merhaba dostlar... dün her zamanki yerimizden, yeniçiftlik aytepe mevkiinden biraz da geç kalmış olarak denize açıldık. 3-5 şiddetinde kararsız olarak kah keşişleme, kah gündoğusu/poyraz şeklinde esen, yaklaşık 1-1,5 metre dalga yapan bir deniz vardı. kıyıdan baktığınızda açıklarda beyaz köpük yaptığında biz her zaman "deniz yine kuzuları salmış" deriz. yine öyle bir deniz vardı dün. her ne kadar mahir abi "çaparide kılçık yok" dese de, eh işte yine boş dönmedik. bendeniz cennet kuşu... tekne ve motorun biyolojik babası (sahibi) mustafa arkadaşımız... ağır sıklet balıkçımız, hüsmen arkadaşımız.. deniz mafyası iş başında. haracını bekliyor. almadan gitmez... hiç balık tutamasan bile, insana "iyi ki burdayım" dedirten anlardan biri.. toplam hasılat. 150 adet istavrit. lüferler başka bir filmin setindeymişler. yerlerine figüranlarını yollamışlar. zokadan çıkan istavritlerden biri.. gece 01:30 da evdeyim. takvimler artık 13 ağustosu gösteriyor. payıma düşenlerin tavaya girmeden önceki son halleri...
Reis amca yazmadan istavrit ve kıraçalar hakkında bir şey diyemeyeceğim Ama güneşin batışı ve martı bir harika Bereketli avlar
Tebrikler Arif Güzel bir av olmuş, devamında da bereketli avlar dilerim... Ne de lezzetlidir şimdi onlar
Benim canım istavrit istiyorrrrrrr Öncelikle beklediğiniz gibi olmasa da güzel av olmuş. İkinci olarak artık şu kış ayları gelsede şöyle ağız tadıyla istavrit yesem. Samsun'da tutma girişimlerim fos çıktı. Artık nasip olursa,Allah canımı sağ ederse ve Ayhan kardeşim ( Bizim burda balık satar kendisi , iki günde bir deniz balığı aldığım için kanka olduk ,bana özel eşantiyon balık bile veriyor ) tezgaha balık koyarsa ilk fırsatta istravrit yiyeceğim .
Bu Sevil'in yaptığı da iş mi yani? Arif bizi tefe koymuş çalıyor, ''Mafya''nın altına da bana uygun bir resim koymuş. Sevil de diyor ki REİS amca konuşsun, REİS amcada konuşacak hal mi kalmış? ... Arif Allah bereketini artırsın, afiyet olsun. Ne derler biliyorsun''Balığı balıkçı tutar.''
estağfurullah abi. kimseyi, özellikle de senin gibi bir üstadımızı, ağabeyimizi tefe koymak haddimiz değil. balığı balıkçının tutması işine gelince: avlak olarak şanslıyız diye düşünüyorum.. bu hayvan ya dağılmadı, ya da size denk gelmiyor. aklıma başka bir şey gelmiyor. derinliği mi tutturamıyorsunuz acaba. çok açıkta çünkü istavrit... sevgi ve saygılarımla...
arif abi maşallah mandal gibi dizmişsiniz istavritleri allah her daim kısmetinizi açık tutsun rastgele
Arif geçen gün 55 metreye kadar aradık daha açığa gitmedik, sabahtan da yoktu haberi belki bizi etkiledi bilmiyorum. Kısmetsiz dayak bile yenmezmiş. Sen işine bak, güzel balık almışsınız,Allah artırsın.
Tedbir sadece Ne yapayım sonunda ceza çekmektense tedbiri elden bırakmayayım dedim Yoksa siz bizi tefe koyuyorsunuz Madem av güzel arkadaşlarıma da benden kocaman bir tebrik Balıkçı olduğum zaman bende tutucam bunlardan Hepiniz sevgiyle kalın