele deil bu işler. ben yanındaki adam canı sıkılmasın el oltası verilen birinin çupra yakaladığını gördüm. ilk oltasında tutuyor. ama siz burada ben şunu yaptım havaları atıyorsunuz.yer bilgisi vermeyecekseniz bu raporlarıda koymayın bence çok gereksiz hava atmaktan başka birşey değil.
Tebrik ederim güzel bir av olmuş, bu balıkları şeytan oltası ile tutmanın zevki bile yeterlidir bence.. Daha nice bereketli avlar dilerim..
slm tayfun kardeşim şu konuyu aydınlatmak.istiyorum herkezin bir avlak yeri vardıra ben katılmıyorum. mesala çinekop lüfer akşam hava kararırken yapmaya başlar ben sana söylüyeyim galata unkapanı köprüleri beşiktaş iskelesi kumkapı yeşil köy luna parkın önü yapıyor. atılacak takımlar.galatada üç köstekli çinekop takımı .unkapanı köprüsünde.sarımsak zoka.beşiktaş.kumkapı.yeşilköy.sahilindede atılacak takım lüfer takımıdır.birde ben.hiç bir zaman hazır takım kulanmam hepsini kendim yaparım takımında farkı vardır
Selamlar Selamlar tayfun kardeş bence sen herşeyi hazır bekliyorsun. Sende biliyorsun ki 3-5 balıkla hava filan olmaz. Ben hava atabileceğim bir balık henüz ne yazık ki tutamadım. Burada sadece birazda olsa insanları bilgilendirme amacındayım ve bende farklı arkadaşlarının raporları ile bilgileniyorum. Bence balık tutmak isteyen kişi gerekiyorsa biraz gezmeli ve boğazda avrupa yakasında balık tutulan mekanlar zaten belli birazda 3 5 kişiyi yakından tanıyıp sormak gerekiyor. Saygılarımla sana daha iyileri rastgelir inşallah..........
Aslında yer konusu da önemlidir Ahmet ancak belirtmek istemeyen kişileri anlamak da bir başka önemdir. Kullanılan takım konusunda sonuna kadar haklısın, mekan belli bile olsa nazlı bir balığı takoz tabir edilen bir takım ile almak mümkün değildir. Burada paylaşılan KALİTELİ takım nitelikleri ile balığı bulmak çok daha mümkün kılınır. Mekan konusunda nokta bir mevkii söylemektense semt adı vermek bence daha mantıklı. Çünkü insanların doğasında çoğu zaman farkında bile olmadığı sürü psikolojisi vardır. İllaki nokta bir yer olacak, 4 kişi balık alıyor ise muhakkak hemen diplerinde 5 inci olarak yer alırsa balık tutabilecekmiş gibi. Ben de artık semt ismi veriyorum, nabza göre şerbet vermek eleştirilere maruz bırakmıyor insanı. Mekan Emirgan gibi... En son Serkan (acemi01) ile gittiğimizde bunu test ettim. Tıkış tıkış balık istifi gibi balık tutmaya çalışırken aldım elime oltayı 50 mt ileride bomboş bir yerde çapari salladım. 15 dk da 20 istavrit falan alınca oltasını kapan yanımda bitti. Sonra sadece burada balık yok görün anlayın dercesine bir 50 mt daha uzaklaşıp olta salladım, aynı kişiler yine yanımda. Yani demek istediğim yer belirtirken nokta bir mevkii söylemenize gerek yok, semt adı verin eleştrilerden uzak durun...
ben hazırcılıktan bahsetmiyorum. sadece izlenimlerimi söylüyorum bu bir paylaşım sitesi ama dikkat ediyorumda şu kamış,bu misina,bu yem sonuç levrek bilmem nerede diye bölge genelleniyor. amaç paylaşımsa malzemelerin paylaşıldığı gibi yer olarakta net bir noktayı kimse paylaşmıyor. bunu siteden ziyade kıyıdada görüyorum. adama rast gele varmı bişey diyorum yok kardeş vurup gidiyor diyor halbuki oturduğu kova yarısına kadar balık dollu açınca görünüyor. yani bu olayları özellikle avcılığa gönül vermişler insanların yapması çok çirkin var dese beraber olta atar sohbet eder arkadaşlık kurup sıcak zamanlar geçirip avdan zevk alırız av arkadaşlığı çok güzel birşeydir ama maalesef ben bunu Türkiye'de pek görmedim herkese saygılar her daim oltanın dolu olur inşallah
Tayfun kardeş galiba sen işin henüz başındasın ve henüz balıkta çevre edinememişsin ondandır. Belkide üslup noktasına takıldıkları için seni doğru bilgilendirmiyorlardır. Yoksa balıkta yanlış bilgi veren pek olmaz. Hatta boş bir mekanda balık çıksa mekan kişilerin birbirlerini bilgilendirmesinden ötürü hızla dolar. Her işte olduğu gibi balıkta da çevre birbirini tutar ve bilgilendirir. ve en çok çekinilen nokta ise acemi birinin yanlarına gelerek balık tutmak istemesidir. Bunun sebebi karışan oltaları açmaktan balık tutmaya zaman bulunamamasıdır. Balıktaki arkadaş çevresini bence başka yerlerde bulmakta oldukça zor.