Bazi baliklarda mecburen tulum cikartmak gerekebiliyor. Asagidaki videoda tatli su levreginde tulum cikarma islemini oldukca güzel göstermisler ve uygulamasi kolay görünüyor.. Yöntemle hem tulum cikiyor hem de ic organlar.. Selamlar, sevgiler.. http://www.youtube.com/watch?v=Of0QP4o4ibU
Sevgili Uğur kardeşim, ben zaten Levreğin yanısıra İskorpit'i de bu şekilde temizliyorum.Çok pratik bir yöntemdir.Çevremde pek çok balıkçıya da öğrettim.El çabuk alışıyor.Bilmeyen kardeşlerimizin de öğrenmesi açısından çok faydalı olmuş.Teşekkürler
pratik bir yöntem ama dikkat ettiniz mi bilmem balık henüz canlı iken yapılmış herhalde hiçbir canlı diri diri soyulmak istemez
Bana ölü gibi geldi.. Zaten canlı canlı balığın derisini soyacak kadar cani bir insan yoktur bu forumda . Yoksa var mı? .
Siz söyleyince daha dikkatli seyrettim gayet ölü bir balık o. Zaten o ülkelerde canlı balığı böyle temizlemeye kalkarsanız kafanızda en az 10 tane sivil toplum kuruluşu bulursunuz.
slm ugur kardeş daha önce görmemiştim demekki atlamışım bir gün tutarsam eminim çok faydalı olur eline sağlık
Levregin ölü olduğu açık kalan solungaçlarından belli bu balıklarda böyle oluyor nedense bir garip ama öyle .
Gerçekten şaşırtıcı bir yöntemmiş acaba deniz levreğindede iş görürmü yada anos vesaire gibi balıklarda ,sanırım tuttuğum her balıkta deniycem bu yöntemi...