abilerim sizden yardım bekliyorum..Bu gökovada nasıl nerden ne şekilde balık tutablirim..Ben genelde balıkçiftliklerinin üzerinden balık avlamaya alıştığım için bu balık avlama tekniklerini bilmem..yardımcı olursanız sevinirim
Gökova (Akyaka) ; 1-) Azmak köprüsü üstünden ve yan taraflarından. Kefal , levrek, sokar. 2-) Azmağın iç kesimlerinde yılan balığı. 3-) Azmak köprüsünü geçtikten sonra üst sahilden . Mırmır, kefal, levrek. 4-) Mendirek civarında yine aynı balıklar, mendirek sağındaki sahilden sarpa. 5-) Tekneyle çıkarsan, sedir adası civarında mercan, karagöz ve kısmen diğer dip balıkları. 6-) Turnalı karşısında, sezonuna göre orta su balıkları. 7-) Yine kayalık kıyılarda sırtı çekmek suretiyle avcı balıklar. Karacasöğüt taraflarındaki koylarda , çipura. Avcılığı yapabilirsin. Tabiki bunların hepsi nasip kısmet işi. Nokta atışı balık gösteremiyoruz Rastgele...
önce olta edineceksin, sonrada biraz yem. oltayı salladınmı denize ya nasip, attım ağzına takılsın boğazına dedinmi olay tamamdır. şaka bir yana, gökova çok bereketlidir. oltayı nereye atsan balığı bulursun. iki tip yer var kumluk alanlar (tamamı sığdır), kayalık alanlar (derin). seçim senin. hayırlı ve bereketli avlar dilerim.
Tutamazsın Arkadaşım, akıl ve ruh sağlığın için gel bu işten vazgeç derim.. Oranın balıkları adamı deli ediyor.. Özellikle Levreklere bulaşma.. Asla.. Şaka bir yana orası için ufak bir tüyo... Kefaller için yanında peynir suyu şart!... Ama kesinlikle şart!..
Biri tahta dedi.. Biri tahta dedi.. Kafanızdan element uydurmayın Peynir suyu işte.. Hamuru peynir suyuna batıracaksın kardeşim. Yada istersen koy bi poşete sarkıt aşağı. İzlemeye gelen kefalleri topla. Excalibur, galdik çattık yine Azmak levreklerine... Ben çok zor atlattım o depresyonu. Hatırlayan olabailr..
Evrim Kardesim Senin Sorun suna benziyor: "Abiler ben Marmarada Balik avliyacagim, nerede, ne zaman, hangi Baligi, hangi Yem ve Olta ile avliyabilirim?" Ne kadar kisa bir Soru degilmi?? Cevabi da cok kisa: Nerede??? Ne zaman??? Sen simdi otur ve bu iki Soruma cevap yaz Ondan sonra Cevap bekle. Sagolsun Arkadaslarimiz iyi Niyet ve Sabirla tüm Gökovayi anlatmaya calisiyor Gökova öyle bir kac Satir ve Yerle tarif edilecek gibi degil. Rasgele Not: Aksi takdirde Konu yine Peynir Suyu ile sulandirilir
Numan onu boşver de . Bak Mürsel abi nin yazısından bir cümle. "Gökova öyle bir kac Satir ve Yerle tarif edilecek gibi degil." Daha nasıl anlatılabilir ki benim caaanıımmmm memleketim.
Iste Evrimcigim Ilk Kova Peynir Suyu geldi bile Numan Sagol Abi ya!!! Üsküdarin Gökovada oldugunu bilmiyordum. Ögrendim simdi Ne demisler; ögrenmenin yasi yok! Bir de Iskelenin nerede oldugunu söyleseydin, bari. Rasgele
Ya, peynir suyu şaka değil... Çok ciddiyim. Oranın balıkları bir farklı. Yakalayabilmiş olsam tavsiyelerde bulunurum.. Yıllardır balık peşinde koşuyorum. Tutsamda tutmasamda memnun ve mutluyum. Sabırla beklerim, dert etmem.. Ama Azmakta o koca levrekleri yüzerken görüp alamamak deli etti beni. Envai çeşit yeme dönüp bakmadı hayvanlar. ve sadece benim değil ordaki herkesin durumu buydu.. Bunca yıldır ilk kez bırakıyorum ben bu işi dedim.. tahmin edin..
Azmaktan levrek, kefal, sokar, mırmır, yılan balığı avlamış ve avlayabilen biri olarak üzüldüm bu yazdıklarınıza
Peynir Suyu Peynir Suyu ile Hamur yapiliyor. Fethiyede en cok ve en büyük Kefalleri, Peynir suyu ile yapilmis Hamurla yakalardik. Rasgele
Yok abicim Sen Marmara yazınca bende dedim burası sanırım Muğla Gökova değil. Eee yani espri yapayım dedim
İlk icadını bilmem de. Yurdumun hangi köşesi onu da hatırlamasam da Yılda bir gün yağan yağmur suyunu , sütle karıştırıp mayalanması ve yoğurda dönüşmesi sağlanabiliyor. diye biliyorum.
Bende şimdi üzüldüm Allah taş eder, öyle söylenmez, açı var toku var Hem arkadaşımız cevap bekliyor. Anlatın o zaman şu yöntemleri de sevaba geçin biraz..