balik ilgimi cekti benim zargananin tatli su versiyonu resmen,teknik bile ayni sayilir samandiralipaylasim icin tesekkurler..
Evet tatlısuda değişik bi balık. Zarganaya çok benziyor bu balık avlanmada aynı yöntem. Paylaşım için teşekkürler....
Müjdat balığı kayığın kenarında suda gördüğümde "ya akarsuda kılıç olurmuymuş dedim" gerçekten değişik bir balık.
Dogru...pardon! Haklisiniz! Sitedeki yorumlara bakilirsa, adi "NEEDLE NOSE GAR"'mis.... veya baska yerlerde "The longnose gar" ( Lepisosteus osseus ).
kesin turk icadıdır bu. ne kamıs ne balıkga göre misina salma toplama ne balıgı yorma. ne o ne bu . pet siselere bagla bedenleri tak yemi bırak arada gel kontrol et. her turk genci denemeli.
Amerikali kizimiz biraz da sexsapelini kullanarak sagda solda doga korumaci mesajlar vermeye calisiyor. Ancak bu videoda ne kadar samimiyetsiz bir doga korumaci oldugu cok acik ortada... Yani bu sekilde akan nehirde, saga sola ucunda yem ve igne olan, tekneye bagi bulunmayan, plastik siseleri firlatarak yapilan balikciligin ne kadar sag duyusuz oldugunu hissetmemeye imkan var mi? Peki bu balikciligi binlerce insan yaparsa..?Hic bu plastik siseler kaybolmayacak mi? Attigin 3 taneden ikisine balik vursa, bir taneyi kaderine terk edeceksin, digerini balik uzerinde oldugu halde takip edemiyeceksin, sonuncuyu keyif ala ala, gule oynaya ugrasirken ne olacagini kestiremiyecegin bir balikcilik yapacaksin.Binlerce insan bu cesit balikciligi yaparsa ortaya cikacak manzara su. Uzerinde igne ve curumus balik lesleri olan plastik siselerin su da bulduguna takilmis, pislik uzerine pislik yaratan goruntusu. Nadide baliklari nisapsizca katleden, bir dusuncesizlik abidesi. Insan icindekini asamayinca ne yaparsa yapsin illaki bir yerden foslugunu gosterir.Bu sacmaligi reklam eden Amerikali kizimizi kiniyorum.Yaziklar olsun. Mahmut Bey bu konuya parmak basacagimiz bir paylasim sundugunuz icin size tesekkur ederim.Yakalanan balik bana aligator gar olarak gorundu. Saglicakla kalin.
helal usta. bu sefer sırtımıyerde hissettim işte duyarlılık budur. evet ne o oye evinhavuzunde balık tutargibi . artı o koca balıklar o pet siselerle okyanus asar be. haksızmıyım. utandım valla ilk yorumuma. evet ucunda can varsa ignenin . öbur ucundada can olmalı ki gerektiginde ona acıyabilsin. yoks a ötesi vahşi bir katliamdır . gözden ırak ve suyun derinin de bile olsa acı acıdır. ve eski bir tartısmaya yersiz bir atıf. can varsa, can acısı da vardır balık yada insan amerikalı yada ıraklı. farketmez.
Canlı yem ile bırakma yöntemi bir avcılık tek iğne vede canlı yem şamandıra olarakta pet şişe kullanılmış bırakma yöntemindeki olağın şeylerden birisi
Mustafacigim tamam da birakmalarin hic birisi merkeze bagli degil. Kontrolsuz. Boylesi birakmalara ben karsiyim.
belli bir merkeze bağlı olursa zaten barikata girer ve buda yasal değildir Hüseyin abicim bunlar sudan geri alınıyorsa problem yok bence
süper bir av şekli bence av şekli itibari ile zargana ile farkı yok tabi kamış vs yok ama yinede süper yöntem süper bir balık bence yanlız anlamadığım nokta kadın durmadan şişeyi eline alıyor ve balık çektiğindede korkuyormuş gibi bir ifade ile bırakıyor defalarca bu kısmı anlayamadım valla paylaşım için teşekküler
Parakata(barikata) girmesi icin bir oltanin 6 kostege bagli 6 igneden fazla birakma oltasi olmasi gerektigini saniyorum.Ancak karsi oldugum benim oltada birden fazla samandiranin akinti olan bir nehirde basibos birakilmasi. Yani bunu kontrol etmek cok zor. Hele balik geldiginde bunlarin hepsini toparlayip baligi takip edebilmek imkansizlasacak.Bunun disinda kaybolma riski cok yuksek.(balikla, yada baliksiz.)Kayboldumu da oldukca dogaya tehlike ve pislik arzedebilecek bir olta.Hele cok fazla insanin bu avciligi benimsemesi durumunda durum oldukca kotu sonuclar verebilir.
dogrusu ya survivor yarısmasındaysanız iyi bir yöntem. ancak bu yöntemin balıky akalamıs olmak dısında ciddi bir faydasını görmus degilim. yani dogada kalma, temiz hava, saglıklı ortam, mucadele, eglence ve hatta centilmenlik; yakalama, bırakma, öldurme, affetme gibi erkek oyunlarının hiç birini içermiyor. yani amatör balıkçı için saece meraktan oda birkaç kez denenebilir görunuyor. kırıtkan kızımıza ragmen bizden on üzerinden 3 puan aldı.