Odunpazarı Team 67cm Laspir 28/29 Temmuz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Jashuaa tarafından paylaşıldı.

1. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    Odunpazarı team olarak hafta içi kararlaştırdığımız Kurtşeyh organizasyonuna gitmek üzere Bozüyükten gelen Hakan kardeşimizi alıp Mustafa abimle beraber saat 14:30 da Cahit abi ve ekibiyle buluştuk. Bir biz iki arabada onlar olarak 3 araçlık bir konvoyla yola cıktık. Uzun bir yolculuktan sonra avlağımıza vardık. Avlağın akar olmasından ve her yerinin avlanmaya müsait olmamasından kamplarımız geniş bir alana yayıldı. Gelmeden önce avlağın yayın sazan ve turna verdiğini duyduğumuzdan biz özellikle yayın ve turnaya yoğunlaştık. Ama mekan turna için çok müsait değildi ve yayın takımlarını çıkardık. Gece melemen keyfi yapıp yatana kadar Mustafa abi ve hakan 2 dargın bense limitlerin altında 2 yayın tutmuştum. Yemekten sonra gerekli tedbirleri alıp oltaları bağlayıp yattık. Sabah olay tam bir hüsrandı. Elimizde 2 dargından başka balık yoktu. Cahit abi tayfasında 3 kilo üzeri bir sazan vardı. Durum böyle olunca Cahit ağabeyler erkenden toparlanıp gitti. Bizde hevesimiz kırılmış bir şekilde toplandık. Ama hem saat çok erkendi eve dönmek için hem de hevesimizi alamamıştık.Ani bir kararla istikametimiz tatarlar köprüsüne çevirdik. En azından yeni aldığımız turna takımlarını deneme şansımız olacaktı. Tatarlar köprüsüne vardığımızda serpmeyle avlanmış dönmek üzere biriyle karşılaştık. 1 tane balık tutmuştu ve balık hepimize yabancıydı. Balığın Laspir olduğunu ve buralarda eskiden çok büyükleri olduğunu söyledi ve gitti. Biz 40 yıllık sazancılar turna tutma merakıyla oltalarımıza kaşıkları takıp başladık at çek yapmaya. İşin açıkçası bu yöntem bana çok garip gelmişti. Kancaya yem takmak yok, avlağı yemlemek yok, beklemek yok at çek at çek. Kısa bir süre sonra Mustafa abi suyun karşısına Hakansa suyun üstündeki eski yıkık köprüye gitti. Ben olduğum yerde 15 dakika at çek yapmaya devam ettim. Tam sıkılmaya başlamıştım ki savurduğum kaşığın düştüğü yerde garip bir hareketlenme sezdim. Sonra oltamı sarmaya başlamıştım ki birden olan oldu. Makarayı saramıyordum. Ya benim emektar makine sıkışmıştı ya da olta takılmıştı. Kancayı kurtarmak için sopayı kaldırmamla işin gerçeğini anladım. Oltamın uçunda kocaman bir şey çırpınıyordu. O an bende hakan ve Mustafa abinin beni duyması için için çırpınmaya başladım ama suyun şiddetli akmasından ne mümkün. 5 dakikalık bir çabalamanın ardından balığı kıyıya kadar getirdim. Hayır turna değildi. Biraz önce serpmecinin bahsettiği büyük laspirlerdendi. Balık kıyıdaydı ama kepçeleme şansım yoktu. Riski göze alarak ipi sarabildiğim kadar sarıp sopa yardımıyla balığı kıyıya aldım ve atladım üstüne. Hayatımda tuttuğum en büyük balıktı. Sonunda Mustafa abim ve Hakan sevinç çığlıklarımı duyup geldiler yanıma ve ilk tebrikleri kabul etmeye başladım. Hemen ardından ölçme işlemlerine başladık. Önce boy. Tam 67cm. sonra eski el terazisiyle kilo. 5 kilo. Tabi mutluluğum bir kat daha artmıştı. Balığı livara koyarak hep beraber at çeke devam ettik. Bu sırada benim oltama bu seferde bir turna takıldı. Limitlerin çok altında olmasından dolayı öpülerek suya bırakıldı. Öğle sıcağının insafsızca bastırması üzerine yorulan bünyeler dönmeye karar verdi. Böylece eşyalarımızı toplayarak Eskişehire doğru yola çıktık. Bu beklide benim hayat boyu unutamayacağım bir av oldu. Şimdiye kadar hiç tutmadığım yayın, turna ve laspir balıklarını bir seferde tuttum. Hem de bunlardan biri hayatımın trofesi laspirdi.
    bunlarda resimlerimiz.
    yolculuk
    avlak
    mustafa abinin dargın
    kampta kahvaltı
    [​IMG]ikinci
    işte benim canavar laspir
    hakanla mustafa abi
    mustafa abimin balık keyfi
    ölçüm

Laspir hakkında : (Koca agiz,Aspius aspius)
    Buyuklugu 1m ye 9 kg ulasabilir. Sisbaligi,laspir, kocaagiz, isimleriyle ulkemizde taninmakla birlikte uluslararasi adi asp'dir.

Firat ve Dicledeki turle kuzey bolgelerimizdeki tur arasinda hafif farkliliklar vardir. Isvicre haric bu ulkenin
    dogusundan Aral denizine kadar olan bolgede rastlanmaktadir.

Kopru dubalarinin etrafinda, akintili nehirlerin kanal bolgelerinde, batik kutlelerin etrafinda, nehirlerin omuz yaptigi suyu nispeten derin ve durgun olan kisimlarinda av verir.Diger baliklari avladigi gibi kucuk su kuslarida besini icersine girebilir.

Sirkulerde bu baliga deginilmedigi icin diger turler sinirlamasina girmektedir. 1 Nisan, 30 haziran arasinda yakalanmasi yasaktir.

Desteklerinden dolayı Hüseyin Alp Arslan abime teşşekürlerimi sunarım.

2. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    laspir resim

bunlarda netten laspir resimleri

3. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Tebrikeler yiyecek olan ve yemiş olanlara afiyet olsun

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Veysel arkadaşım seni ve ekibi kutlarım, umarım nasibin hep böyle güzel olur...Güzel balık ve güzel rapor gerçekten ..:) Teşekkürler Odunpazarı Team..;)

5. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler arkadaşlar.
    daha yemek nasip olmadı bu akşam inşallah :D

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tebrikler çok güzel av olmuş

7. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    veyselim eline koluna sağlık helal olsun kankam benim :D

8. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    eyvallah kanka. bidakinde beraber inşallah.
    buda hayatımda tuttuğum ilk turna. çok küçüktü bende öptüm git annene babana haber ver dedim ama öperken dudağımı ısırdı :D bizi pek sevmedi galba anne babasıda gelmedi çünkü.
    bu da salınışı

9. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel resimler

10. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    cok harika bir balik tebrikler...afiyet olsun....
    saygilarla

11. icemaster

icemaster Hüseyin

süper

helal olsun. güzel av olmuş...

12. çakır

çakır

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    sazan 4 kg
    tebrikler sansınnız acıkolsun birdahakine 1 m tutmak nasip olur işallah

13. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Tebrikler.insanın canının sıkıldığı bir anda balık gelmesi çok güzel bir duygu öyle anlatılacak gibi değil tekrar yeniden başlıyor herşey benim için sanırım herkeste aynı duygu oluyordur .

14. deePblue

deePblue na

tebrikler :)
    bu balığıda ilk kez görmüş oldum..cok güzel gerçekten.
    nice avlara ;)

15. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Veysel, resimlerde Mustafa abinin olta attığı sazlıkların önünde suyun içinde direkler var. Karşı suyun aşındırdığı kıyı tarafında da var.
    Oraya ağ geriyorlar. Ağ germeseler oradaki balıklar tüm Eskişehirlilere yeter. Bu sene haziran'da oraya Turnaya gitmiştim tek bir kefal denk gelmişti. Herkes orasının Eylül'de verimli av verdiğini söylüyor. Geçen sene eylül ayında oralara yıllardır giden ve Ertuğrul köyünden bir abiyle gittik. 6 saat sürekli kaşık attık, tek bir laspir yakaladık onu da geçenlerde foruma koymuştum. O kadar çok gümüş var dı ki bizim kaşıklara bakmaz bile hayvan.
    Turna'nın sağı solu belli olmuyor. İri turnalar 2-3 gün arayla yemlenmeye çıkıyorlar, küçükleri neredeyse hergün. İrileri denk getirirsen 3-5 alırsın.
    Ama orada ağdan dolayı turna çok azaldı.Birde su sizin gittiğiniz gibi ne çok berrak ne çok bulanık olacak. Çok berrak oldu mu Turna gümüşleri daha iyi avlıyor herhalde yapay kaşıkları daha kolay farkediyor.
    Oralarda hala böyle büyüklerin kalabildiğine sevindim. Lakin artık oralardan iyice ümidi kesmiştim.

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Veysel hem bu super avini, hem muthis dostlugunuzu ve de bu cok ozenle hazirlanmis paylasimini cani gonulden kutluyorum. Boyle bir av ancak bu kadar
    guzel anlatilirdi.

Son zamanlardaki enfes sunumlarina bir yenisini daha eklemis oldun. Dahasini bekliyor Eskisehir gurubunun tum degerli uyelerine sahsinda sevgilerimi ve saygilarimi iletiyorum.

Kalin saglicakla dostlar...

17. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Bende Laspir nedir? Derken SisBalığını gördüm.Sis balığını duymuştum biliyorum. Aynı deniz balığı gibi çok hoş balık valla...Kutlarım...Bende tutmak isterdim. Ayrıca Turna ne kadar tatlıymış:D:D Akvaryuma koymak lazım :D

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Laspir, kocaagiz, "Aspius aspius"

Sisbaligi," Aspius vorax"

Ayni aileden baliklar bu yuzden Laspir'e de sis baligi dendigi oluyor.

19. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tüm arkadaşlara tebrik ve temennilerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
    belki balığın tadını merak eden olmuştur diye söyleyeyim tadı da mükemmel :p
    temizlenip 1 gün sarımsak tuz ve sirke terbiyesinde bekletince çoook daha lezzetli oluyor. bu terbiyeyi sazan için okumuştum bundada denedim vede çok güzel uydu. sizede tavsiye ederim. balığı kızartırken balık kokusu çok az yayılıyor.

20. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Veysel arkadaşımıza tebrikler, En beklenmedik anda en büyük avlarla karşılaşma isteiğimizi daha da bir kamçıladın bu Laspir'le. Bende balığı tanımıyordum ama görüntüsü muhteşem. Kaçırmadan kıyılamanda çok iyi olmuş.

Başarılar Veysel, çok güzel...