Malzemeler 100 gram gravyer peynir 1 su bardağı süt Üç buçuk çorba kaşığı un 4 diş sarmısak 1/2 kadar deniz tarağı Yarım fincan konyak (bu sefer sarap degil) 1 çay kaşığı hardal 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım demet maydanoz Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın. Deniz taraklarını tavaya alarak, sarmısak ve maydanozla sote edin. Beşamel sos için ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra unu tencereye ilave edin. Sararana dek kavurun. Sütü, yavaş yavaş unun üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin. Kalan 2 diş sarmısağı ezin. Hardal ve konyakla karışıma ilave edin. Karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz taraklarının içine koyun. Hazırladığınız beşamel sosu deniz taraklarının üzerine dökün. Gravyer peynirini de üstüne koyun, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın. Sonra denizden babam ciksa yermiydim diye kendinize bir daha sorun Afiyet olsun...
yen mez mi? ben son 3 seferdir elim boş döndüğüm için Deniz Fırçası yiyorum zaten hanımdan. bu sefer de Deniz Tarağı yiyelim hocam şaka bir yana tariflerin süper. ben beceremem şahsen , ama koy şöyle önüme bi tabak bir de yarım ekmek ver bak nasıl emeğinin hakkını veriyorum.
Walla ben bu yemegi Samos adasina gittigimde yemistim. Ordaki sef anlatmisti nasil yapilir nedir bu falan diye... Hakkini vereceginden eminim... Tadina doyulmuyor
Offff..of.. Tam akşam yemeği öncesi... Kaşınıyorsun sen Olcay.. Oldu olacak birde güveçte karides tarifi ver bari.. Menü tamam olsun..
Cihangir Abi (Abi diyesim geldi) Walla az once Sevilen Chardonay'den bahsettin bitirdin beni. Sevilen'in bir restaurant'i var havaalaninin karsisina dogru. Orada icmistim. benim tariflerle berarber acayip gider. Karides tarifi baska gune kalsin artik. Hanimi telefonda kandirdim. Evde cok sukur yemek olmasina ragmen cok ozel bir gunmus gibi balik sarap yemegine gidecegiz. Kendim ettim kendim buldum resmen... Herkese afiyet olsun...
Olcay kardeş tarifin çok güzel ellerine sağlık.ama önce deniz tarağının cıkarılışını anlat ki öyle yiyelim.yanında başka birşey yokmu?